2020. november 13.
Eb-érdekesség: EZ még soha nem fordult elő a Fradival!
Albert Flóriánék 48 éves rekordját állította most be hét labdarúgónk, de van még egy érdekes adat.

Mint arról beszámoltunk, Magyarország négy fradistával a keretben (Dibusz Dénes, Sigér Dávid, Lovrencsics Gergő, Botka Endre)  kijutott a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságra. Néhány érdekességet összeszedtünk

Ferencvárosi szempontból is rendkívül sikeresnek mondható az elmúlt hónapok válogatott szereplése, ugyanis a kontinenstorna 1960 óta íródó történelme során soha nem volt olyan, hogy a Fradi egyszerre három kijutó válogatottba is adott volna játékost. A legutóbbi, 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon két válogatottban is szerepelt fradista futballista. A magyar keretben ott volt Dibusz Dénes, Böde Dániel, Nagy Ádám, Gera Zoltán és Pintér Ádám, míg a szlovákoknál Stanislav Sesták.

A futballisták számának terén másodszor fordult elő, hogy egyszerre hét játékosunk is ott lehet az Európa-bajnokságon. Az 1972-es Belgiumban megrendezett tornán Géczi István, Bálint László, Juhász István, Páncsics Miklós, Szőke István, Kű Lajos és Albert Flórián is erősítette a nemzeti csapatunkat. A jövőre megrendezendő Eb-re a magyar válogatottal Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre és Sigér Dávid, Ukrajnával Ihor Haratin és Oleksandr Zubkov, míg Szlovákiával Róbert Mak jutott ki.

A többi nagy nemzetközi tornát figyelembe véve is kiemelkedő lehet a 2021-es kontinenstorna klubunk számára. Korábban ugyanis sem világbajnokságon, sem olimpián, sem Copa Américán, sem Európa Játékokon és Afrika Kupán sem szerepelt három válogatottban legalább hét fradista labdarúgó. Ez alól kivételt képez az 1938-as franciaországi világbajnokság, ahol az ezüstérmes magyar csapatban nyolc ferencvárosi labdarúgó szerepelt.

Lasha Dvali a georgiai válogatottal nagyon közel járt az Eb-szerepléshez, azonban a mindent eldöntő mérkőzésen nem sikerült végrehajtani a történelmi tettet. Magyar bajnok védőnk kezdőként lépett pályára az Észak-Macedónia elleni pótselejtezőn, azonban hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedtek.

Cikkajánló

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin