2019. szeptember 22.
Óriási fordítás, a hosszabbításban győztünk!
Bajnoki címvédő együttesünk hátrányba került Zalaegerszegen, de fordított és nyert!

Labdarúgócsapatunk európai kupaszereplése átírta a menetrendet, az NB I 2. fordulójába kisorsolt ZTE–FTC mérkőzésre ugyanis az eredeti, augusztus 10-i időponthoz képest több mint egy hónappal később, szeptember 22-én, vasárnap került sor. A mieink a csütörtöki, Espanyol elleni, 1-1-re végződő UEFA Europa League csoportmeccs után utaztak Zalaegerszegre, újonc ellenfelünk viszont legutóbb egy hete szombaton, a DVTK vendégeként lépett pályára – akkor 1-0-ra kikapott.

A Ferencváros kezdőcsapatában csapatkapitányként szerepelt az Espanyol ellen csereként kezdő Lovrencsics Gergő, valamint helyet kapott Varga Roland is, aki az előző fordulóban Pakson két góllal vette ki a részét 4-0-s győzelmünkből. Papíron minden a Ferencváros mellett szól – ezt dr. Dobos Barna, a zalaiak vezetőedzője nyilatkozta a közel telt ház előtt zajló párharcot megelőzően, ezzel szemben Sergei Rebrov óvatosságra intett, ő nehéz mérkőzést várt.

A találkozó első helyzete Lovrencsics nevéhez fűződött, csapatkapitányunk beadását azonban Demjén Patrik lefülelte a 3. percben. Hárommal később már a bal szélről érkezett a játékszer, Varga Roland labdája viszont a tisztázó hazai védőké lett. Mindeközben a hazaiak is el-eljutottak a kapunkig, ám Dibusz Dénesnek eleinte nem kellett játékba avatkoznia, védőink valamennyiszer sikerrel felszabadítottak.

A játékrész második feléhez közeledve kétszer is veszélyes támadást vezetett a ZTE, előbb a 16. percben Bolla Bendegúz lövésébe Abraham Frimpong, majd a 19-ben Radóéba Dibusz lépett bele még éppen jókor. A házigazda ezekben a percekben érzékelhetően átvette az irányítást, a Radó buktatásáért megítélt szabadrúgást követő fejesért alaposan nyújtózkodnia is kellett Dibusznak – igaz, utóbb kiderült, hogy Hudák lesről bólintott.

Később kizárólag a ZTE vezetett támadást, ahogy közeledtünk az első félidő hajrájához, úgy vált egyre szorultabbá a helyzetünk. A 35-36. percben kétszer is nagyon közel járt a gólszerzéshez a hazai együttes, miközben a Fradi játékát pontatlanságok jellemezték.  

A nehézségek ellenére egy perccel az első felvonás rendes játékidejének letelte előtt már-már úgy tűnt, 0-0 lesz a szünet, ám az újabb hibát már kihasználta a ZTE: a hazaiak csatára, Ikoba két védőnk között mutatott be egy remek cselt a tizenhatos vonalánál, majd lőtt. Hiába ért bele Dibusz, ez sajnos bement (1-0).

A térfélcserét követően ugyanaz a 11 futballista szerepelt zöld-fehérben a pályán, aki alig egy órával előbb is kezdett, azaz Sergei Rebrov nem cserélt. Csapatunk többet birtokolta a labdát, a következő percekben többször is szögletet rúghatott, ám valódi veszélyt továbbra sem jelentett a kapura. Ezt látva vezetőedzőnk egyórányi játék után pályára is küldte Tokmac Nguent, aki az első cserénk volt.

Fordulatot hozhatott volna a 64. perc, amikor címvédő csapatunk büntetőhöz jutott, miután a tizenhatoson belül Hudák ért bele kézzel Haratin lövésébe. A tizenegyest Varga Roland rúgta, ám a hasonló helyzetből Pakson eredményes játékos ezúttal a felsőlécet találta el – egyenlítés helyett kirúgás következett.

Priskin Tamás és Leandro pályára küldésével frissített Sergei Rebrov, a 88. percben pedig meglett az egyenlítés! Egy szöglet - és Miha Blazic fejes csúsztatása - után Leandro közelről betalált (1-1).

Ám itt még nem volt vége, a 91. percben egy bal oldali beadás és kapu előtti kavarodást követően Tokmac Nguen estében a kapuba lőtt (1-2)! A hátralévő időben már nem volt ideje felállni a Zalaegerszegnek, óriási fordítást mutattunk be, és nagyon értékes három pontot hoztunk el Zalaegerszegről!

Labdarúgó NB I, 2. forduló, elhalasztott mérkőzés

ZTE–FTC 1-2 (1-0)

ZTE: Demjén – Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. – Stieber, Mitrovic – Hologyuk (Hudák, 17.), Bedi, Radó (Barczi, 82.) – Ikoba (Grumic, 70.). Vezetőedző: Dobos Barna.

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpoong, Civic – Haratin (Leandro, 81.), Csonka – Zubkov (Tokmac, 61.), Boli, Varga – Sihnevich (Priskin, 76.). Vezetőedző: Sergei Rebrov.

Gólszerző: Ikoba (44.), illetve Leandro (88.), Tokmac (91.)

Sárga lap: Hudák (65.), Mitrovic (82.), illetve Boli (88.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin