2019. november 12.
Vissza a szünetről: az Acélbikákhoz látogatunk
Férfi hokisaink a válogatott szünet után visszatérnek az Erste Ligába, ahol a DAB vendégeként lépnek jégre.

Férfi jégkorongozóink számára nagyszerű időben jött a válogatott szünet, nagyon komoly tempóban jöttek egymás után ugyanis a mérkőzések az elmúlt időszakban, hiszen három sorozatban is helyt kellett állnia Erste Liga-címvédő csapatunknak. A válogatott szünet alatt így sem minden zöld-fehér játékos pihenhetett, ugyanis Jarmo Tolvanen három Fradistával a keretben (és Fodor Szabolcs vezetőedzőnkkel a stábjában) utazott el Lengyelországba, a gdanski EIHC-tornára: Arany Gergely, Tóth Gergely és Tóth Richárd kapott meghívót a megmérettetésre, amelyet a nemzeti csapat végül tornagyőzelemmel zárt.

A nemzetközi szünetről visszatérve folytatódik az erőltetett menet: az októberi, történelmi bravúrnak számító ritteni továbbjutásnak köszönhetően a Ferencváros csütörtökön repülőre száll, és elutazik Dániába, ahol november 15-e és 17-e között az IIHF Kontinentális Kupa harmadik fordulójában szerepel, majd a hétfői hazaérkezést követően a Fradi november 20-án, szerdán már a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén lép jégre Újpesten egy Derbin, onnan pedig már haza sem térnek a játékosok, a busz a mérkőzés után azonnal Csíkszereda felé veszi az irányt...

Előtte azonban még van feladat az Erste Ligában is: Dunaújvárosba utazunk, az Acélbikák vendégeként lépünk jégre. Az eredeti terv szerint a liga menetrendje Pesterzsébetre jelölte ki ezt az összecsapást - amelyet már a mieink Kontinentális Kupa-szereplése okán egyébként is kellett előrébb hozni az eredeti, november 18-ai dátumról -, de a Pesterzsébet Jégcsarnokban kialakult helyzet miatt a két csapat megállapodásával, valamint a liga és a szövetség jóváhagyásával felcserélték a pályaválasztás jogát - így a következő, decemberi egymás elleni meccset rendezik majd Budapesten.

A Fradi és a DAB ebben az idényben eddig csak egy alkalommal találkozott, akkor Pesterzsébeten hiába lőttünk közel ötvenszer kapura, az Acélbikák könyörtelenül hatékony helyzetkihasználásuknak köszönhetően 3-1-es győzelemmel távoztak. A folytatásban az újvárosiak Erdélybe látogattak, ahol előbb a Csíkszereda, majd a Brassó vendégeként szenvedtek vereséget - ezzel veszítették el addigi százszázalékos mérlegüket a remek szezonrajt után. Utóbbi ellenében egy igen komoly pofonba szaladt bele Miroslav Ihnacak gárdája, a Farkasok akkor kilencig meg sem álltak. A következő mérkőzést ugyancsak a Brassó ellen játszotta a DAB, de ekkor már hazai pályán. Ennek ellenére az erdélyiek ezt az összecsapást is behúzták.

A három vesztes mérkőzés után kötelező győzelem jelleggel a Hokiklub látogatott Dunaújvárosba, ahol már nem volt kérdés, sikerült otthon tartaniuk a három pontot. A folytatásra Újpesten került sor, ahol a lilák vendégeként ütöttek egy hármast a dunaújvárosiak, majd hazai pályán a Brassó ellen is eddig jutottak. Ezt követően ismét az Újpest következett, csakhogy most már a Magyar Kupában, ahol a lila együttes alaposan visszavágott a korábbi, hazai pályán elszenvedett vereségért, ötöt lőttek, alaposan feladva a leckét a DAB-nak. Ezután ismét az Újpest következett, de ezúttal az Erste Ligában, ahol ismét a lila-fehér gárda örülhetett jobban, ugyanis 1-1-es rendes játékidőt követően a hosszabbítás legvégén sikerült megszerezni a győzelmet. Október végéhez érve a Fejér megyeiek előbb a Vasast rendezték le Káposztásmegyeren egy sima nyolcassal, majd jött az Újpest elleni kupavisszavágó, ahol 5-5-re végeztek a felek, így a lilák könnyedén jutottak tovább. Legutóbb, a nemzetközi szünet előtt erdélyi túrán vett részt a csapat, ahol a Gyergyó, Csíkszereda kettőssel ütközött, mindkétszer vereség lett a vége.

A mieink a listavezető, a gyergyóiak elleni székely derbin november 3-án elszenvedett hazai vereség előtt zsinórban kilenc magabiztos győzelemmel száguldó Csíkszeredánál két meccsel kevesebbet játszva, 38 ponttal a tabella második helyén tanyáznak, tizenegy pont hátrányban, de két egységgel megelőzve a harmadik Brassót. Az Acélbikák a tavalyi botrányos szezon után nagyon megerősödtek, remek szezonrajtot vettek, ám ezután jött a már említett hullámvölgy, legutóbbi tíz meccsükből mindössze négyet tudtak megnyerni, és visszaestek a tabella ötödik helyére. A pontgyártás sem megy úgy, mint az elején, igaz, így is van négy játékosuk, aki pont per meccs átlaggal, vagy annál jobban teljesít, Hugo Turcotte, Somogyi Balázs és Keegan Dansereau neve minden szurkoló számára ismerősen cseng, de a villámrajt után kicsit visszaeső kanadai David Mazurekre is oda kell figyelni. Emellett továbbra is kiemelendő a dunaújvárosiak kapusteljesítménye, a szintén friss nyári igazolás Garret Hughson már megnyerte a Fradi elleni első meccset csapatának, és azóta is parádézik, 94,46%-os mutatóval a liga kapusrangsorának élén áll.

Bármennyire is nincs jó formában tehát a DAB, parázs összecsapásra kell számítani, hiszen míg a mieink tovább szeretnék csökkenteni a Csíkszeredával szembeni hátrányukat, valamint visszavágnának a legutóbbi, hazai fricskáért, addig az újvárosiak célja visszakapaszkodni az élbolyba, a Fradi ellen pedig hagyományosan remek teljesítményt nyújtanak.

Jön tehát az idény második Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom összecsapása, 18.00-tól a Dunaújvárosi Jégcsarnokban!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 18. forduló
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom
2019. november 12. kedd, 18.00, Dunaújvárosi Jégcsarnok

Cikkajánló

A héten bajnokok lehetünk, a folytatás még bizonytalan

A DVTK búcsúzott a negyeddöntőben, így kettőre csökkent hokisaink lehetséges elődöntős ellenfeleinek száma.

„Az ilyen pillanatokért éri meg jégkorongozni”

Férfi hokicsapatunk Erste Liga-elődöntőt érő győzelmének hősei nyilatkoztak a FradiMédiának – VIDEÓ!

Győzelem az ötödik meccsen, ott vagyunk az elődöntőben!

Bajnok hokisaink a fiatal Földes László vezényletével 2-0-ra legyőzték a DEAC csapatát.

Ezúttal hazai jégen játszhatunk az elődöntőbe jutásért

A negyeddöntő ötödik meccsével visszakerült a Tüskébe a DEAC elleni párharcunk az Erste Liga rájátszásában.

Vereség Debrecenben, ötödik meccs jön szombaton

Férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DEAC-tól a negyeddöntő 4. meccsén, így még nem jutottak tovább.

A továbbjutás a tét a második debreceni meccsünkön

A szerdai meccsnapon csapatunk lezárhatja a negyeddöntős párharcot a DEAC otthonában.

Győzelem a harmadik negyeddöntős meccsen

Němec duplájával bajnok hokisaink 4-1-re nyertek Debrecenben, „meccslabdához” jutva ezzel.

Debrecenben folytatódik a negyeddöntős párharc

Két hazai nyert meccs után a DEAC otthonában folytatják magyar bajnok hokisaink a playoffot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin