2024. március 27.
Megmentettünk egy pontot a legvégén
Óriási csatát hozott férfi kézisienk Balatonfüred elleni rangadója, a végén Lékai Máté gólja döntetlent ért.

Valószínűleg nem tévedünk nagyot azzal a megállapítással, hogy a következő három bajnoki meghatározhatja férfi kéziseink végső helyezését a K&H Liga 2023/24-es szezonjában. A kőkemény sorozat a Balatonfüred elleni hazai összecsapással kezdődött, amelyre nyolc tavaszi győzelemmel és mindössze egyetlen vereséggel fordulhattak rá a mieink.

Volt miért visszavágni riválisunknak, hiszen az ősszel négygólos vereséget szenvedtünk  a Balaton-partján. Erre emlékeztetett mérkőzés előtti beharangozó videónkban átlövőnk, Nagy Bence is, aki szerint a befejezéseknél mindenképpen pontosabbnak kell lennünk, mint októberben. A tabellán a „megszokotthoz” képest ezúttal lejjebb helyezkednek el a fürediek, ez viszont ne változtatott azon, hogy igazi rangadóról beszéljünk, amelyen győzelem esetén közelebb kerülhettünk céljaink eléréséhez.

A jó kezdés nem jött össze, könnyen lőtte a gólokat az ellenfél, ezzel egy ideig tartottuk a lépést, de a 14. percben már veszélyes távolságra kezdett ellépni a Füred, Pásztor István időt kért (6-9). Az egyperces szünet láthatóan jó hatással volt a csapatra, jött is zsinórban három Fradi-gól, majd a vendégek mestere, György László rakta le a T betűs kártyát a zsűriasztalra.

A félidő hajrája kaotikusra sikerült, sok volt a kétperces kiállítás, amiből mi jöttünk ki rosszul, az utolsó öt balatonfüredi támadásból gól született, így visszaállt az addigi legnagyobb, három gólos vendég fór; maradt feladatunk bőven a második játékrészre (15-18).

A fordulás után nem sokkal a csarnok jelentős része felszisszent, miután Sretenovic brutális bodicsekje után Bujdosó Bendegúz maradt a földön, szélsőnket letámogatták a pályáról, a szerb piros lapot kapott. Szépen lassan elkezdtük a felzárkózást, a 38. percben Debreczeni Dávid góljával egyenlítettünk, negyedórával a vége előtt pedig Imre Bence találatával a nyolcadik perc után először vezettünk (24-23).

A végjátékra mégis hátrányban fordultunk, sehogy sem akart a mi javunkra fordulni ez a találkozó, volt olyan füredi támadás, több, mint két percig tartott, és gólt kaptunk a végén… Remekül játszott az idővel az utolsó tíz percben a Füred, az utolsó percben a plusz kettőért támadhattak, ám Imre labdaszerzése után Lékai ért utol egy hosszúnak tűnő indítást, és a kapuba vágta. Borbély pedig védte Varga utolsó pillanatos próbálkozását, így itthon tartottunk egy pontot, 30-30 lett a vége.

Az óriási hétközi csata után a hétvégén újra az Európa-kupa felé fordulunk, háromgólos előnyt viszünk magunkkal Eperjesre. A szombati, Tatran elleni összecsapásról ITT írtunk részletesen.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
19. forduló

FTC-Green Collect – Balatonfüredi KSE 30-30 (15-18)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2024. március 27., 18:00
Játékvezetők: 
Sándor György, Szabó Balázs
Gólszerzők:
Lékai 6, Balogh 5, Bognár 5, Imre 5, Debreczeni 3, Nagy B. 3, Pető 2, Füzi 1, ill. Kljun 9, Varga M. 5, Szmetán 4, Szöllősi B. 4, Bóka 2, Kemény 2, Hornyák 1, Németh B. 1, Szűcs B. 1

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin