2020. május 25.
Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál
Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Bár a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a kormány által meghirdetett rendkívüli veszélyhelyzet, és az ezzel kapcsolatos intézkedések befolyásolták a hazai jégkorongszezon befejezését – mint ismert, a Magyar Jégkorong Szövetség március közepén, a bajnoki döntőnek is minősülő Újpest elleni Erste Liga-elődöntő idején, a négy győztes meccsig tartó párharcban 2-0-ra vezető Ferencvárost bajnoknak hirdetve félbeszakította az Erste Liga küzdelmeit, majd a teljes idény lezárásáról döntött –, talán a jégkorongozók edzésritmusát borította fel legkevésbé a különleges helyzet, hiszen már csak néhány mérkőzés, és maximum három hét volt hátra a 2019/20-as szezonból, amikor a szövetség illetékesei a befejezés mellett döntöttek.

Magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk játékosai így, bár a tervezettnél néhány héttel korábban mehettek pihenőre, amelyet nyaralás és kikapcsolódás helyett otthonaikban töltöttek, nagyjából a korábbi éveknek megfelelően térhettek vissza májusban a nyári szárazföldi alapozó munkához, és az új idényre való felkészüléshez. A hokisok a munkát az elmúlt két évhez hasonlóan ezúttal is Kiss Áron erőnléti edző iránymutatásai alapján végzik.

„Kicsit hosszabb pihenőt kaptak a fiúk a szokásosnál, ez alatt viszont volt lehetőségük elvégezni néhány olyan korrekciós gyakorlatot, ami segít az egyéni mozgásbeli hiányosságokat helyretenni, pótolni, esetleg korábbi sérülés következtében felmerült fizikai hiányosságokat teljesen helyreállítani, megfelelő szintre hozni. Folyamatos felügyelet alatt mozogtak azért tehát a pihenő és a karantén alatt a játékosok” – mondta el megkeresésünkre Kiss Áron, a csapat erőnléti edzője. „Ennél azért most már jóval komolyabb munka folyik, megkezdődött a klasszikus alapozó időszak.”

A csapat a múlt héten túlesett a holtszezon első fizikai felmérőjén is, ezúttal a szokásoktól eltérően kis csoportokban érkezve, egyesével végezték el a gyakorlatokat.

„A szokásos, mozgásmintákat és stabilitást felmérő FMS tesztet végeztek a sportolók, feltérképeztük az egyéni mozgáshibákat, javítandó területeket. Jó hír, hogy mindenki magasan túlteljesítette a két évvel ezelőtti, első általam végzett felmérés eredményeit, és jóval jobban teljesítettek a tavalyinál is. A pontszámításos teszten maximum 21 pontot lehet összesen elérni, és mindenki legalább 15-16 ponttal zárt, de a többség a 17-18 pontot is elérte. Ez azt jelenti, hogy töretlen a ferencvárosi jégkorongozók fizikai állapotának fejlődése.”

A főszerep innentől kezdve a súlyoké, és az alapozó, konditermi munkáé – egyelőre még egyéni edzésterv szerint.

„Mindenki egyénileg dolgozik, de irányított keretek között, folyamatos felügyelet mellett és konzultációval. Múlt hét csütörtökön rajtoltunk az alapozó programmal, mindenki megkapta a maga személyre szabott feladatait. Ez hasonlít ahhoz a programhoz, amit a csapat nagy része tavaly a vezetésemmel együtt végzett nyáron a Népligetben, de kibővítettük, és még jobban egyénre szabtuk a gyakorlatokat. Folyamatosan dolgozunk tehát, és mindent megteszünk azért, hogy mindenki a lehető legjobb formájában állhasson neki augusztus elején a közös jeges munkának” – zárta gondolatait Kiss Áron.

Cikkajánló

Két idegenbeli siker után ismét hazai jégen játszunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a FEHA19 rendkívül fiatal csapatát fogadja a Tüskecsarnokban.

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin