2022. március 24.
Péntek este a döntőbe jutás a tét női hokisainknak!
Női jégkorongozóink a szezon eddigi legfontosabb meccsén szerepelnek a FOX ellen.

Amint arról korábban beszámoltunk, az FTC-Telekom női jégkorongcsapata az U25A bajnokságban indulatoktól sem mentes, a végletekig kiélezett csatát vív a döntőbe jutásért a gyergyói illetőségű FOX együttese ellen. A három győzelemig tartó párharcban a Ferencváros 0-2-ről egyenlített, majd az eredetileg március 19-re tervezett mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre ellenfelünk halasztást kért, így a találkozót március 25-én, pénteken 18.55-től játsszák le a felek az FTC Sátras Jégpályán. A korábban ismertetett előzmények miatt az összecsapás zárt kapus lesz, nézők belépésére nincs lehetőség. Amennyiben Pindák László együttese győztesen hagyja el a jeget, úgy a MAC Marilynt négymérkőzéses párharcban legyőző KMH SE lesz az ellenfele a bajnoki fináléban, míg vereség esetén a bronzéremért szállhatnak harcba a mieink.

 

Kétes döntés miatt oda a Final Four...

Szintén női jégkorongcsapatunkhoz kapcsolódó hír, hogy bár lényegében a szezon egész eddigi részében négyes döntőbe jutást érő helyen állt a Fradi, végül egy megkérdőjelezhető döntés következtében kicsúszott a legjobb négyből, így nem jutott a Final Fourba az osztrák bázisú DEBL-ben. A március eleji ausztriai túra után a mieink hazai jégen fogadták a szintén a négyes döntőért hajtó KMH Budapestet, és gól nélküli első játékrész után a rosszul sikerült második harmad megpecsételte a Fradi sorsát. A mieink a harmad elején másfél perc alatt kaptak három gólt, és bár Gyolai Viktória révén nem sokkal később sikerült szépíteni, az 55. percben kapott újabb találat lezárta a mérkőzést.

Mint kiderült, később ez a találkozó végzetesnek bizonyult a Final Fourba jutás szempontjából. Az eredeti menetrend szerint ugyanis még két mérkőzése hátralett volna a Ferencvárosnak a Kitzbühel/Kufstein ellen, amin meg lehetett volna szerezni a negyedik helyhez szükséges öt pontot. Az Osztrák Jégkorong Szövetség azonban úgy döntött, a hátralévő mérkőzéseket a versenynaptár csúszása miatt nem lehet lejátszani. Ezért a mieink pályaválasztásával megtartandó mérkőzést a Ferencváros, a mi szempontunkból idegenbeli találkozót a Kitzbühel/Kufstein javára írták jóvá 5-0-s gólkülönbséggel. Az eset szépséghibája, hogy ezzel a döntéssel az FTC-Telekom mindössze egyetlen ponttal csúszott le a negyedik, még Final Fourt érő helyről, amelyet így éppen egy osztrák csapat, a DEC Devils Graz kaparintott meg… A döntés ellen az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály fellebbezést nyújtott be az osztrák szövetséghez, amelyet elutasítottak, így a Ferencváros lemaradt a DEBL négyes döntőjéről.

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin