2023. január 18.
Kíméletlenül megbüntették a hibáinkat a svédek
Nem volt esélye a férfi kéziválogatottnak a vb-középdöntőn, az olimpiai selejtezős álmok viszont még élnek.

A hétfői, Portugáliától kapott nagy pofon után szerda este ismét nehéz feladat várt a magyar válogatottra a férfi kézilabda-világbajnokságon, a társrendező Svédország volt az ellenfél. Az persze nem is kérdés, az utolsó csoportmérkőzésükön nem a valódi arcukat mutatták a mieink, emlékezzünk csak az izlandiak elleni utolsó negyedórára, amikor a vb-éremre is esélyesnek tartott rivális ellen mutattak be alighanem sokáig emlékezetes fordítást Lékai Mátéék.

A tornán rendre kezdőként szerepet kapó irányítónk mellett ezúttal Bujdosó Bendegúz is helyet kapott a meccskeretben, Kovacsics Péter viszont a csoportmeccsekhez hasonlóan a két kimaradó egyike volt.

Ahogyan az várható volt, nagy tempóban kezdték a mérkőzést a göteborgi Scandinavium Arénában több mint tízezer szurkolójuk előtt játszó svédek, könnyen robogtak át a védelmünkön, gyakorlatilag minden hibánkat kíméletlenül és villámgyorsan megbüntették, így az első tíz perc végére viszonylag kényelmes előnyt építettek ki (7-4).

Elsősorban átlövésekből voltunk veszélyesek a hazaiak kapujára, főleg Ancsin Gábor és Bodó Richárd bombáinak köszönhettük, hogy négynél tovább nem húztak el Gottfridssonék. Aztán a hajrában volt esélyünk feljönni kettőre, ebben a szakaszban kétszer is emberelőnybe kerültünk, de ezeket a lehetőségeket elpuskáztuk, így négygólos hátrányban mentünk szünetre (18-14).

A második játékrészt jól kezdtük, kétszer is megvolt az esélyünk, hogy feljöjjünk kettőre, ez sajnos nem sikerült, sőt, a meccsen először elszakadtak öt góllal az északiak (24-19).

Bár a játék képe biztatóbb volt, mint az első harminc percben, a negyedórával a vége előtt bekövetkezett rövidzárlat végleg megpecsételte a sorsunkat, már héttel vezettek a svédek, amikor időt kért Chema Rodríguez, a hazai közönség pedig szinte a győzelmet ünnepelte (30-23).

Az utolsó tíz percben sajnos már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e tíz gólon belül maradni: végül sikerült (37-28), de így sem férhetett kétség egy pillanatig sem Svédország meggyőző sikeréhez.

Ezzel azonban még nem szállt el az esély a nyolc közé jutásra, ugyanis a délutáni mérkőzésen nagy szívességet tettek nekünk a brazilok a portugálok elleni pontszerzésükkel. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a svéd és a magyar együttes is megnyeri a hátralévő két középdöntős meccsét, mindkettő továbbjut. De természetesen – az elmúlt két meccset látva különösen – ne szaladjunk ennyire előre. Az első lépés az lehet, hogy pénteken 18 órától legyőzzük Brazíliát.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG-LENGYELORSZÁG
II. középdöntőcsoport, 1. forduló

Svédország – Magyarország 37-28 (18-14)
Helyszín: Scandinavium Arena, Göteborg
Időpont: 2023. január 18., 20:30
Játékvezetők: Robert Schulze, Tobias Tonnies (németek)
Gólszerzők: Wanne 9, Johansson 6, Lagergren 6, Claar 5, Ekberg 3, Gottfridsson 3, Bergendahl 2, Carlsbogard 1, Darj 1, Sandell 1, ill. Rosta 7, Bóka 5, Ancsin 3, Bánhidi 3, Bodó 3, Hanusz 2, Lékai 2, Ilics 1, Szita 1, Szöllősi 1

(Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Cikkajánló

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin