2020. május 1.
Harcolhattak volna az aranyakért
Pádár Ildikó csapata mindkét bajnokságában a második helyen állt, amikor lezárták a küzdelmeket.

A kézilabdaszezon lezárása miatt a különböző bajnokságokban nem hirdetnek végeredményt, de az utánpótlásban ettől még érdemes amolyan számvetést csinálni. Sorozatunk első részében az NB I/B-s küzdelmekről olvashattak, a másodikban a legidősebb utánpótlás-bajnoksággal, az ifivel foglalkoztunk, a harmadikban a serdülők kerültek terítékre, ezúttal pedig az U15-ös együttesünk következik.

Pádár Ildikó csapata különleges helyzetben volt a szezon során, hiszen úgy szerepelt két bajnokságban, hogy közben a két kiírás eltért egymástól. Az utánpótlásban U15-től lefelé ugyanis megkötés, hogy nem lehet hatos fallal védekezni, valamint kötelező teljes sort cserélni. Továbbá, míg az U15-ös bajnokságban kétszer húsz, addig egy korcsoporttal feljebb már kétszer huszonöt perc a játékidő.

Az FTC U15 a saját korosztályának első-, valamint a serdülő harmadosztályába nevezett a 2019/2020-as szezonban, a keretben 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben született játékost is találhattunk, de, persze, a legtöbben egyszerre több csapatnál is edzettek vagy játszottak. Az edzők közösen igyekeztek úgy alakítani a csapatokat a mérkőzésekre, hogy lehetőség szerint mindenkinek kellő játékperc jusson.

Az U15 az országos gyermekbajnokság első osztályának A-csoportjában szerepelt. Ebben a bajnokságban amolyan mini tornákat rendeztek hétvégente, a játéknapokon általában minden csapat kétszer lépett pályára. Az alapszakaszban a csoport hat csapata kétszer-kétszer játszott egymással – a mieink a tíz meccsükből kilencszer győztek, és csak egyszer kaptak ki, a Dabastól, s ennek köszönhetően elsőként jutottak be a rájátszásba. A legtöbb gólt Helm Boglárka lőtte, tíz meccsen hatvannyolcszor volt eredményes a tehetséges játékosunk, ezzel a teljes mezőny második legjobbja lett az alapszakaszban. A rájátszásban az A- és a B-csoport első három-három helyezettje került a felsőházba, és mindenki háromszor játszott volna mindenkivel, ha nem szól közbe az ismert helyzet.

A bajnokság lezárása előtt hét meccs lejátszására jutott idő a felsőházi küzdelmekből, ezeken együttesünk ötször nyert, kétszer pedig vereséget szenvedett. Akárcsak az alapszakaszban, itt is Helm Boglárka lőtte a legtöbb gólt, ráadásul ezúttal a többi csapatban sem volt olyan, aki nála eredményesebb lett volna – hét meccsen ötvenkétszer járt túl az ellenfelek eszén. A házi góllövőlistán utána Török Fanni Zsuzsannát (27) és Horváth Fannit (16) találjuk.

A serdülőbajnokság harmadosztályában a fent leírtaknál egyszerűbb volt a lebonyolítás, hiszen normál körmérkőzéses rendszerben zajlott a küzdelem. A mieink tizenhét fordulón jutottak túl, és tizenhat győzelem mellett egy vereséggel álltak egyenlő pontszámmal az élen a Szent István II-vel, amely eggyel kevesebb összecsapást tudott még le. Ebben a sorozatban toronymagasan Oroszi Gréta vezette a házi góllövőlistát, miután tizenhat meccsen százkét alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

„Nagy mérkőzések vártak még ránk, főleg az első osztályú bajnokságban, de a serdülő III-ban is nagyon készültünk rá, hogy visszavágjunk az őszi vereségért, szóval kár, hogy vége lett – mondta Pádár Ildikó. – Volt esélyünk az aranyéremre mindkét bajnokságban, de talán majd jövőre. Az kifejezetten pozitív ebben a csapatban, hogy mindenki hozzáteszi a kis tudását az egészhez, szemmel látható a lányokon, hogy nagyon akarnak, szeretnének bizonyítani. Aminek örülök, hogy az utóbbi időben kicsit színesebb lett a támadójátékunk és a lerohanásunk, ugyanakkor a lezárás előtt pont a védekezésünk megerősítésén dolgoztunk. A gyerekek a felnőtt meccseken nagyon sokat látnak és tanulnak: előfordul, hogy ők kérik, hogy Ildi néni, próbáljuk meg ezt vagy azt, amit láttak. Szóval ügyesek, tanulékonyak, és még ezekben a hetekben sem álltak le, végzik becsülettel az előírt feladatokat. Csak jó lenne már visszaállni a normál kerékvágásba, nekik is és nekünk is hiányoznak a termi edzések – labdákkal, ütközésekkel, védekezéssel, támadással.”

Az U15-ös bajnokság felsőházának részletes eredményeit ITT, az OSB III. bajnokság részletes eredményeit pedig ITT találják.

Cikkajánló

A Győrrel is találkozunk a felkészülési időszakban

Július 6-án kezdi a 2020/2021-es szezonra való felkészülést női kézilabdacsapatunk.

Háfra Noémi ismét bekerült a BL álomcsapatába!

A válogatott átlövőnket a tavalyi év után idén is a Bajnokok Ligája-idény legjobb fiataljának választották.

Különleges kihívások Háfra Noémivel!

Válogatott kézilabdázónk igazi kihívást jelentő trükköket mutatott be – ha lemásolják a diákok, nyerhetnek is.

Ritka és példamutató: Pásztor Noémi a diplomára is hajt

A válogatott kézilabdázónknak az élsport mellett a tanulás is fontos, így érzi egyensúlyban az életét.

Az izomláz is jólesett

Márton Gréta attól tartott, hogy olyan lesz az újrakezdés, mintha most fogna a kezében először labdát.

Végre együtt – edzésbe álltak női kézilabdázóink

A kézilabda mellett a csapattársak is hiányoztak a lányoknak, akik újra elkezdték az edzéseket.

Három fradista jelölt a BL-álomcsapatba - szavazás!

Háfra Noémi megvédheti a címét • A jobb oldali posztokra csak az FTC ad játékost Magyarországról!

Múltidéző: extázis Győrben, bajnok a Ferencváros!

A csapat teljesítményét látva minden szakember elismerte: megérdemelten lett bajnok a Fradi 2015-ben!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most