2023. május 13.
Magabiztos siker után megvan a negyedik hely!
Férfi kéziseink az első félidei parádés védekezésükkel eldöntötték a Budakalász elleni hazai bajnokit.

Remek szériával készült a szezonbeli utolsó előtti hazai mérkőzésére férfi kézilabdacsapatunk, hiszen öt nyertes bajnokival a háta mögött fogadta a K&H Liga tizedik helyezettjét, azt a Budakalászt, amellyel szemben decemberben idegenben nagyon nehéz mérkőzésen ért el végül döntetlent.

A találkozó előtt irányítónk, Bognár Alex úgy vélekedett, hogy az ősz végéhez képest remekül összeállt a társaság, és bár brusztos, kemény csatát vár, felszabadult játékkal meglehet és meg is kell lennie az újabb két pontnak.

A népligeti kézilabdaszombat esti összecsapásán (a 14 órakor kezdődő mérkőzést női csapatunk 31-24-re nyerte a DKKA ellen) nem kezdtünk igazán jól, az elején sokszor hiba csúszott a játékunkba, ebből egyenesen következett, hogy a vendégek kerültek előnybe. Aztán fokozatosan vettük fel a ritmust, a védekezésünk egyre keményebb és fegyelmezettebb lett. A 12. percben Bognár Alex góljával vezettünk először, az első negyed óra végére pedig Pordán Bálint gólja után már négy volt közte (8-4),

A védekezésünk továbbra is nagyon magas szinten működött, erről árulkodott a csaknem egy félidő alatt kapott mindössze hét gól – közben pedig a pillanatnyilag pályán lévő csapat és a kispad is abszolút egységként működött. Másfél perccel a szünet előtt Pásztor István a plusz hétért kért időt, és végül nyolc lett belőle: a félidei 15-7-es vezetést Csörgő Kristóf állította be, miután gyönyörű egy-egyezéssel verte meg az emberét.

A fordulás után már nem domináltuk annyira a mérkőzést, mint az első játékrészben, a jelentős előnyünket még a kisebb pontatlanságokkal együtt is tartottuk. Örömteli volt, amikor szinte pályára lépése után azonnal góllal tért vissza bokasérüléséből Török Ádám.

Tíz perccel a vége előtt ötre zárkózott a Budakalász, de a második időkérésünk után sikerült rendezni a sorokat, és a hajrát is jól vezényeltük le: 29-23-as győzelem lett a vége, amelyet az első félidei parádés védekezésünkkel alapoztunk meg.

A magabiztos sikerrel meg is szerezték a fiúk a jelenlegi számítások szerint utolsó nemzetközi kupaindulást érő pozíciót, a negyedik helyet. A 19 órakor kezdődött Balatonfüred–Tatabánya meccsen a vendégek győztek, így csapatunk történelmi szezonja már biztosan szépen zárul, és elérjük a legfontosabb célunkat.

A sorozatban hatodik bajnoki győzelem után jövő pénteken a kiesés elől menekülő Cegléd ellen, Abonyban lesz fellépése együttesünknek.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
24. forduló

Ferencvárosi TC – CYEB-Budakalász 29-23 (15-7)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. május 13., 18 óra
Játékvezetők: 
Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Gólszerzők:
Imre 7, Nagy B. 4, Balogh 3, Bognár 3, Csörgő 2, Debreczeni 2, Juhász 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Török 2, Pordán 1, Prainer 1, ill. Sinkovits 5, Mikhalin 4, Fórizs 2, Koncz 2, Maracskó 2, Tóth Sz. 2, Varjú 2, Berényi 1, Juric-Grgic 1, Tyiskov 1, Vrhovina 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin