2024. április 24.
A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!
35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

A Balmazújvárosban rendezett MOL Magyar Kupa-elődöntőben szakmai stábunk a Varga Á. - Botka, Abena, Cissé, Civic - Abu Fani, Maiga, Zachariassen - Traoré, Varga B., Marquinhos kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A debreceni nyolcaddöntő során kiállított, így eltiltását töltő vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics, akárcsak a DVTK ellen, a legjobb nyolc között, ezúttal is a lelátóról követte nyomon az eseményeket. A kispadon ideiglenesen a Nenad Szakics – Leandro de Almeida páros vezette a Ferencvárost.

I. félidő

A találkozót a hazaiak kezdték Bogár játékvezető sípszavára. A pályára klasszikus zöld-fehér szerelésében kifutó, a múlt hét végén bajnoki címet ünneplő együttesünk igyekezett már a mérkőzés elején magához ragadni a kezdeményezést. A mieink első nagy gólszerzési lehetősége Varga Barnabás előtt adódott az ötödik percben. Támadónk életerős lövését Fejér bravúrral hárította. A Nyíregyháza először a 15. percben okozott veszélyt a kapunk előtt: Kovácsréti próbálkozását védte Varga Ádám. Sajnos Kristoffer Zachariassen egy ütközést követően megsérült, és nem tudta folytatni a játékot, a helyére Makreckis érkezett a pályára. A 23. percben ismét helyzetbe került csapatunk: a nemrég becserélt Makreckis húzott el a jobb szélen, a beadását követően Marquinhos emelkedett a legmagasabbra, de fejese a kapu mellé ment. Három perccel később Varga Ádám védett hatalmasat Kovácsréti lövését követően. A 36. percben Gresó lőtt mellé. A meccs első sárga lapos figyelmeztetését Marquinhos kapta a 43. percben. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de egyik gárdának sem sikerült a kapuba találnia, így 0-0-s döntetlennel mehettek szünetre az együttesek.

II. félidő

Együttesünk cserélt a félidőben: Botka helyére Loncar érkezett a pályára. Az első gólszerzési lehetőség a második játékrészben Traoré előtt adódott, de szélsőnk lövése nem találta el a kaput. Az 51. percben a hazaiak kerültek nagy helyzetbe, de Gresó lövése után Varga Ádám szépen védett. A hazaiak ezt követően szögletből veszélyeztettek, kapusunk a léc alól tolta ki a labdát. Az 57. percben büntetőhöz jutott csapatunk! Varga Barnabással szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A tizenegyest a sértett végezte el, de a jobb oldalra tartó labdát hárítani tudta Fejér. Abu Fani szögletből célozta meg Fejér kapuját, de a hazaiak hálóőre hárította középpályásunk lövését. A 62. percben Beke próbálkozását védte Varga Ádám. A kihagyott büntetőnk megbosszulta magát: a 68. percben ugyanis megszerezték a vezetést a hazaiak. Kovácsréti lépett ki a védők közül, és a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Csapatunk ezt követően kettőzött erővel igyekezett bevenni a hazaiak hálóját. Szakmai stábunk igyekezett cserékkel felfrissíteni a támadójátékot, Szevikjan és Kodro is érkezett a pályára, majd Ramírez is jött.. A 78. percben utóbbi került nagy helyzetbe, de csatárunk lövését védte a hazaiak kapusa. A 85. percben Varga készített le Cissének, aki egy testcsel után megszerezte az egyenlítő találatot (1-1)! Nem kellett sokat várni, hogy a vezetést is megszerezzük, Szevikjan balról, éppen a tizenhatoson kívülről hatalmas gólt szerzett, ezzel összejött a fordítás (1-2)! Kodro előtt adódott ezután lehetőség, de  nem sikerült megszereznie harmadik találatunkat. A másik oldalon Sigér Ákos a hosszabbítás perceiben még megpróbált egyenlíteni, de nem talált kaput, majd Novák fejesét kellett védenie Vargának.

Ezzel pedig eldőlt, hogy két év után újra FTC-Paks találkozót rendeznek a MOL Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában!

MOL Magyar Kupa, elődöntő

Nyíregyháza-FTC 1-2 (0-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 2200 néző. V.: Bogár

Nyíregyháza: Fejér - Baki, Alaxai, Gengeliczki - Nagy D., Kesztyűs, Farkas, Nagy B. - Gresó (Novák, 73.), Beke, Kovácsréti (Sigér, 77.)
Vezetőedző: Tímár Krisztián

FTC: Varga Á. - Botka (Loncar, 46.), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 80.) - Abu Fani, Maiga (Szevikjan, 73.), Zachariassen (Makreckis, 16.) - Traoré (Kodro, 73.), Varga B., Marquinhos
Megbízott edző: Nenad Szakics

Sárga lapok: Alaxai (57.), illetve Marquinhos (43.), Abu Fani (64.), Varga B. (79.)

Gólok: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (90.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin