2019. május 3.
Ünnepélyes pillanatok: megnyílt a fotófesztivál
Ünnepel a 120 éves Fradi: sajtóeseményen nyitották meg a szabadtéri fotófesztivált a Ferencvárosban!

Magyarország legnépszerűbb sportegyesülete, az 1899-ben alapított Ferencvárosi Torna Club 2019. május 3-án ünnepelte alapítása 120. évfordulóját. Ebből az alkalomból szervezett nagyszabású szabadtéri fotókiállítást közösen a IX. kerületi Önkormányzat és az FTC.

Ferencváros Önkormányzata és a Ferencvárosi Torna Club a névadó fővárosi kerület területén belül, a klubhoz szorosan köthető helyszíneken egy ingyenesen megtekinthető különleges szabadtéri fotókiállítás 785 darab felvételén keresztül igyekszik minél teljesebben bemutatni az FTC történelmét. A nagyméretű képeket 17 közterületen, parkban, téren, utcán állították fel. A 120 éves az FTC fotófesztivál fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Az év végéig megtekinthető szabadtéri kiállítás alapjául a világhírű La Gacilly-i fotófesztivál szolgált. Az antigraffiti laminátummal ellátott képek legtöbbje 200x140 és 140x100 centiméteres. A kiállításhoz pecsétgyűjtő akció is társul, amelynek teljesítésével limitált Fradi pólóhoz lehet hozzájutni. A pecsételőket minden helyszín központjában helyezték ki. A pecsétgyűjtő füzethez, valamint a 17 helyszínt tartalmazó térképhez kizárólag a Fradi Shopban, a Fradi Boltban vagy a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatalban lehet hozzájutni – ingyenesen.

A Groupama Biztosító és az FTC jóvoltából szintén ingyenesen hozzá lehet jutni majd kisebb méretben a kiállítás azon képeihez is - limitált mennyiségben -, amelyek a Fradi Média tulajdonát képezik. További információk az akcióról a www.120evemleke.hu oldalon találhatóak.

Az FTC történelmét bemutató ferencvárosi kiállítás létrejöttét a IX. kerületi Önkormányzat, valamint a Provident támogatta. A kiállításon bemutatott fényképek is értéket képviselnek, amelyeket a Groupama Biztosító véd. A fotókiállítás őrzéséről a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft. is gondoskodik.

A 120 éves évfordulóval kapcsolatban minden fontos információ elérhető honlapunkon a Klub oldal alatt a 120 éves a Fradi menüpontnál!

A fotófesztivált május 3-án, az FTC alapításának 120. évfordulóján ünnepélyes sajtótájékoztatón nyitotta meg a Ferencvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Dísztermében a szervezők nevében az FTC elnöke, Kubatov Gábor, Ferencváros polgármestere, Bácskai János, valamint a kiállítás fővédnöke, Budapest főpolgármestere, Tarlós István. Az eseményt megtisztelte jelenlétével klubunk alapító elnökének unokája, dr. Springer Miklós is.

„Az FTC az ország legnépszerűbb klubja, alapítása120. évfordulóját méltó módon szerettük volna megünnepelni. Ez a különleges, az év végéig tartó szabadtéri fotófesztivál talán visszaad abból az érzésből, amit mi fradizmusnak hívunk. Akik bejárják a helyszíneket, megismerkedhetnek az FTC történelmének apró és hatalmas eredményeivel, a hétköznapok küzdelmeivel, a sikerekkel, a legendákkal.” – nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

„Az FTC az elmúlt 120 esztendőben az egész világgal megismertette kerületünk, Ferencváros nevét. A Fradira azért is büszkék vagyunk, mert küzdeni akarásával, tartásával egy egész nemzet számára mutatott példát a legnehezebb pillanatokban is. Bízunk benne, hogy az elöljáróságunk által is támogatott kiállítás nemcsak a szurkolók tetszését nyeri el, hanem minden Ferencvárosba látogató és itt élő számára is örök emlék marad.” – mondta Bácskai János, Ferencváros polgármestere.

"Egyszámjegyű volt az éveim száma, amikor már a Ferencvárosnak szurkoltam. Eleinte édesanyám ezt kötelezően előírta számomra, de nagyjából tízéves koromtól kezdve már magamtól is elkötelezett fradista voltam. Szeretek visszatekinteni a múltba, ez pedig egy kiváló alkalom volt arra, hogy megemlékezzünk a magyar és a ferencvárosi sport azon óriási egyéniségeiről, akiknek a nevét soha nem szabad elfelejteni, sőt, gondoskodnunk kell arról, hogy emléküket az utódaink is megőrizzék" - nyilatkozta a fotófesztivál fővédnöke, Budapest főpolgármestere, Tarlós István.

Cikkajánló

Ön is hozzájuthat a fotókiállítás képeihez!

Vásároljon a 120 éves az FTC kiállítás képeiből és támogassa nehéz sorsú ferencvárosi fiatalok sportolását!

Segíts és vásárolj a 120 éves az FTC kiállítás képeiből

A képek eladásából befolyt összeggel nehéz sorsú fiatalok sportolását segíti az FTC.

Folytatódik az akció, a pecsétekért ajándék jár!

Meghosszabbítottuk a játékot: járja be a „120 éves az FTC” fotókiállítás helyszíneit és nyerjen!

Szlovákiából is elérhetők lettek születésnapi képeink

A 120 éves Ferencvárost ünneplő fotókiállítás képei immár Szlovákiában élő szurkolóink számára is elérhetőek.

Különleges emlék ajándékba a 120 éves Fradiról

A gyors regisztrációt követően hamarosan az otthonában tudhat egyet klubunk fotófesztiváljának képei közül.

Különleges emlék a 120. évfordulóra

Az FTC egy különleges fénykép elkészítésével is emléket állított a klub alapításának 120. évfordulójának!

Ünnepel a 120 éves Fradi!

Ünnepel a 120 éves Fradi: szabadtéri fotófesztivál a Ferencvárosban!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin