2024. május 9.
Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá
Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Öt mérkőzés maradt a női kézilabda idényből, amelyet olyan sikerrel zárhat női kézilabdacsapatunk, amelyre legutóbb 1997-ben volt példa: egyszerre nyerhet bajnokságot és kupát. Utóbbi siker már zsebben, előbbihez azonban még pontokat kell gyűjteni, és bár jelenleg az előny megnyugtatónak tűnik, közel sem lehet még hátra dőlni.

Elvégre az öt összecsapás közül kettőt közvetlen rivális ellen vív együttesünk, a soron következő játéknapon Győrben, a záró fordulóban pedig hazai pályán, a DVSC ellen – ahhoz, hogy utóbbi meccsen már ne kelljen izgulni, először szombaton tehetünk igazán sokat. Az ETO vendégeként legutóbb 2017 áprilisában tudtunk győzni, igaz, ezúttal a döntetlen, sőt, a legfeljebb ötgólos vereség is azt jelentené, hogy a lépéselőny megmaradt, a célkitűzés pedig ez lehet. Az idény során kétszer legyőztük már a legnagyobb riválist, a bajnokságban 28-22-re, a kupadöntőben pedig 25-23-ra, de ezúttal biztosan más hangulatú meccs vár ránk.

– Abban biztos vagyok, hogy egészen más mérkőzés lesz ez, mint az idénybeli két Fradi-Győr összecsapás volt – mondta Márton Gréta. – A Győr játéka változott azóta, hogy legutóbb találkoztunk, edzőváltás is történt, szóval fel kell készülnünk az újdonságokra is. Bízom benne, hogy jól teljesítünk, hiszen tudjuk, mi a tét, és szeretnénk érte mindent megtenni, hogy elérjük a célunkat a szurkolóink támogatásával.

Az biztos, hogy a támogatással nem lesz probléma, a vendégszektorból több mint ötszáz szurkoló buzdítja majd a lányokat. Csütörtökön este újabb tizennégy darab jegyre váltható voucher vált elérhetővé a meccsjegy.fradi.hu oldalon, így lehet teljes a tábor. Emlékeztetjük szurkolóinkat, hogy a voucher nem jogosít belépésre, azt előbb be kell váltani a belépőjegyre – aki még nem váltotta be, annak a helyszínen 15:30 és 16 óra között lesz rá lehetősége a vendégszektor bejáratánál.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
22. forduló

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Audi Aréna Győr
Időpont: 2024. május 11., 17:15
Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs
Jegyár: 2400-3000 Ft - jegyinfók ITT
TV: M4 Sport

A hazai klub tájékoztatása szerint az Audi Aréna Győr környékén megnövekedett forgalomra kell számítani. Emellett rendezvény miatt a Nagysándor József utca Stadion utca és Tóth László utca közötti szakaszán teljes útzár lesz, így az Audi Aréna Győr parkolóit a Pesti út, valamint a Puskás Tivadar út-Kiskút liget (Ipar-csatorna) felől lehet megközelíteni.

Kapunyitás két órával a mérkőzés előtt – 15:15-től. A vendégszektorba kizárólag a vendég bejáraton lehet belépni, a vendégszurkolók számára elkülönített parkolóba pedig kizárólag az érvényes jegy vagy voucher bemutatása után lehet állni. A sportcsarnokban a büfék a meccs vége előtt tíz perccel bezárnak.

Cikkajánló

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

Megvan a keret az olimpiai felkészülésre

Hét ferencvárosi játékosi készülhet a párizsi olimpiára a női kézilabda-válogatottal.

Klujber: „A gólkirályi cím a csapaté is”

Hálás a csapattársaknak a bajnoki cím és a kupagyőzelem mellé a gólkirályi címet is bezsebelő Klujber Katrin.

Változások női kézilabdacsapatunk keretében

Kovacsics Anikó visszavonul, de marad a klubnál, míg Kisfaludy Anett, Kukely Anna és Kovács Anett távozik.

Allan Heine marad női kézilabdázóink vezetőedzője

A következő idényben is a 44 éves dán szakvezető irányítja bajnok és kupagyőztes női kézilabdacsapatunkat.

„Amikor kemény volt minden, mi keményebbek voltunk”

Az ünnepélyes érem- és kupaátadó után Böde-Bíró Blanka és Allan Heine értékelt – VIDEÓ!

Győzelemmel koronáztuk meg a duplázást

Női kézilabdacsapatunk a Debrecen elleni győzelemmel ünnepelhetett az idényzárón.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin