2022. április 2.
Visszavágott a Csíkszereda a második meccsen
Az Erste Liga bajnoki döntőjének második meccsén a hazaiak 3-2-re győztek ellenünk.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros férfi jégkorongcsapata 5-1-es győzelmet aratott az Erste Liga négy győzelemig tartó döntőjének első mérkőzésén a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, ezzel rögtön a négy győzelemig tartó finálé első meccsén elvették a mieink az alapszakasz-győztes címvédő pályaelőnyét. Egyik csapatnak sem volt sok ideje pihenni és rendezni a sorokat, hiszen kevesebb mint húsz órával az első meccs vége után már ismét összecsapott a két fél – ahogy a párharcot felvezető beharangozóban is írtuk, a liga elmúlt három évének két meghatározó csapata – a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Hazai oldalon nem volt ott a keretben az első meccsen egy szerencsétlenül sikerült ütközést követően súlyos sérülést szenvedett Salló Alpár, akinek az FTC-Telekom jégkorong szakosztály minden tagja nevében mihamarabbi teljes felépülést kívánunk, valamint Enrico Rossi vezetőedző Láday Tamást és Andrej Taratuhint is lecserélte, Becze Tihamér viszont visszatért a csapatba több mérkőzésnyi kihagyást követően. Ferencvárosi oldalon a szabályos, ám szerencsétlenül sikerült ütközés után teljesen érthetetlen módon a liga fegyelmi bizottságától hárommeccses eltiltást kapott Nagy Gergő esett ki, így a fiatal Komáromy Botond az első sorban bizonyíthatott.

Az első mérkőzés eseményeit ismerve egyáltalán nem meglepő módon parázs hangulatban indult a döntő második meccse. Már 20 másodperc elteltével kiosztották az első páros kiállítást a játékvezetők, Szkacskov és Kulmala akadtak össze egymással. Az 5. percben O’Connor szabálytalansága után jöhetett az első emberelőnyünk, ezt azonban nem tudtuk végigjátszani, ugyanis bő egy perc elteltével Kóger is szabálytalankodott. Így egyenlő létszámú játék, majd rövid emberhátrány következett, ám ebből a mieink tudtak jobban kijönni! Egy korongszerzéssel ugyanis Tóth Adrián és Juhani Tamminen léptek ki, kettő az egyben két gyors passzal sakk-mattig játszották a lerohanást, végül finn támadónk passzolt az elfektetett Adorján mellett a hálóba, megvolt a nagyon fontos vezetés! (0-1) Ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak még inkább felpaprikázódtak a bekapott gól után, a 12. perc elején Bánt gyalulták bele a palánkba a hazaiak, ami után Péter Balázs jogos két percet kapott. Az eset miatt kialakult némi tömegjelenet, Pavuk és Rokaly Szilárd párosából bunyó is lett, mindketten kiültek két percre. Sőt, egy perccel később Részegh Tamás is szabálytalankodott, így rövid időre kettős emberelőnybe kerültünk, ám ezzel nem sikerült élni. Három perccel a vége előtt nagyon közel jártunk az újabb gólhoz, egy gyors kontra végén Tamminen tálalt szépen Kulmala elé, aki telibe lőtte a hosszú felsőnél a kapuvasat. Sőt, néhány másodperccel később ismét a kapuvas mentette meg Adorjánt és a Sportklubot a góltól – meleg pillanatokat vészeltek át a hazaiak. Két perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, miután Sofron szabálytalankodott. Komoly nyomást tettünk a hazai harmadra, ám gólt nem sikerült szerezni, ezzel pedig le is telt az első játékrészből hátralévő idő.

A második harmadot megnyomta a Csíkszereda, és végül sikerült is egyenlíteniük Rokaly Szilárd révén sőt, egy kapunk előtti kavarodás után meg is fordította az állást a hazai csapat. Ugyan Somogyi Balázs a lehető legjobbkor szerezte meg az első gólját a playoff-ban, így rövid időre egyenlítettünk, de megint azonnal jött a válasz David Stach jóvoltából. (3-2)

Kulmala Rasmus gyorsan egalizálhatott volna, ám a hazaiaknak sikerült tisztázni. A gólparádé véget ért, a harmad további részében helyzeteket láthattunk ugyan, de újabb találat nem esett egyik oldalon sem, így 3-2-es csíkszeredai vezetéssel fordulhattunk rá a záró harmadra.

Élénkebben kezdtük ezt a játékrészt, a szeredai kapu többször forgott veszélyben, Somogyi közel került a duplázáshoz, majd Pavuk is majdnem betalált. A másik oldalon Aranyinak is nagy bravúrt kellett bemutatnia. Az utolsó tíz percben Adorján hatalmas védett, Somogyi nem tudott túljárni az eszén. A találkozó hajrájában Kóger előtt is nagy helyzet adódott, de nem született meg a harmadik Fradi-gól, majd Pavuk is kihagyta a maga lehetőségét. A meccs végén levittük a kapusunkat, hogy emberelőnyben támadhassunk az egyenlítésért, ám végül nem esett több találat, maradt a 3-2 a Csíkszereda javára, amely ezzel egyenlített a párarcban az egyik fél negyedik győzelméig tartó bajnoki döntőben.

A párharc Budapesten, a Tüskecsarnokban folytatódik április 5-én, kedden 17.15-től.

Férfi jégkorong, Erste Liga
Döntő, 2. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)
Sportklub Csíkszereda: Adorján (Szamankov) – Milam, O’Connor, Becze, Lapenkov, Casaneanu – Kubat, Kuljas, Szkacskov, Sofron, Stach – Gecse, Papp Sz., Péter B., Részegh T., Rokaly Sz. – Farkas T., Péter A., Fodor Cs., Reisz, Rokaly N. Vezetőedző: Enrico Rossi.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hegyi, McFadden, Komáromy, Kulmala, Tamminen – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tóth G. – Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Pavuk – Sarcia, Bán, Farkas S., Somogyi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Tamminen (06:42, EH, Tóth A.), Rokaly (23.33, Farkas), Stach (25:39, Sofron), Somogyi (27:52, McFadden, Fowlie), Stach (29:20, Skachkov, Fodor)
Kapura lövések: (6:12, 17:8, 15:0) 38:20
Védések: (11:6, 7:14, 0:15) 18:35 / 90.00% : 92.11%
Kiállítás percek: (12:6, 2:4, 6:2) 20:12
Emberelőny kihasználás: (2/0) 0.00% / (7/1) 14.29%
Emberelőnyben töltött idő: 2:51 / 8:52
Emberhátrányos védekezés: (1/7) 85.71% / (0/2) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin