2019. október 29.
Visegrád Kupa: vereség, a Poruba a legjobb négy között
Férfi hokisaink a két Erste Liga mérkőzés után a Poruba vendégeként léptek jégre a Visegrád Kupában.

Közel két hetet kellett várnia a Ferencváros férfi jégkorongcsapatának arra, hogy ismét a Visegrád Kupában bizonyíthassanak, hiszen időközben a Kontinentális Kupában is helyt kellett állniuk. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem csupán helyt álltak, de valóságos hőstettet is véghez vittek azzal, hogy hibátlan mérleggel jutottak a november közepén esedékes következő körbe.

A dél-tiroli kiruccanás után előbb a Fehérvári Titánokat, majd az Újpestet fogadtuk Pesterzsébeten, és rendre behúztuk ezeket a meccseket. A győztesen megvívott Hokiderbi szokatlanul kevés ideje maradt a csapatnak, hiszen alig fél nappal később szálltak, és meg sem álltak a csehországi Ostraváig, ugyanis a Visegrád Kupa negyeddöntőjének visszavágóján volt jelenése a csapatnak, a cseh másodosztályú, VK-csoportját megnyerő HC RT Torax Poruba otthonában. Az első mérkőzést remek játékkal a Fradi nyerte Pesterzsébeten, így egygólos előnnyel várhatta Fodor Szabolcs együttese a visszavágót. Azért az egyértelműnek tűnt, hogy bár minden mérkőzésen a megalkuvás nélküli küzdelem, és a győzelem a célja a Ferencvárosnak, fél nappal egy Derbi után, két héttel a Kontinentális Kupa harmadik köre előtt valószínűleg nem olyan mérkőzést fog játszani a Fradi az augusztusi induláskor még alapvetően a felkészülés részének tekintett sorozatban, amelyen ne menne biztosra játékoskerete épségét illetően.

A mieink keretében nem volt ott Pavuk Attila és Boros Dániel sem, ellenben elutazott Hegyi Ádám, aki a tegnapi, Újpest elleni derbit volt kénytelen kihagyni, ugyanis az Erste Liga fegyelmi bizottsága a Titánok elleni mérkőzés után egymeccses eltiltásban részesítette védőnket. A kezdő korongbedobás után nem kellett sok, csupán harminc másodperc, és Nagy Gergő már tesztelte is a hazaiak portását, aki hárította kapitányunk próbálkozását. Még ebben a percben a Poruba is odaért a mi kapunkhoz, de egy rémgyenge lövést sikerült csak megereszteniük, így Aranynak ezúttal még nem kellett játékba avatkoznia. Az első percet követően az iram megmaradt, de a lövések elmaradoztak, főleg a mezőnyjáték vette át a főszerepet. Öt perc után a csehek lövésénél már Arany is közbeszólt, majd egy gyors támadás után Roczanov, Farkas, Tóth Gergő volt a korong útja, de nem tudtuk kihasználni a helyzetet. Az első tíz percen nagyon gyorsan átfordultunk, majd másfél perccel később Farkas kapott két percet. Az emberelőny birtokában a hazaiak próbáltak begyötörni legalább egyet, de Arany ezúttal is résen volt. Negyed óra elteltével aztán már ők is megfogyatkoztak, így mi mehettünk előnybe, de hozzájuk hasonlóan mi sem tudtuk kihasználni. Három perccel a játékrész vége azonban nem hibáztunk: Tóth Richárd szerezte meg a korongot, majd kíméletlenül lőtte a hazai kapuba (0-1), így összesítésben már két góllal mentünk cseh ellenfelünkkel szemben. Egy perccel a vége előtt még Switzer előtt adódott egy lehetőség, de a kanadai kihagyta, így egygólos előnyről vártuk a folytatást.

A második harmad elejét is mi kezdtük jobban, nagyon gyorsan ott voltunk a kapujuk előtt, de fordult a kocka. Másfél perc után Aranynak kellett hárítania, de bő tíz másodperccel később már tehetetlen volt, Obdrzalek egyenlített (1-1). A gyors egyenlítés után lendületben maradtak a hazaiak, de nem tudtak helyzetet kialakítani. Ellenben mi igen, amikor Fitzgerald kapta a korongot a jobb oldalon, kettő az egyben mehettünk a kapujukra, de nem passzolt, megpróbálta egyedül megoldani, de a kapus résen volt. Négy perc után ismét mi támadtunk, amikor Kulmala passzolt Némethnek, de kimaradt. Húsz másodperccel később a hazaiak lövése Aranyon túljutott, de csak a vasat találták el. Valamivel több, mint egy perccel később azonban már Arany is tehetetlen volt: Németh nem érte el a korongot, Dundacek viszont összeszedte, és nem kegyelmezett (2-1). A következő percekben ismét a mezőnyjátéké volt a főszerep, de alighogy átléptünk a harmad felén, ismét vasat lőttek a csehek. Tizenkét perc után emberelőnyben támadhattunk, de hiába voltunk ott szinte végig a harmadukban, nem tudtunk helyzetet kialakítani. Egy perccel a játékrész vége előtt azonban a vas ismét kisegített minket egy rövid időre, de a kipattanó a hazaiakhoz került, majd Husak belőtte a harmadikat (3-1), amivel már a házigazda állt továbbjutásra. Az utolsó harmadra így kétgólos hátrányból fordultunk rá.

A záró harmadot még bő egyperces emberhátrányba kezdtük, így a Poruba komoly nyomás alá helyezett minket, de Arany védte a lövéseiket. Alighogy kiegészültünk mind a két fél megfogyatkozott, így négy a négy elleni játék következett. Nagyon gyorsan visszakapaszkodhattunk volna, de Switzer lövése elhalt a kapusban. Két percen belül háromszor is veszélyeztetni tudtunk, de mindannyiszor kimaradtak a próbálkozások. Mígnem hét perc után Fitzgerald nagyon okosan lőtte a rövid alsóba a korongot (3-2). Ezzel a góllal hosszabbításra állt a párharc. Bő három perccel később aztán ismét a hazaiak kerültek előnybe: nyomás alatt tartottak minket, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egy jól eltalált lövéssel már náluk volt az előny (4-2). A hajrára fordulva Switzer és Rantanen lövését is védte a hazai portás, majd egy perccel a vége előtt időt kértünk. A megbeszéltek alapján mindent egy lapra feltéve lehoztuk Aranyt, hátha sikerül újra hosszabbításra menteni a mérkőzést, de fél perccel a vége előtt Hlinka feltette az i-re a pontot (5-2).

A Ferencváros a tegnapi derbi után minden tőle telhetőt megtett, de a hazaiak sokkal frissebbek voltak, így a végére felemésztették a mieink ellenállását. A Poruba így 6-4-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé a Visegrád Kupában, ám csapatunknak egyáltalán nincs szégyenkeznivalója szereplését illetően. Folytatás november 1-jén, pénteken az Erste Ligában Székesfehérváron, majd vasárnap hazai jégen a Vasas ellen.

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
HC RT Torax Poruba – FTC-Telekom 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)
RT Torax Aréna
HC RT Torax Poruba: Kudela (Foltán) – Husak, Slavik, Kanko, Zdenek – Dluhos, Urbanec, Gres, Hudecek – Dundacek, Pastor, Hlinka, Obdrzalek, Szturc – Rudl, Sendera, Durac, Jachym, Spacek Vezetőedző: Holan Milos
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Kulmala, Nagy G., Németh – Pulli, Tóth Gergely, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Hajós, Tóth Re., Tóth Ri. – Jászai, Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólszerzők: Tóth Richárd (17:03, Tóth Re.,), Fitzgerald (46:58) illetve Obdrzalek (21:43, Pastor, Szturc), Dundacek (25:43, Spacek, Hlinka), Husak (38:59 Slavik, Zdenek), Slavik (50:30, Spacek, Durac), Hlinka (59:25 üres kapu, Obdrzalek)

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin