2019. október 13.
Él az Eb-remény - szép góllal vertük meg Azerbajdzsánt
Labdarúgó-válogatottunk 1-0-ra legyőzte Azerbajdzsánt az Eb-selejtezőn, így megmaradt az esélyünk a kijutásra.

Vasárnap még egy játékosunk volt érdekelt a válogatott játéknapon, Szlovénia Miha Blazic nélkül kapott ki otthon 1-0-ra Ausztriától, így nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Öt Fradi-játékossal készült a magyar válogatott az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőre, közülük Lovrencsics Gergő ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, csakúgy, mint Horvátország ellen. Sigér Dávid csereként állt be, míg Dibusz Dénes, Botka Endre és Varga Roland ezúttal a kispadról nézte végig a találkozót. Muszáj volt győznünk, mert tudtuk, ha nem szerzünk három pontot, elbúcsúzhatunk az Eb-álmoktól.

A mérkőzés zárt kapus volt, de arra engedélyt kapott a Magyar Labdrúgó Szövetség, hogy gyerekeket beengedjenek a lelátóra. A több, mint 10 000 kicsi rajongó pedig remek hangulatot varázsolt a síri csend helyére.

A 6. percben Dzsudzsák Balázs indítása után Szoboszlai Dominik még kapu fölé pörgette a labdát, öt perccel később azonban egy szögletet követően a kipattanót Korhut Mihály távolról, látványos mozdulattal lőtte az azeri kapu bal alsó sarkába (1-0). Ez volt a balhátvéd első válogatott gólja, nem akármilyenre sikeredett!

Az első félidőben leginkább Sallai Roland volt veszélyes a kapura. A 23. percben szépen tolta be balról középre a labdát, ám lövését védte Emil Balayev, nem sokkal később Kovács István beadását követően járt közel a gólhoz a támadó, a 34. percben pedig Szoboszlai lépte át gyönyörűen a labdát, továbbengedve ezzel Sallainak, aki ismét a kapusba lőtt.

Hozzátartozik még az első játékrész történéseihez, hogy Lovrencsics Gergő ismét sárga lapot kapott, ezúttal egy buktatást követően. A szünetet követően is igyekeztük eldönteni végleg a három pont sorsát. Szoboszlai szabadrúgása ment kevéssel fölé, Kovács bombáját pedig blokkolták a vendégvédők.

A 78. percben Korhut a gólhoz hasonlóan jól találta el a labdát távolról, ezúttal azonban némileg tévesztett. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Sigér Dávid is beállt, így megszerezte második válogatottságát is.

A 92. percben Azerbajdzsán bevette a kapunkat, de a játékvezető kezezést látott, így nem adta meg a gólt. Megköszönhetjük neki, mert szabályos találat született, rosszul látta a játékvezető.

Az eredményjelző azonban maradt 1-0-n, nyertünk, így megvan az esélyünk még a kijutásra, amihez a többi mérkőzés alakulása mellett az is kell, hogy idegenben legyőzzük Walest (amely Horvátországgal 1-1-es döntetlent játszott) november 19-én.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 7. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-AZERBAJDZSÁN 1-0 (1-0)
MAGYARORSZÁG: 
Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut - Szoboszlai (Holman, 76.), Vida M., Kovács I. (Sigér, 86.) - Dzsudzsák (Nagy D., 71.), Szalai, Sallai
AZERBAJDZSÁN: Balayev - Pashayev, B. Hüseynov, Mustafazade, Rahimov - Eddy, Garayev, Almeida (А. Abdullayev, 58.) - Ramazanov (Dadashov, 85.), Sheydaev, Khalizade (J. Hüseynov, 66.)
Gól: Korhut (11.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin