2024. február 10.
Elhoztuk a három pontot Debrecenből
Férfi labdarúgócsapatunk Varga Barnabás és Kristoffer Zachariassen góljával fordított a DVSC ellen.

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk Debrecenben lépett pályára az OTP Bank Liga 20. fordulójában. Együttesünk a bajnokság hétközi, 19. fordulójában 5-1-es győzelmet aratott az MTK ellen, Varga Barnabás mesternégyest szerzett. Dejan Sztankovics néhány helyen változtatott az akkori kezdőcsapaton, vezetőedzőnk a Dibusz - Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez - Maiga - Loncar, Abu Fani - Zachariassen, Varga B., Marquinhos összeállításban küldte pályára a mieinket.

I. félidő

A kezdőrúgást csapatunk végezhette el, de rögtön az első percben jött a hidegzuhany, a hazaiak Christian Manrique révén megszerezték a vezetést (1-0). Sokáig azonban nem kellett várni az egyenlítésre, a 10. percben Abu Fani a bal szélről adta be a labdát, Varga Barnabás pedig érkezett, és az ötösről a hazaiak kapujába fejelt (1-1). A rendkívül nagy iramú találkozón legközelebb a 21. percben adódott lehetőség a mieink előtt, Zachariassen cselezte ki védőit a jobb szélen, majd lőtt, de próbálkozása megpattant a debreceni védőkön, így a labda Megyeri ölébe hullott. 

A 37. percben Ramírez fején pattant meg egy debreceni beadás, a labda pedig Bárány elé került, aki tíz méterről vette célba Dibusz kapuját, de hálóőrünk védeni tudott. Egy perccel később csapatunk szöglethez jutott, Abu Fani ívelése Mmaee-nak volt jó, de védőnk a bal kapufa mellé fejelt. Az első félidő utolsó megmozdulása Szécsié volt, a Debrecen támadója 18-20 méterről lőtt jócskán a kapu fölé. 

II. félidő

A szünetben egy helyen változtatott Dejan Sztankovics, Makreckis helyére Wingo érkezett. A 49. percben pont ő került helyzetbe, a jobb szélről élesen középre lőtt labdáját Megyeri ütötte ki. Két perccel később Dzsudzsák végezhetett el sarokrúgást, beadására egy csapattársa érkezett, de a fejest Dibusz lehúzta. Az 55. percben Abu Fani próbálkozott, de lövése megpattant, így a hazaiak kapusának nem okozott gondot. 

A 63. percben Marquinhos lőtt a tizenhatos bal sarkáról, tekerését Megyeri vetődve fogta. Két perccel később Maiga beadása pattant meg egy debreceni védőn, a VAR azonban nem látott kezezést. A 71. percben a hazaiak kerültek helyzetbe, Manrique lövését Dibusz hárította bravúrral. Röviddel ezután Bárány hagyta ott a védőit, de az oldalhálót találta el. A 75. percben csapatunk átvette a vezetést, Marquinhos adta be a labdát balról, az érkező Zachariassen pedig a kapuba fejelt (1-2).

A hajrában ellenfelünk mindent megtett az egyenlítésért, ez azonban a hazaiknak nem sikerült, így csapatunk sorozatban harmadik bajnokiján is hibátlan maradt. Együttesünk legközelebb az Olympiakosz otthonában lép pályára az UEFA Európa Konferencia Ligában, február 15-én, csütörtökön, magyar idő szerint 18.45-kor.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 20. forduló

DVSC-FTC 1-2 (1-1)

DVSC: Megyeri - Pellumbi, Dreskovic, Baranyai, Manrique (Szuhodovszki, 85.), Lagator - Ferenczi, Dzsudzsák, Domingues (Úlfarsson, 76.) - Szécsi (Oliveira, 66.), Bárány (Batai, 85.)
Vezetőedző: 
Srdjan Blagojevics

FTC: Dibusz - Makreckis (Wingo, a szünetben), Mmaee, Cissé, Ramírez - Maiga - Loncar (Kodro, 72.), Abu Fani (Botka, 81.) - Marquinhos (Besic 81.), Varga B., Zachariassen
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Domingues (57.), Dreskovic (90+4.), illetve Makreckis (35.), Zacharissan (75.)

Gólok: Manrique (1.), illetve Varga B. (10.), Zachariassen (75.)

Cikkajánló

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin