2023. május 13.
Magabiztos siker után megvan a negyedik hely!
Férfi kéziseink az első félidei parádés védekezésükkel eldöntötték a Budakalász elleni hazai bajnokit.

Remek szériával készült a szezonbeli utolsó előtti hazai mérkőzésére férfi kézilabdacsapatunk, hiszen öt nyertes bajnokival a háta mögött fogadta a K&H Liga tizedik helyezettjét, azt a Budakalászt, amellyel szemben decemberben idegenben nagyon nehéz mérkőzésen ért el végül döntetlent.

A találkozó előtt irányítónk, Bognár Alex úgy vélekedett, hogy az ősz végéhez képest remekül összeállt a társaság, és bár brusztos, kemény csatát vár, felszabadult játékkal meglehet és meg is kell lennie az újabb két pontnak.

A népligeti kézilabdaszombat esti összecsapásán (a 14 órakor kezdődő mérkőzést női csapatunk 31-24-re nyerte a DKKA ellen) nem kezdtünk igazán jól, az elején sokszor hiba csúszott a játékunkba, ebből egyenesen következett, hogy a vendégek kerültek előnybe. Aztán fokozatosan vettük fel a ritmust, a védekezésünk egyre keményebb és fegyelmezettebb lett. A 12. percben Bognár Alex góljával vezettünk először, az első negyed óra végére pedig Pordán Bálint gólja után már négy volt közte (8-4),

A védekezésünk továbbra is nagyon magas szinten működött, erről árulkodott a csaknem egy félidő alatt kapott mindössze hét gól – közben pedig a pillanatnyilag pályán lévő csapat és a kispad is abszolút egységként működött. Másfél perccel a szünet előtt Pásztor István a plusz hétért kért időt, és végül nyolc lett belőle: a félidei 15-7-es vezetést Csörgő Kristóf állította be, miután gyönyörű egy-egyezéssel verte meg az emberét.

A fordulás után már nem domináltuk annyira a mérkőzést, mint az első játékrészben, a jelentős előnyünket még a kisebb pontatlanságokkal együtt is tartottuk. Örömteli volt, amikor szinte pályára lépése után azonnal góllal tért vissza bokasérüléséből Török Ádám.

Tíz perccel a vége előtt ötre zárkózott a Budakalász, de a második időkérésünk után sikerült rendezni a sorokat, és a hajrát is jól vezényeltük le: 29-23-as győzelem lett a vége, amelyet az első félidei parádés védekezésünkkel alapoztunk meg.

A magabiztos sikerrel meg is szerezték a fiúk a jelenlegi számítások szerint utolsó nemzetközi kupaindulást érő pozíciót, a negyedik helyet. A 19 órakor kezdődött Balatonfüred–Tatabánya meccsen a vendégek győztek, így csapatunk történelmi szezonja már biztosan szépen zárul, és elérjük a legfontosabb célunkat.

A sorozatban hatodik bajnoki győzelem után jövő pénteken a kiesés elől menekülő Cegléd ellen, Abonyban lesz fellépése együttesünknek.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
24. forduló

Ferencvárosi TC – CYEB-Budakalász 29-23 (15-7)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. május 13., 18 óra
Játékvezetők: 
Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Gólszerzők:
Imre 7, Nagy B. 4, Balogh 3, Bognár 3, Csörgő 2, Debreczeni 2, Juhász 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Török 2, Pordán 1, Prainer 1, ill. Sinkovits 5, Mikhalin 4, Fórizs 2, Koncz 2, Maracskó 2, Tóth Sz. 2, Varjú 2, Berényi 1, Juric-Grgic 1, Tyiskov 1, Vrhovina 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Négy kulcsjátékosunkkal hosszabbítottunk

Lékai Máté, Kovacsics Péter, Füzi Dániel és Borbély Ádám is hosszabbított. Kialakult férfi kéziseink kerete.

Évzáró banketten vettek részt kézilabdázóink

Jó hangulatban telt női és férfi kézilabdacsapatunk szezonzáró bankettje is.

Fradi-nevelésű játékosokkal erősödünk

Karai Miklós és Juhász Ádám is visszatér, nyártól felnőtt férfi kézilabdacsapatunk játékosai.

Válogatott játékos érkezik a jobbszélre

A több, mint 600 NB I-es gólnál tartó Tóth Ádámmal pótolja Imre Bencét férfi kézilabdacsapatunk.

Két játékosunk készülhet Párizsra a férfi válogatottal

Lékai Máté és Imre Bence is bekerült a férfi kézilabdázók 20 fős, az olimpiai felkészülést megkezdő keretébe.

Lékai Máté: Izgatottan várom az olimpiát!

Irányítónk 12 év után készül újra olimpiára, elmondta, mi változott azóta és kérdeztük a korán kelésről is.

Újra Nagy Bence lett az NB I gólkirálya

Átlövőnk 144-szer talált a K&H Férfi Kézilabda Liga 2023/24-es szezonjában, így ismét ő lett a...

Megoldható vb-csoportba kerültünk

Megtartották a jövő évi férfi kézi-vb sorsolását, a hollandokkal is találkozunk majd Varasdon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin