2024. január 21.
„Ameddig itt vagyok, szeretném a maximumot nyújtani”
Ifjabb Lisztes Krisztiánt nem zavarják a kötöttségek, boldog, hiszen azt csinálhatja, amit szeret.

Férfi labdarúgócsapatunk egyik legeredményesebbje volt az őszi szezonban Lisztes Krisztián, aki 27 meccsen 8 gólt szerzett, emellett pedig 4 gólpasszt is kiosztott, az OTP Bank Ligában nála többször csak Varga Barnabás talált a kapuba a Ferencváros mezében. Szeptember óta ismert, hogy 18 éves támadónk a nyártól a német élvonalbeli Eintracht Frankfurtot erősíti majd, ám ő egyelőre csakis arra koncentrál, hogy a legjobbját nyújtva léphessen tovább.

- Két gólt szereztél, emellett egy gólpasszt is kiosztottál a vasárnapi, egymás közti felkészülési mérkőzésen. Hogy érezted magad a pályán?

- Nagyon jól, de egyben érdekes is volt, hogy egy csapat vagyunk, most mégis két külön együttesre osztva küzdöttük. Szerintem mindenki élvezte, nem nyomta rá a bélyegét a játékra, hogy egymás ellen játszottunk. Kiélezett meccset vívtunk egymással, úgy érzem.

- Az őszi szezonban a csapat egyik legeredményesebb játékosa voltál. Hasonló folytatásban bizakodhatunk a vasárnapi teljesítményed láttán?

- Örülök neki, hogy sikerült gólokat szereznem vasárnap, természetesen az a cél, hogy ezt a formát tudjam tovább vinni a bajnokikra és a nemzetközi kupamérkőzésekre is.

Csapattársak egymás ellen - Lisztes Krisztiánnak jól ment a játék vasárnap

- Mennyire motoszkál ott a fejedben az a gondolat, hogy Ferencváros futballistájaként egy ideig az utolsó edzőtáborod lehet a mostani?

- Nem tagadom, gondolok erre, egy kicsit szomorú is vagyok emiatt. A nyártól egy új fejezet kezdődik az életemben, de ameddig itt vagyok, szeretném a maximumot nyújtani a Ferencváros játékosaként. 

- Amikor teheted, figyelemmel követed az Eintracht Frankfurt meccseit?

- Igen, a Bundesligát egyébként is mindig követtem, tisztában voltam eddig is az eredményekkel. Mióta tudom, hogy Németországban folytatom, egy kicsit jobban, más szemmel követem a Frankfurt szereplését is.

- Érdekes helyzet lehet, hogy jó ideje tudod már, hogy hova mész tovább. Az interneten szoktál beszélgetni a leendő csapattársaiddal?

- Még nem volt közöttünk ilyen kapcsolatfelvétel. Amikor korábban voltunk kint, beszélgettem pár leendő csapattársammal, de azóta nincs köztünk online kommunikáció. A nyártól úgyis lesz majd lehetőségünk megismerkedni egymással.

- Mivel töltöd a szabadidődet két edzés között a benidormi edzőtáborban?

- Bálóval (Katona Bálint – a szerk.) vagyok egy szobában, az edzések között igyekszünk odafigyelni a pihenésre. Amikor több időnk van, szeretek videójátékokkal játszani, előfordul, hogy Botka Endre is csatlakozik és egymás ellen játszunk a virtuális térben.

- Nem furcsa azt megélni, hogy miközben a te korodban a fiatalok szabadabban élnek, te a futballpályafutásod miatt gyakran olyan kötöttségekkel szembesülsz, mint például egy edzőtáborozás vagy meccsnap előtti összetartás?

- Nem furcsa, mert egészen kicsi koromtól kezdve ebben nőttem fel. Hozzászoktam már, hogy kiskorom óta kevesebb idő jut mindenre, mint a kortársaimnak. Engem ez nem zavar, boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és a Ferencvárosnál nagy célokért küzdhetek.

Biztosítsa be helyét már most az Olympiakosz ellen! 

Jelenleg is zajlik a jegyértékesítés a görögök elleni UEFA Európa Konferencia Liga-nyolcaddöntő második, budapesti mérkőzésére. A jegyárusítás ezen szakaszában január 16., kedd 10.00-tól január 23., kedd 10 óráig azon bajnoki szezonbérletes szurkolóink vásárolhatnak jegyet, akik nem rendelkeztek EKL csoportkörre érvényes bérlettel! További részletek ITT!

Cikkajánló

Szurkolói információk a szezonzáró derbire

A derbi napján, május 19-én, vasárnap több korlátozásra számíthatnak a mérkőzésre érkező szurkolók.

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

FTC-Újpest: meccsnapi ajánlat

Harminc százalékos kedvezménnyel vehetik meg a Fradi x Cornavin 34. bajnoki órát.

Félmillió forinttal támogattuk a Mentor Alapítványt

A DVSC elleni mérkőzés alkalmával minden eladott jegy után 100 forintot adományoztunk a Mentor Alapítványnak.

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

„A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell!”

Dejan Sztankovics és Mohammed Abu Fani mondta el várakozásait a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőről.

Indul a jegyértékesítés a szezonzáró derbire

Május 19-én, vasárnap 20.15-től fogadjuk az Újpestet, majd sor kerül az ünnepélyes bajnokavatásra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin