2024. február 7.
25 éve nem történt olyan a Fradiban, amit Varga elért
Csatárunk MTK elleni remeklése kapcsán több különleges statisztika is felidézhető.

Mint megírtuk, az FTC csatára, Varga Barnabás négy góllal vette ki a részét az MTK Budapest keddi, 5-1-es legyőzéséből. A regnáló gólkirály ezzel nyolcról 12-re növelte az idénybeli bajnoki góljainak számát, nem mellesleg újra átvette a vezetést az OTP Bank Liga összesített góllövőlistáján. Az alábbiakban statisztikákkal, érdekességekkel szemléltetjük, miért is igazán nagy szám ez a négyes!

A múlt nagyjainak nyomában

Varga Barnabás négy találata kapcsán a közelmúltból Szabics Imre neve derenghet a leginkább a szurkolóknak, nem véletlenül, hiszen keddig ő volt az utolsó olyan futballistánk, aki bajnoki mérkőzésen négyszer is beköszönt. A korábbi magyar válogatott csatár 1999. március 6-án jutott pontosan négy gólig a III. Kerület ellen 7-1-re megnyert bajnokin. Nem ő az egyetlen az FTC közel 125 esztendőt felölelő történetében, aki egy meccsen négyszer is beköszönt: Deák I. Ferencnek mindez pályafutása során hétszer is sikerült, de Schlosser Imre is véghez vitt hasonlót hatszor, Mike István pedig ötször.

Szép teljesítmény, de nem a négy találat a legtöbb, amit Fradi-labdarúgó valaha elért egy meccsen. Schlosser Imre például egyszer nyolcig (!), hatig és ötig is eljutott, de hat gólt szerzett 90 perc alatt (három alkalommal) dr. Sárosi György, egyszer-egyszer pedig Takács II József, Schlosser Imre, Albert Flórián, Mike István, Kiszely István is. Nem bajnokin érte el, de 2021-ben, a Hatvan elleni MOL Magyar Kupa-meccsen Myrto Uzuni is hatszor szomorította a hatvani kapust.

 

Tripla rekordsebességgel

Válogatott gólvágónk remek egyéni teljesítményét még magasabb polcra helyezi, hogy a második, harmadik és negyedik gól között mindössze 3 perc és 28 másodperc telt el. Ez majdnem a fele annak, amellyel Lipcsei Péter büszkélkedhet: a Ferencváros ikonja 1992-ben, a Győri Rába ETO vendégeként aratott 6-1-es győzelem alkalmával 6 perc alatt triplázott. Tokmac Nguen 2020. szeptember 11-én nyújtott az 1. és a 28. perc között ért el klasszikus mesterhármast a Paksi FC ellen.

 

Tíz, tíz, tíz!

Varga Barnabás teljesítménye előtt a szakma és a sportsajtó is megemelte kalapját, hazánk sportnapilapja, a Nemzeti Sport például az adható legmagasabb, 10-es osztályzattal honorálta a klasszikus mesternégyest szerző támadó teljesítményét. Ennek a rangját az mutatja meg a leginkább, hogy 1967 óta Varga Barnabás tízese a 27., melyet a lap munkatársai kiosztottak. A góllövőlista éllovasa elit klubhoz csatlakozott az FTC-n belül is, a Fradiból ugyanis ő a hatodik olyan futballista, akit tízessel ismertek el. Korábban Páncsics Miklós, Szabó Ferenc, kétszer Nyilasi Tibor, valamint egy ízben Fischer Pál is. Utóbbi tízes óta nem kevesebb, mint 33 év telt el!

Az nb1.hu által nemrég a „Legjobb NB I-es játékos” címmel kitüntetett Varga Barnabás az MTK Budapest elleni góljaival érdekes helyzetet teremtett a góllövőlista élmezőnyében. Pillanatnyilag a 12 gólos játékos vezet, eggyel megelőzve klubtársát, az eddigi 11 találatát még a Fehérvár FC színeiben elérő Kenan Kodrót.

Azt természetesen nehéz volna már most megmondani, hogy kettejük közül ki kerekedhet ki győztesen, egy azonban biztos: gólerős produkciójukkal elsősorban a Ferencvárost segíthetik hozzá az újabb címvédéshez.

Biztosítsa be helyét a Groupama Arénában, vegyen bérletet!

A tavaszi idényre érvényes bajnoki bérletét megvásárolhatja online, a meccsjegy.fradi.hu oldalon, illetve személyesen, a Groupama Aréna jegypénztáraiban is. A pénztár általános nyitvatartása a következő: K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, meccsnapon a mérkőzés kezdetéig, V-H.: zárva, kivéve mérkőzésnapokon. A bérletvásárlás elengedhetetlen feltétele a Fradi szurkolói kártya megléte! A Ferencváros férfi labdarúgócsapatára még hét hazai rendezésű bajnoki vár 2024 tavaszán, sorrendben a DVTK, a Kecskemét, a Puskás Akadémia, a Paksi FC, a Kisvárda, a DVSC és az Újpest látogat majd a Groupama Arénába. Emellett ne feledjék: javában zajlik jegyértékesítés az UEFA Európa Konferencia Ligában következő két találkozónkra. Az Olympiakosz elleni idegenbeli meccsről ITT, míg a hazai visszavágóról EZEN a linken talál információkat.

Cikkajánló

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

Szurkolói információk a szezonzáró derbire

A derbi napján, május 19-én, vasárnap több korlátozásra számíthatnak a mérkőzésre érkező szurkolók.

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

FTC-Újpest: meccsnapi ajánlat

Harminc százalékos kedvezménnyel vehetik meg a Fradi x Cornavin 34. bajnoki órát.

Félmillió forinttal támogattuk a Mentor Alapítványt

A DVSC elleni mérkőzés alkalmával minden eladott jegy után 100 forintot adományoztunk a Mentor Alapítványnak.

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin