2024. február 9.
Egy pont is elég lenne, de a címvédő az ellenfél
A továbbjutás küszöbén áll női kézilabdacsapatunk, de még egyet lépni kellene a biztos sikerhez.

Nagyot lépett előre női kézilabdacsapatunk az elmúlt hétvégén, története első bukaresti győzelmének köszönhetően három pontra távolodott a Rapid Bucuresti-től, de a továbbjutás még nincs meg. Sőt, ha alaposan megnézzük, hogy milyen eredmények várhatók az utolsó két játéknapon, akkor főleg azt mondhatjuk, hogy még igencsak észnél kell lenni. A Rapid elvégre a még nulla pontos Lubin otthonában lép pályára, majd az utolsó fordulóban fogadja az Esbjerget, amelynek addigra talán már nem lesz létkérdés a találkozó. Ez a lehetőség nekünk is beeshet a metzi összecsapáson, de hazai pályán kevésbé valószínű a könnyelműség a franciáktól, az utolsó előtti játéknapon pedig a sorozat háromszoros címvédője, a Vipers Kristiansand lesz az ellenfelünk.

Igaz, a norvég sztárcsapat sincs kirobbanó formában az eredményei alapján: legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerte ugyan Hlavaty Tamás együttese, de a Lubint „csak” néggyel (28-24), a norvég bajnokság tizedik helyén szerénykedő Tertnest pedig az álláson a hajrában 7-2-es rohammal fordítva végül csupán hárommal (28-31) múlta felül. Ez bizakodásra adhat okot, ugyanakkor az elmúlt időszak erőltetett menete kétségkívül nyomokat hagy a mieinken. Január 13. óta, tehát kevesebb, mint egy hónap alatt a nyolcadik tétmérkőzés vár együttesünkre, de mindenki tudja, hogy mi a cél, illetve azt is, hogy különösen hazai pályán számíthatunk a szurkolók támogatására.

– A helyzet nem sokat változott: vannak sérültjeink, nehéz mérkőzés előtt állunk, de hazai pályán játszhatunk, ami plusz erőt ad, és nem kérdés, hogy mindent megteszünk azért, hogy legalább egy pontot megszerezzünk – mondta Angela Malestein. – Jól ismerjük a Viperst, fantasztikus játékosok alkotják a keretet, a kapujukat pedig Katrine Lunde védi – az őszi meccsen volt egy jó húsz-huszonöt percünk, most ezt kellene hatvan percre kitolni.

A Vipers ellen legutóbb 2022-ben sikerült pontot szerezni (26-26), azóta háromszor nem termett babér. Az aktuális összetételben ezúttal is bravúr lenne elcsípni a címvédőt, de ha valahol, akkor hazai pályán összejöhet. A mérkőzésre korlátozott számban kaphatók még belépők – online a meccsjegy.fradi.hu-n, személyesen pedig az Érd Arénában. A szurkolói regisztrációs pont és a jegypénztár már három órával a kezdés előtt, 13 órakor kinyit, a csarnokba pedig 14 órától lehet belépni. Kérjük, aki teheti, érkezzen időben, hogy elkerülje a sorban állást.

Ajándék az Érd Aréna büféjében

Az Érd Aréna Büféjének felajánlása nyomán ajándékkal vagy egy korsó sörrel várják azokat a szurkolókat, akik Bukarestben is a helyszínen buzdították a csapatot a Rapid elleni találkozón. A román fővárost megjárt mintegy ötven szurkolónk a bukaresti belépőjegy bemutatásával élvezheti a felajánlást.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 13. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. február 10., 16 óra
Játékvezetők: Yann Carmaux és Julien Mursch (franciák)
Jegyár:

    

 

Cikkajánló

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin