2023. augusztus 10.
„Ez egy csapatsport, fontos, hogy egymást segítsük”
Vezetőedzőnk, Máté Csaba elégedetten értékelt a Hamrun elleni idegenbeli győzelem után.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk csütörtök este 6-1-re legyőzte a máltai Hamrun Spartans együttesét az UEFA Európa Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. A máltai nemzeti stadionban lejátszott meccs után vezetőedzőnk, Máté Csaba sajtótájékoztatón értékelt.

- Maga a párharc még nem dőlt el, ezt nem lehet kijelenteni – jelentette ki kérdésre válaszolva Máté Csaba. - A harmadik gól után éreztem, hogy az ellenfél elfáradt, talán fel is adta. Ilyen a futball, mi is voltunk így, most a hazaiakon éreztem ezt. Szerencsére a fiúk nem álltak le, így összejött egy nagyarányú győzelem, ami szép reményekkel kecsegtet a visszavágó előtt. Az első félidőben a labdával is jól dolgozunk, voltak helyzeteink, támadásaink, de a védekezésünk néha elcsúszott, ezért az ellenfél mögénk tudott kerülni, amiből jó lehetőségeket alakított ki. Miután elég sok energiát kellett a Hamrunnak beletenni abba, hogy megszerezze a labdát, érezhető volt, hogy van esély, hogy elfáradnak, kicsit átszerveztük a dolgot, és eldöntöttük a mérkőzést.

Az újságírók a háromgólos Varga Barnabás teljesítményéről is kérdezték a trénert.

- Nem hegyezném ki rá ezt a meccset, a kezdőben öt új játékos lépett pályára, mindannyian jó teljesítményt nyújtottak – felelte Máté Csaba. - Ez egy csapatsport, fontos, hogy egymást segítsük. Ma Varga Barna szerezte a gólokat, ám fontos, hogy a támadójátékosokon látszik, éhesek a gólra. A következő nap majd másnak fog sikerülni, akkor tudunk sikeresek lenni, ha egyik nap az egyik, másik nap pedig a másik játékos nyújt kiemelkedő teljesítményt.

Máté Csaba Mohammed Abu Fani teljesítménye kapcsán is a csapatmunkát emelte ki, ám hozzátette: fontos volt a találkozó alakulása szempontjából, hogy  az izraeli válogatott labdarúgó korán, már a 3. percben betalált.

Együttesünk legközelebb augusztus 13-án, vasárnap lép pályára, akkor a Puskás Akadémiát fogadjuk az OTP Bank Liga 3. játéknapján. Jegyek online a meccsjegy.fradi.hu-n vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, V.: zárva, kivéve meccsnapon)!

Jegyek a visszavágóra

A Hamrun elleni párharc második mérkőzését a budapesti Groupama Arénában rendezik augusztus 17-én, 19.00-s kezdettel. Belépők továbbra is a bajnoki árakon válthatók online a meccsjegy.fradi.hu-n, vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, V.: zárva, kivéve meccsnapon). Bajnoki bérleteseink 20 százalék engedményt kapnak a jegyárból, emellett a bérletes helyüket három napig, azaz augusztus 10-e éjfélig foglaljuk!

Cikkajánló

Abu Fani az FTC és az NB I legértékesebb játékosa

A Transfermarkt szerint Mohammed Abu Fani értéke az ötszörösére nőtt, amióta a Fradihoz igazolt.

Fantasztikus show-val ünnepeltük a 35. bajnoki címet

Aki ott volt, soha nem felejti mekkora partival zártuk le a 2023-2024-es sikeres bajnoki idényt – VIDEÓ!

Magyarok a pályán

Labdarúgócsapatunk magyar játékosai idén is sokat tettek a közösbe.

Varga Barnabás, a mesterlövész

Labdarúgócsapatunk támadója első ferencvárosi idényében gólkirály lett az NB I-ben.

HSA Hónap Játékosa: május legjobbját keressük!

Szavazzon ön is, értékes nyeremények várják!

RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás duplázott

Csatárunk az NB I gólkirálya és legjobb játékosa lett.

Így repült a virtuális sas a bajnokavatón

Megmutatjuk, hogy a hétvégi derbin – Igor helyett – hogyan repült egy virtuális sas a stadionban.

Számokban a bajnoki szezon Fradi-legjei

Varga lett a gólkirály, Abu Fani gólpasszokban volt legyőzhetetlen, idegenben mi lőttük a legtöbb gólt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin