2020. május 25.
Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál
Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Bár a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a kormány által meghirdetett rendkívüli veszélyhelyzet, és az ezzel kapcsolatos intézkedések befolyásolták a hazai jégkorongszezon befejezését – mint ismert, a Magyar Jégkorong Szövetség március közepén, a bajnoki döntőnek is minősülő Újpest elleni Erste Liga-elődöntő idején, a négy győztes meccsig tartó párharcban 2-0-ra vezető Ferencvárost bajnoknak hirdetve félbeszakította az Erste Liga küzdelmeit, majd a teljes idény lezárásáról döntött –, talán a jégkorongozók edzésritmusát borította fel legkevésbé a különleges helyzet, hiszen már csak néhány mérkőzés, és maximum három hét volt hátra a 2019/20-as szezonból, amikor a szövetség illetékesei a befejezés mellett döntöttek.

Magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk játékosai így, bár a tervezettnél néhány héttel korábban mehettek pihenőre, amelyet nyaralás és kikapcsolódás helyett otthonaikban töltöttek, nagyjából a korábbi éveknek megfelelően térhettek vissza májusban a nyári szárazföldi alapozó munkához, és az új idényre való felkészüléshez. A hokisok a munkát az elmúlt két évhez hasonlóan ezúttal is Kiss Áron erőnléti edző iránymutatásai alapján végzik.

„Kicsit hosszabb pihenőt kaptak a fiúk a szokásosnál, ez alatt viszont volt lehetőségük elvégezni néhány olyan korrekciós gyakorlatot, ami segít az egyéni mozgásbeli hiányosságokat helyretenni, pótolni, esetleg korábbi sérülés következtében felmerült fizikai hiányosságokat teljesen helyreállítani, megfelelő szintre hozni. Folyamatos felügyelet alatt mozogtak azért tehát a pihenő és a karantén alatt a játékosok” – mondta el megkeresésünkre Kiss Áron, a csapat erőnléti edzője. „Ennél azért most már jóval komolyabb munka folyik, megkezdődött a klasszikus alapozó időszak.”

A csapat a múlt héten túlesett a holtszezon első fizikai felmérőjén is, ezúttal a szokásoktól eltérően kis csoportokban érkezve, egyesével végezték el a gyakorlatokat.

„A szokásos, mozgásmintákat és stabilitást felmérő FMS tesztet végeztek a sportolók, feltérképeztük az egyéni mozgáshibákat, javítandó területeket. Jó hír, hogy mindenki magasan túlteljesítette a két évvel ezelőtti, első általam végzett felmérés eredményeit, és jóval jobban teljesítettek a tavalyinál is. A pontszámításos teszten maximum 21 pontot lehet összesen elérni, és mindenki legalább 15-16 ponttal zárt, de a többség a 17-18 pontot is elérte. Ez azt jelenti, hogy töretlen a ferencvárosi jégkorongozók fizikai állapotának fejlődése.”

A főszerep innentől kezdve a súlyoké, és az alapozó, konditermi munkáé – egyelőre még egyéni edzésterv szerint.

„Mindenki egyénileg dolgozik, de irányított keretek között, folyamatos felügyelet mellett és konzultációval. Múlt hét csütörtökön rajtoltunk az alapozó programmal, mindenki megkapta a maga személyre szabott feladatait. Ez hasonlít ahhoz a programhoz, amit a csapat nagy része tavaly a vezetésemmel együtt végzett nyáron a Népligetben, de kibővítettük, és még jobban egyénre szabtuk a gyakorlatokat. Folyamatosan dolgozunk tehát, és mindent megteszünk azért, hogy mindenki a lehető legjobb formájában állhasson neki augusztus elején a közös jeges munkának” – zárta gondolatait Kiss Áron.

Cikkajánló

Szerepcsere: hokisaink bokszedzésen!

Most kiderül, mire képes a kötelek között Sarcia Antonino és Boros Dániel - VIDEÓ!

A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC

A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

U20-as válogatott védőt igazoltunk

A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Rutinos támadónk újabb egy évig a Ferencvárost erősíti

A 2019 óta a Ferencvárost erősítő Hajós Roland 2022-ig meghosszabbította szerződését férfi hokicsapatunkkal.

A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó

Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

VIDEÓ: először Budapesten a nívós nemzetközi hokitorna!

Októberben először a sorozat történetében Budapestre hozza a Fradi az IIHF Kontinentális Kupát – VIDEÓ!

Hivatalos: Budapestre jön az IIHF Kontinentális Kupa!

Az FTC-Telekom és a Tüskecsarnok lesz a rangos európai sorozat C csoportjának házigazdája októberben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most