2023. december 13.
„Félelmetes csapat a Ferencváros”
Vincenzo Italiano edző szerint van miért tartania a Fiorentinának a Ferencvárostól.

December 14-én, csütörtökön 18.45-től az olasz ACF Fiorentina érkezik a Groupama Arénába az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörének hatodik mérkőzésére, ahol együttesünk újra kiharcolhatja a tavaszi európai kupaszereplést. Dejan Sztankovics és Kristoffer Zachariassen után a firenzeiek is megtartották mérkőzésnap előtti sajtótájékoztatójukat. A Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano és a védő, Luca Ranieri osztotta meg várakozásait a budapesti UEKL-mérkőzés előtt.

- A legutóbbi mérkőzés közben sérülések történtek, Sottil, Bonaventura és Arthur játékára sem számíthatok, ennek nem örülök – kezdte Vincenzo Italiano. - Kevés idő telt el az egyes mérkőzések között, ezek a játékosok azóta nem jöttek rendbe. Viszont akik jó kondícióban vannak, ők minden bizonnyal jól fognak játszani, de még említhetném Biraghi problémáját is. Bizakodóak vagyunk a mérkőzéssel kapcsolatban, szeretnénk elsőként továbbjutni a csoportból, és jó lenne elkerülni a rájátszást, erős csapatokkal kerülnénk össze az Európa Ligában, persze ott is lehet nyerni, de szeretném elkerülni azt a meccset. Egy félelmetes csapattal fogunk megmérkőzni, van miért félnünk a Ferencvárostól, de a célunk, hogy megnyerjük az egész sorozatot. Szeretnénk a tavalyi eredményeknél még jobbakat elérni. Hasonló lesz a második Ferencváros elleni mérkőzés, mint az első volt, akkor össze kellett szednünk az összes büszkeségünket 65 percnyi játék után. Láttam a Ferencváros eredményeit mostanában, minden csapatnál előfordulnak ilyen időszakok, de a csütörtöki egy európai kupameccs lesz, ilyenkor minden játékos átszellemül, és a legjobb teljesítményére törekszik. Dejan Sztankoviccsal új indentitást kapott a Fradi, látszik, hogy az edző új dolgokat hoz létre, fejlődik az együttes, úgy gondolom, jó úton járnak, hiába akadtak rossz eredmények. Mindkét csapat nyerni szeretne, ezért nehéz és jó mérkőzés lesz.

A vezetőedző mellett a Fiorentina 24 éves védője, Luca Ranieri válaszolt a kérdésekre.

- Az első Ferencváros elleni mérkőzésen az első félidőben nem játszottunk jól, a Ferencváros jobb volt, mi túl lazák voltunk, de ez a mostani meccs jobb lesz, igyekszünk úgy játszani, mint a második félidőben Firenzében, vagy mint a Roma ellen. Nagy eredmény volna, ha elsőként jutnánk tovább a csoportkörből. Sokszor játszottunk már teltházas stadionban, tudom, hogy csütörtökön is tele lesz a lelátó, Firenzéből is számos szurkoló fog érkezni, forró mérkőzés elé nézünk - mondta Luca Ranieri.

UEFA Európa Konferencia Liga, csoportkör, 6. forduló
FTC – Fiorentina
2023. december 14., csütörtök 18.45

Töltse a tavaszt is velünk a lelátón!
December 1-jén megkezdtük a következő szezonra érvényes bajnoki bérletek értékesítését. A Ferencvárosra nyolc hazai rendezésű bajnoki vár 2024 tavaszán, sorrendben az MTK Budapest, a DVTK, a Kecskemét, a Puskás Akadémia, a Paksi FC, a Kisvárda, a DVSC és az Újpest látogat majd a Groupama Arénába. Aki megújítja eddigi bérletét, vagy új bérletet vált, már most bebiztosítja a helyét ezekre a találkozókra, ezzel pedig 10 százalékkal olcsóbban jut be a stadionba, mintha egyenként vásárolna belépőt. Mindemellett akik még a következő napokban gondoskodnak a 2024-es tavaszi bérletükről, ingyen tekinthetik meg a december 17-i, ZTE FC elleni szezonzárót! További részletekért kattintson IDE!

Cikkajánló

„Leandróval hosszú távon tervezünk”

Hajnal Tamás szerint Leandro megérdemli a lehetőséget, hogy egy derbin irányítsa a Fradit – INTERJÚ

Fradi Kamion a szezonzáró bajnokavatón

Május 19-én, vasárnap 17.15 és 20.15 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin