2023. május 13.
Magabiztos siker után megvan a negyedik hely!
Férfi kéziseink az első félidei parádés védekezésükkel eldöntötték a Budakalász elleni hazai bajnokit.

Remek szériával készült a szezonbeli utolsó előtti hazai mérkőzésére férfi kézilabdacsapatunk, hiszen öt nyertes bajnokival a háta mögött fogadta a K&H Liga tizedik helyezettjét, azt a Budakalászt, amellyel szemben decemberben idegenben nagyon nehéz mérkőzésen ért el végül döntetlent.

A találkozó előtt irányítónk, Bognár Alex úgy vélekedett, hogy az ősz végéhez képest remekül összeállt a társaság, és bár brusztos, kemény csatát vár, felszabadult játékkal meglehet és meg is kell lennie az újabb két pontnak.

A népligeti kézilabdaszombat esti összecsapásán (a 14 órakor kezdődő mérkőzést női csapatunk 31-24-re nyerte a DKKA ellen) nem kezdtünk igazán jól, az elején sokszor hiba csúszott a játékunkba, ebből egyenesen következett, hogy a vendégek kerültek előnybe. Aztán fokozatosan vettük fel a ritmust, a védekezésünk egyre keményebb és fegyelmezettebb lett. A 12. percben Bognár Alex góljával vezettünk először, az első negyed óra végére pedig Pordán Bálint gólja után már négy volt közte (8-4),

A védekezésünk továbbra is nagyon magas szinten működött, erről árulkodott a csaknem egy félidő alatt kapott mindössze hét gól – közben pedig a pillanatnyilag pályán lévő csapat és a kispad is abszolút egységként működött. Másfél perccel a szünet előtt Pásztor István a plusz hétért kért időt, és végül nyolc lett belőle: a félidei 15-7-es vezetést Csörgő Kristóf állította be, miután gyönyörű egy-egyezéssel verte meg az emberét.

A fordulás után már nem domináltuk annyira a mérkőzést, mint az első játékrészben, a jelentős előnyünket még a kisebb pontatlanságokkal együtt is tartottuk. Örömteli volt, amikor szinte pályára lépése után azonnal góllal tért vissza bokasérüléséből Török Ádám.

Tíz perccel a vége előtt ötre zárkózott a Budakalász, de a második időkérésünk után sikerült rendezni a sorokat, és a hajrát is jól vezényeltük le: 29-23-as győzelem lett a vége, amelyet az első félidei parádés védekezésünkkel alapoztunk meg.

A magabiztos sikerrel meg is szerezték a fiúk a jelenlegi számítások szerint utolsó nemzetközi kupaindulást érő pozíciót, a negyedik helyet. A 19 órakor kezdődött Balatonfüred–Tatabánya meccsen a vendégek győztek, így csapatunk történelmi szezonja már biztosan szépen zárul, és elérjük a legfontosabb célunkat.

A sorozatban hatodik bajnoki győzelem után jövő pénteken a kiesés elől menekülő Cegléd ellen, Abonyban lesz fellépése együttesünknek.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
24. forduló

Ferencvárosi TC – CYEB-Budakalász 29-23 (15-7)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. május 13., 18 óra
Játékvezetők: 
Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Gólszerzők:
Imre 7, Nagy B. 4, Balogh 3, Bognár 3, Csörgő 2, Debreczeni 2, Juhász 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Török 2, Pordán 1, Prainer 1, ill. Sinkovits 5, Mikhalin 4, Fórizs 2, Koncz 2, Maracskó 2, Tóth Sz. 2, Varjú 2, Berényi 1, Juric-Grgic 1, Tyiskov 1, Vrhovina 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Nagy Bence megvédte a gólkirályi címét

Zsinórban másodszor, összesen pedig harmadszor lett átlövőnk a férfi élvonal legeredményesebb játékosa.

Az utolsó pillanatban nyertünk az idényzárón

Az első negyedóra extázisa után drámai csatában nyertük meg a Balatonfüred elleni rangadót.

A Balatonfüred ellen győznénk az évadzárón

Szombaton El-csoportkörös riválist fogadnak a bajnokságot negyedikként záró férfi kéziseink.

Megvan sorozatban a hetedik bajnoki siker!

A szoros első tíz perc után nem volt kérdés, hogy férfi kéziseink legyőzik a Ceglédet Abonyban.

Folytatni szeretnénk a győzelmi sorozatot

A Cegléd ellen is nyernének férfi kéziseink, hogy rajtuk ne múljon a bajnoki harmadik hely megszerzése.

Szombaton ismét közelíthetünk Európához

Férfi kéziseink a Budakalászt fogadják a hétvégén, az újabb győzelem nagy lépést jelentene céljaink felé.

Ismét találkozunk az izlandiakkal

Megtartották Düsseldorfban a jövő januári férfi kézilabda Európa-bajnokság sorsolását.

Nagyon nehéz volt, de meglett a győzelem!

Rendkívül fordulatos találkozón kulcsfontosságú két pontot szereztek férfi kéziseink a Komló otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin