2022. január 3.
Kozák Danuta aranyai? Vagy a bajnoki címek? – SZAVAZÁS
Szurkolóink ismét szavazhatnak az Év Fradi-pillanatára! • Íme, a 13+1-es lista! – VIDEÓK, SZAVAZÁS!

Ahogy az elmúlt két évben, idén is meghirdetjük az Év Fradi-pillanata közönségszavazást, amelyen szurkolóink dönthetik el, hogy melyik volt 2021 legnagyobb és legemlékezetesebb ferencvárosi sikere. Szerencsére az óévben a kiemelt sportesemények többségét sikerült megrendezni, ezeken pedig az FTC sportolói több magyar és világraszóló sikereket arattak. Többek között kajakozó klasszisunk, Kozák Danuta egy naptári éven belül nyert olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet, labdarúgócsapatunk 32. bajnoki aranyát ünnepelhette és bejutott az UEFA Európa Liga csoportkörébe, női kézilabdázóink elképesztő szezon után újra magyar bajnokok lettek, a magyar női és férfi vízilabda-válogatott sok fradistával egy-egy bronzérmet nyert a tokiói olimpián és férfi pólósaink ismét megvédték címüket a Magyar Kupában.

A számos diadalból ezúttal is nehéz volt összeállítani a listát, így némileg változtattunk a korábbi szavazásokhoz képest. Ezúttal egyes sportágakat és eseményeket összevontunk, így szurkolóink most 13+1 jelölt közül választhatják ki a számukra legkedvesebb fradista győzelmet! A sikereket ezúttal a sportágak ABC-sorrendjében haladva elevenítjük fel, a szavazást pedig január 16-án, vasárnap este zárjuk le.

Egyszerre több sikerre is lehet szavazni! Lássuk, a jelölteket!

1. Atlétáink történelmi Csapatbajnoki címe

Szeptember 12-e emlékezetes nap lesz az FTC atlétika szakosztályának életében, ugyanis ezen a napon az MTK-UTE vegyes csapatát egy nem mindennapi versenyen megelőzve története során először aranyérmes lett a Csapatbajnokság döntőjében.

2. Jégkorongcsapatunk bajnoki és Szuperkupa-sikere

Az FTC-Telekom március végén ugyan kiesett a Csíkszereda ellen az Erste Liga elődöntőjében, de a DEAC is búcsúzott Brassóban a további küzdelmektől, így a kiírás értelmében az OB I aranyérméről, vagyis a magyar bajnoki címről az alapszakaszban megszerzett helyezés döntött a Ferencváros javára. A 28. bajnoki cím megszerzésével azonban nem ért véget az év, ugyanis szeptemberben a DEAC 6-2-es legyőzésével elhódítottuk a Szuperkupát.

A Szuperkupa-győzelem

3. Kozák Danuta csodálatos triplázása

Nem akármilyen évet zárt az FTC kajakozója, Kozák Danuta. Klasszisunk előbb júniusban Európa-bajnok lett Poznanban, majd Tokióban a négyes tagjaként 500 méteren olimpiai bajnoki címet nyert, zárásként pedig szeptemberben Koppenhágában világbajnoki aranyérmet is a nyakába akaszthattak. Ezzel ő lett a klub történelmének első olyan sportolója, aki egy naptári éven belül mindhárom világversenyen nyerni tudott. Kozák Danutát fantasztikus teljesítménye miatt két kategóriában is jelölték az Év Sportolója-szavazáson.

4. Női kézilabdázóink bajnoki címe

Május 28-án, hat év után ismét zenghetett az Elek Gyula Arénában az „Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” szurkolói rigmus. Az MTK legyőzésével ugyanis az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata 2015-öt követően ismét magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

5. Labdarúgócsapatunk 32. bajnoki címe

Április 20-án, az Újpest elleni hazai mérkőzésen aratott 3-0-s sikerrel biztossá vált férfi labdarúgócsapatunk 32. bajnoki címe. A kupaátadásra és a bajnoki ünneplésre pedig a Budapest Honvéd ellen szintén megnyert utolsó mérkőzésünk után került sor a Groupama Arénában.

6. Labdarúgócsapatunk bejutott az UEFA Európa Liga csoportkörébe

Bajnoki címvédő férfi futballistáink kiválóan meneteltek a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az FTC előbb a koszovói Prishtinát, majd a litván Zalgiris Vilniust és a cseh Slavia Prahát is búcsúztatta. Bár a svájci Young Boys az utolsó selejtezőkörben már nehéz falat volt, a Fradi így is bejutott az UEL-csoportkörbe. Csapatunk ezzel sorozatban harmadik alkalommal jutott fel egy nemzetközi kupasorozat főtáblájára. Ott a bivalyerős Bayer Leverkusen, Betis és Celtic hármast kapta, de a németek elleni utolsó fordulóban aratott 1-0-s győzelmével szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól.

7. Magyar válogatott focistáink szereplése az Európa-bajnokságon

A magyar férfi labdarúgó-válogatott nem akármilyen tettet hajtott végre azáltal, hogy egy-egy pontot lopott a világbajnok franciák és a németek ellen a részben Magyarországon is megrendezett Európa-bajnokságon. A portugálok elleni vereséget követően Marco Rossi csapata felállt a padlóról és két bravúros eredményt ért el, ráadásul Münchenben percekre volt a továbbjutástól. A keretben négy ferencvárosi futballista, Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Botka Endre, Sigér Dávid és az azóta már a Hajduk Splitben szereplő Lovrencsics Gergő kapott helyet.

Dibusz és Botka még az Eb előtt mesélt várakozásairól a Fradi TV-ben.

8. Női labdarúgóink duplázása

Csodálatos szezont zárt az FTC-Telekom női futballcsapata, amely májusban két alkalommal is ünnepelhetett. Előbb a hónap elején sorozatban hatodik, egyben történelmi kupagyőzelmünket ünnepelhettük, majd május 26-án az MTK kettős legyőzésével bajnok lett a Ferencváros.

A kupagyőzelem története

A bajnoki cím ünneplése

9. Világbajnokok a Liu testvérek

A nem jól sikerült januári Európa-bajnokság után a márciusi, Dordrechtben megrendezett világbajnokságon már parádéztak az FTC rövidpályás gyorskorcsolyázói, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. Előbbi 1000 méteren, míg utóbbi 500-on és az összetettben nyert aranyérmet.

10. Női tekecsapatunk bajnoki címe 17 év után

Május 15-én újabb csapatbajnoki címnek örülhettünk. Női tekézőink a Szuperliga utolsó fordulójában a Rákoshegyi VSE II. együttese ellen hazai pályán nagy izgalmak közepette nyertek, így 17 év után ismét aranyéremnek örülhettek.

11. Balázs Krisztián Világkupa-érmei

Ifjúsági olimpiai bajnok tornászunk, Balázs Krisztián első felnőtt évében amellett, hogy indulhatott a bázeli Európa-bajnokságon, a Challenge Világkupa-sorozat két, egymást követő állomásán is érmet szerzett. Előbb Várnában bronz-, majd Eszéken ezüstérmes lett nyújtón. Balázs Krisztián egyébként címvédőként várja a közönségszavazást, ugyanis 2020-ban a három, junior Európa-bajnokságon szerzett érmével nyert.

12. Mihályvári-Farkas Viktória Európa-bajnoki ezüstje

Kétség kívül az előző év egyik legnagyobb berobbanását úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória nevéhez kötődik. Az FTC 18 éves versenyzője élete első felnőtt nemzetközi versenyén, a budapesti Európa-bajnokságon 400 méter vegyesen ezüstérmet nyert, csak Hosszú Katinka tudta megelőzni. Viki így kijutott a tokiói olimpiára is, ahol szintén ebben a számban a legjobb magyarként a hatodik helyet szerezte meg.

13. Vízilabdacsapataink olimpiai bronzérmei

A nyári ötkarikás játékokon Kozák Danuta mellett még két, csapatban szerzett bronzéremnek örülhettünk. A magyar férfi és női vízilabdázók egyaránt a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A nőknél Vályi Vanda és Illés Anna, míg a férfiaknál Jansik Szilárd, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és az azóta már más klubban játszó Mezei Tamás és Zalánki Gergő képviselte az FTC-Telekom Waterpolót.

13+1. Férfi vízilabdacsapatunk Magyar Kupa-győzelme

Slusszpoént decemberre is tartogatott vízilabda-szakosztályunk. Az FTC-Telekom Waterpolo férficsapata a soproni Magyar Kupa döntőjében parázs csatában nyert a Szolnok ellen és sorozatban negyedik alkalommal megvédte a címét. Erre egyébként korábban még csapatunk sem volt képes a kupasorozat történelme során.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi-család két tagját köszönthetjük.

Rá emlékezünk ma

Ezen a napon egykori kétszeres magyar bajnok vízilabdázónkra emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család öt tagját köszönthetjük április 19-én.

Rájuk emlékezünk ma

Férfi labdarúgócsapatunk egykori vezetőedzőjére és egykori játékosára emlékezünk április 19-én.

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin