2021. május 6.
18 év után vertük meg ennyire a Győrt
Nem sűrűn fordul elő szerdai ellenfelünkkel, hogy ekkora vereséget szenvedjen sem itthon, sem Európában.

Mely Fradi-drukker ne hallott volna még róla, hogy szerdán női kézilabdacsapatunk elképesztő játékkal, 31-22-re kiütötte a legfőbb riválisunkat, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO-t az Elek Gyula Arénában. A győriek erejét jól mutatja, hogy idén is ott vannak a BL Final Fourban, és az idei kiírásnak is ők a fő esélyesei. Győzelmünk értékét pedig tovább növeli az a tény, hogy amióta Danyi Gábor átvette a győriek irányítását (2018 nyarán), csapata mindössze kétszer kapott ki. Egyszer a Siófoktól (34-29), most pedig 31-22-re tőlünk. Az elképesztő, kilencgólos siker után megnéztük, vajon mikor mértek ekkora verést a Rába-partiakra utoljára. Annyit segítünk, hogy nem mostanában…

Európában 15 éve nem szaladt bele ekkora vereségbe a Győr

Európában sem sűrűn fordul elő, hogy a győriek ellenfele győztesen hagyná el a pályát, hát’ még hazánkban. Danyi Gábor csapata az elmúlt években valóban az európai női kézilabda vezető együttesévé vált, amely nem sűrűn szenved vereséget, de ha igen, akkor is csak kis különbséggel. Ezt jól mutatja, hogy az elmúlt tíz évben a legnagyobb különbségű sikert a norvég Larvik tudta elérni a Győr ellen, még 2012. március 10-én, amikor hét góllal, 32-25-re tudtak nyerni a skandinávok a BL-ben.

A mieink kilencgólos győzelméhez hasonlóra még jobban vissza kell lapoznunk a történelemkönyvben, egészen 2007. április 22-ig. Ekkor a dán Slagelse tudta 30-22-re legyőzni az ETO-t. Azonban ez is csak nyolcgólos különbségű siker volt. Kilenccel legutóbb 2006. január 21-én maradtak alul a győriek, akkor az Aalborg DH örülhetett (38-29), míg az elmúlt évek legnagyobb különbségű Győr-verése nemzetközi szinten az észak-macedón Kometal GP csapatához fűződik, amely 2006. január 7-én tíz góllal bizonyult jobbnak (32-22). Azaz utoljára 15 évvel ezelőtt futott bele hasonló vereségbe nemzetközi szintéren a legnagyobb magyar riválisunk.

A mieink 18 éve arattak utoljára ekkora diadalt

Most pedig lássuk, hogy a magyar pontvadászatban mikor tudtunk utoljára a szerdaihoz hasonló győzelmet elérni az ETO ellen. A 2000-es évek előtt még megszokott volt, hogy sokgólos diadalt értünk el a Rába-partiak ellen, ám az ezredfordulón komoly fejlődésnek indult a győri csapat. Az elmúlt évtizedben például vereséget is igen ritkán szenvedett a Győri ETO a bajnokságban, és az ellenfelek sosem beszélhettek kiütéses sikerről. A mieink legnagyobb győzelmei is csak háromgólosak voltak az elmúlt években, még 2015. március 11-én (24-21) és 2013. szeptember 1-jén (20-17). A 2021. május 5-én elért 31-22-es bravúrhoz hasonlóra utoljára 18 éve volt példa, még 2003. április 16-án, amikor a mieink 44-31-es győzelmet arattak a győriek felett, míg kilencgólos sikert utoljára közel 20 éve, 2002. április 6-án értünk el, amikor 33-24-re nyertünk.

A történelmi, 31-22-es sikerünkkel saját kezünkben van a sorsunk, a bajnoki cím megnyeréséhez vezető utat EBBEN a cikkünkben foglaltuk össze.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin