2023. augusztus 13.
Egygólos vereség az első hazai bajnokin
Hiába támadtunk jóval többet, a Puskás Akadémia 2-1-es győzelemmel távozott a Groupama Arénából.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a 2023/24-es idény első bajnoki mérkőzésén Székesfehérváron aratott 5-3-as győzelem, valamint a Hamrun Spartans elleni, hétközi máltai EKL-selejtezőn elért gólzáporos siker után vasárnap este a Groupama Arénában a Puskás Akadémia FC együttesét fogadta a szezon első hazai bajnokiján. Vezetőedzőnk, Máté Csaba a Dibusz – Wingo, Cissé, Mmaee, Knoester, Ramírez – Baráth, Katona, Ben Romdhane – Lisztes, Owusu összeállítású kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

A mérkőzés első perceiben a vendégek építettek támadásokat, ezeket azonban védőink rendre hatástalanították. Fokozatosan vettük át a játék irányítását, a negyedik percben Ramírez végezhetett el szögletet, beadása Lisztest találta meg, aki azonban a kapu fölé fejelt. A nyolcadik percben szabadrúgáshoz jutott együttesünk, de Katona labdáját kivágták a felcsúti védők.

A 12. percben ellenfelünk végezhetett el szabadrúgást, Levi 30 méterről ívelt kapunk elé, a beadásra Golla érkezett, és fejjel a hálóba juttatta a labdát, így a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést (0-1). Csapatunk a találatot követően még magasabb fokozatba kapcsolt, többször is eljutott az ellenfél kapujáig, a 19. percben pedig 18 méterről végezhettek el szabadrúgást a mieink, de Owusu lövése levágódott. Hat perccel később Baráth indította jól Owusut, aki középre tálalt, az érkező Lisztes azonban kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. Nem sokkal ezután Romdhane próbálkozott távolról, kísérlete épphogy elkerülte a kaput.

Kontrákra berendezkedő ellenfelünk a 29. percben saját térfelén szerzett labdát, majd a jobb szélen meginduló Corbu Plsek elé tálalt, aki 14 méterről a kapuba talált (0-2). A 33. percben Ramírez adott be jobbról, de ívelése nem talált embert. Két perccel később Baráth lőtt kapura 20 méterről, ám próbálkozását Markek hárította. A 39. percben ismét Lisztes előtt adódott lehetőség, közeli lövését az ellenfél védői blokkolták. Három perccel a játékrész vége előtt Plsek lőtt távolról, Dibusz védeni tudott.

II. félidő

A szünetben négyet is cserélt Máté Csaba, Baráth helyére Abu Fani, míg Katona helyett Varga Barnabás érkezett, Owusut Traoré, Knoestert pedig Zachariassen váltotta. Utóbbi előtt egyből lehetőség adódott, de Abu Fani passzát követően nem tudott kapura lőni. Másodpercekkel később Lisztes, majd Traoré veszélyeztetett, de előbbi lövését blokkolták, míg Traoré próbálkozását Markek fogta. A vendégek hálóőre az 52. percben Varga Barnabás fejesét is hárította. Hét perccel később Traoré futott el a szélen, majd Zachariassenhez passzolt, de norvég légiósunk lövése elcsorgott a jobb kapufa mellett.

A 65. percben sarokrúgást végezhetett el csapatunk, Abu Fani beadása Varga Barnabást találta meg, aki kapura fejelt, de Markek bravúrral hárított. Percekkel később Abu Fani lőtt távolról, de erőteljes lökete elzúgott a jobb kapufa mellett. A 77. percben a vendégek kontráztak, Plsek lövése szögletre vágódott. Két perccel később a Colleyt váltó Favorov veszélyeztetett, lövését Dibusz védte. Hat perccel később Abu Fani szögletét követően Varga Barnabás került helyzetbe, de támadónk nem tudott betalálni. Nem sokkal ezután újfent Varga fejelt, de Markek megint a helyén volt.

Együttesünk az utolsó percekben is támadott, és a szépítés végül összejött, a 95. percben Lisztes Krisztián vette be az ellenfél kapuját (1-2), ám egyenlíteni már nem volt idő, így a találkozó végül 2-1-es Puskás Akadémia-győzelemmel zárult.

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 3. forduló
Groupama Aréna
FTC – Puskás Akadémia 1-2 (0-2)
FTC:
Dibusz – Wingo (Makreckis, 66.) Cissé, Mmaee, Knoester (Zachariassen, 46.), Ramírez – Baráth (Abu Fani, 46.), Katona (Varga B., 46.), Romdhane – Lisztes, Owusu (Traoré, 46.) Vezetőedző: Máté Csaba
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewil – Corbu, Plsek (Gruber, 90+3), Batik - Levi (Maceieras, 63.), Colley (Favorov, 79.), Slagveer (Komáromi, 63.) Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Sárga lap: Golla (18.), Slagveer (34.), Szolnoki (54.), Romdhane (56.), Cissé (65.), Colley (65.), Ormonde-Ottewil (75.), Markek (84.)
Gólok: Lisztes (90+5.), illetve Golla (12.), Plsek (29.)

Cikkajánló

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin