2023. augusztus 10.
Győzelem Máltán, nagy előnyből várjuk a visszavágót!
Varga Barnabás triplázott, Abu Fani, Zachariassen és Owusu is betalált a 6-1-re megnyert EKL-selejtezőn.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Shamrock Rovers elleni kettős győzelem, valamint a Fehérvár elleni 5-3-as siker után utazott el Máltára, ahol a Hamrun Spartans vendégeként lépett pályára az UEFA Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Vezetőedzőnk, Máté Csaba több helyen is változtatott a hétvégén látott kezdőcsapaton: a Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér, Ben Romdhane, Abu Fani – Traoré, Varga B., Zachariassen tizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

Nem kellett sokat várni a találkozó első helyzetére, a harmadik percben Abu Fani 30 méterről lőtt óriási gólt (0-1)! A Fehérvár ellen kiosztott három gólpassza után így már gólja is van az FTC színeiben az izraeli válogatott középpályásnak. Öt perccel később veszélyeztetett először a Hamrun, korábbi játékosunk, Joseph Paintsil testvére, Seth Paintsil próbálkozott éles szögből, de Dibusz védett, majd magyar válogatott hálóőrünknek még kétszer kellett hárítania.

A 17. percben Ben Romdhane egy ragyogó labdaszerzés után passzolt Traorénak, aki két igazítás után, a kapuval szemben állva lőtt, de védett a kapus, majd a kipattanót Zachariassen lőtte fölé. A félidő felén túllépve ismét mali válogatott szélsőnk próbálkozott, Marchetti ismét résen volt. Pillanatokkal később Ben Romdhane a tizenhatoson belülről tüzelt, de a hazai kapus ezúttal is védeni tudott. A játékrész utolsó perceiben előbb egy mélységi indítással próbálkozott a Hamrun, de Dibusz jól mozdult ki kapujából.

Az első félidőben újabb gól már nem született, így Abu Fani korai csodagóljával 1-0-s előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

Bár a hazaiak kezdték a második félidőt, a mieink nagyon gyorsan megszerezték a labdát, majd egy szépen felépített támadást követően Makreckis próbálkozott éles szögből, de blokkolt a máltai védelem. Az 50. percben Bjelilic szabadrúgása kerülte el Dibusz kapuját. A kirúgás után nagyon gyorsan odaértünk a hazai kapuhoz, előbb Abu Fani, majd Traoré lövését blokkolták, de Zachariassen jókor volt jó helyen volt, és az üres kapuba fejelte a felé pörgő labdát (0-2). Norvég középpályásunk sorozatban a harmadik mérkőzésén volt eredményes.

Két perccel később egy ide-oda pattogó labdát Varga Barnabás értékesített (0-3), majd három perc elteltével másodszor is beköszönt a magyar válogatott támadó (0-4). Az 57. percben két helyen változtattunk: Ben Romdhane és Makreckis hagyta el a pályát, Owusu és Wingo érkezett. Amerikai védőnk hosszú idő után, a Leverkusen elleni hazai UEL-nyolcaddöntő után (2023. március 16.), azaz 147 nap után lépett pályára újra a Ferencvárosban.

A négygólos előny ellenére a mieink folyamatosan nyomás alatt tartották a Hamrunt, sorra dolgoztuk ki helyzeteket, majd a 65. percben Varga Barnabás lépett ki, aki ismét kilőtte a hosszú alsót (0-5). Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt Sigér passza után Traoré csúsztatott, a hosszún érkezett Varga Barnabás, aki közel járt a negyedikhez, de csak a kapufát találta el.

Pillanatokkal később Traoré vette célba a hosszú felső sarkot, de Marchetti hatalmas bravúrral a lécre tolta a labdát. A 88. percen Eder vette célba Dibusz kapuját, de csapatkapitányunk védett, majd pillanatokkal később Montebello szépített (1-5). Gólra gól a tökéletes válasz: egy szépen végigvitt támadás végén Owusu volt eredményes (1-6).

Labdarúgócsapatunk tehát magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott a Hamrun vendégeként, így nagy előnyből várja a visszavágót. Folytatás egy hét múlva, augusztus 17-én, csütörtökön 19.00-tól a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Konferencia Liga, 3. forduló, 1. mérkőzés

Hamrun Spartans – FTC 1-6 (0-1)
Ta’ Qali, Nemzeti Stadion, Málta

Hamrun Spartans: Marchetti – Mbong (Corbalan, 72.), Borg, Marcellina, Bjelicic – Elionay da Silva (Krstic, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Camenzuli – Robert (Montebello, 59.), Paintsil
Vezetőedző: Luciano Zauri

FTC: Dibusz – Makreckis (Wingo, 57.), Mmaee, Cissé (Knoester, 66.), Ramírez (Pászka, 78.) – Sigér, Ben Romdhane (Owusu, 57.), Abu Fani (Tokmac, 66.) – Traoré, Varga B., Zachariassen
Vezetőedző: Máté Csaba

Sárga lapok: Prsa (31.), Nenov (37.), Borg (66.), Montebello (70.), illetve Makreckis (45.)

Gólok: Montebello (89.), illetve Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (90.)

Jöjjön, és szurkoljon ön is a Groupama Arénában!

Továbbra is zajlik a bajnoki szezonbérletek értékesítése a 2023/24-es szezonra!

Zajlik a jegyértékesítés a Hamrun Spartans elleni hazai EKL-selejtezőre!

A Puskás Akadémia elleni találkozóra IDE kattintva vásárolhatja meg belépőjét!

Cikkajánló

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin