2023. május 6.
Bajnokként gáláztunk a Kisvárda ellen
Megszerezte első Fradi-gólját Pászka, Lisztes és Samy Mmaee is betalált.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Ferencváros immáron 34-szeres bajnokként lépett pályára a Kisvárda elleni bajnokin a Groupama Arénában, hiszen a Kecskemét pénteki botlása miatt biztossá vált Sztanyiszlav Csercseszov együttesének elsősége. Vezetőedzőnk a találkozóra a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Baráth, Gojak, Zachariassen – Marquinhos, Traoré, Owusu kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A találkozó előtt klubunk elnöke, Kubatov Gábor átadta a Hónap játékosának járó díjat a meccs napján épp a 18. születésnapját és második magyar bajnoki címét ünneplő Lisztes Krisztiánnak, aki öt eddigi NB I-es meccsén négy gólt és egy gólpasszt ért el.

I. félidő
Bajnokhoz méltón kezdték a mieink a találkozót. Rögtön a találkozó elején az Újpest ellen duplázó Amer Gojak lőtt a kapuba, ám les miatt érvénytelenítették a találatot, majd Marquinhos lába előtt suhant el egy labda alig két méterre a gólvonaltól. A 13. percben Traoré száguldott el az alapvonalig, majd tökéletes visszapasszát Gojak lőtte kapura, ám a várdai lábakban elakadt a labda, ez is nagy helyzet volt.

A másik oldalon Spasic távoli lövését fogta magabiztosan az immáron hatszoros bajnok Dibusz Dénes. Hét perccel később Baráth lőtt nagyjából 25 méterről, de az erőtlen kísérlet nem okozott gondot a várdai kapusnak. A 27. percben Samy Mmaee fejesét védte Hindrich. Az első 45 percben irányítottuk a játékot, de a vezetést nem tudtuk megszerezni.

II. félidő
A szünetben Lisztes Krisztián és Ryan Mmaee állt be Zachariassen és Owusu helyére. A második játékrész elején Pászka Lóránd tökéletesen érkezett a hosszú oldalon, és megszerezte első bajnoki találatát a Fradiban, majd rögtön majdnem ott volt a hálóban a második is, ám ezúttal játékosunk mellé lőtt. Nem úgy Lisztes Krisztián, aki egyszerűen nem tud leállni, ezúttal is remekül érkezett a kapu elé, és megszerezte ötödik találatát a bajnokságban, tökéletes születésnapi ajándékot szerezve önmagának és a sokezres Fradi-tábornak.

Nem sokkal később Gojak távoli kísérlete zúgott el a bal kapufa mellett. A 63. percben ismét felharsant a közönség, miután Samy Mmaee befejelte a harmadik gólunkat. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Esiti is pályára lépett Gojak helyett. A szintén csereként beszállt Mercier játszott össze ezután Pászkával, szép támadás volt, de nem alakult ki helyzet. A 85. percben Vida próbálkozott távolról, Dibusznak védenie kellett. Három perccel később Sagal cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de a legurított labdára nem érkeztek a társak. A háromperces hosszabbítás fontos esemény nélkül zajlott.

Csapatunk tehát már 34-szeres bajnokként remek hangulatban nagyszerű győzelmet aratott hazai közönség előtt!

OTP Bank Liga, 30. forduló
FTC–Kisvárda 3-0 (0-0)
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Baráth, Gojak (Esiti, 80.), Zachariassen (Lisztes, a szünetben) – Marquinhos (Sagal, 65.), Traoré (Mercier, 75.), Owusu (R. Mmaee, a szünetben)
Kisvárda: Hindrich – Hej, Kovacic, Jovicic, Spasic (Ilievski, 79.) – Lucas (Karabelyov, 56.), Melnyik – Navratil, Leoni (Alic, 64.), Camaj (Vida, 79.) – Mesanovic
Sárga lap: Navratil (36.), Kovacic (65.)
Gólok: Pászka (49.), Lisztes (53.), S. Mmaee (63.)

 

Elindult a 2023/2024-es bajnoki bérletek értékesítése!

A bérletértékesítés első szakaszában, április 18-tól május 28-a éjfélig drukkereink megújíthatják a 2022/2023-as szezonra szóló idénybérletüket, valamint early bird áron új bérletüket is megvásárolhatják. Érdemes sietni, hiszen a bérleteladás ezen szakaszában több kategóriában (1., 2., 4., B-közép, családi szektor) is kedvezőbb áron juthatnak hozzá bérletükhöz! Bővebben ITT!

Exluzív előrendelési akció új mezünkre

Május 20-án debütál labdarúgócsapatunk új meze, melyet először a bajnoki bérletesek kaphatnak meg! Részletek ITT!

 

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin