2022. szeptember 6.
Ferenczi István: „Nüanszok dönthetnek csütörtökön”
Korábbi csatárunk pontosan tudja, milyen érzés betalálni a Trabzonspornak.


Harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk hamarosan ismét belevág az európai kupaküzdelmekbe, ugyanis szeptember 8-án, csütörtökön este 21.00-tól a Groupama Arénában fogadjuk a török bajnok Trabzonsport az UEFA Európa Liga csoportkörében. Ellenfelünket részletesen ITT mutattuk be korábban, illetve ITT összeszedtük az FTC korábbi török kupapárharcait. Ha nem vette még meg a jegyét ITT megteheti!

Ferenczi Istvánt nem kell bemutatnunk szurkolóinknak, hiszen csapatunk színeiben 69 meccsen 57-szer talált be az ellenfelek kapujába 2008 és 2010 között. Azonban a 44 éves ex-labdarúgó még a fővárosi zöld-fehér korszaka előtt, 2005-ben Törökországban kereste a kenyerét a Rizespor együttesében, amelynek mezében a csütörtöki UEL-ellenfelünknek, a Trabzonspornak is betalált.

- Az akkori menedzserem által kerültem ki Törökországba 2005-ben. A török bajnokság remek volt, nagyon élveztem. A csapatom székhelye Rize városa volt, amely még Trabzon után fekszik, jó két órára Isztambultól. A csapatok közötti nagy távolságok miatt előfordult, hogy egy szombati bajnokira már csütörtökön el kellett indulnunk, de én ezeket a túrákat nagyon szerettem. 

- 15 törökországi bajnoki mérkőzéseden négyszer is betaláltál, egyszer pont a Trabzonspornak, még  2005. május 15-én.

- Emlékszem, hogy mi játszottunk hazai pályán. A Rizespor akkor sem tartozott az élmezőnyhöz, míg a Trabzonsport az élcsapatok között emlegették.  Azt tudni kell erről a párharcról, hogy a „szomszéd várak csatája”, nagy presztízsű mérkőzés volt az a májusi is. Egy kipattanó után, nagyjából 16 méterről sikerült a labdát a kapuba lőnöm. 

- Hogy emlékszel vissza az akkori török bajnokságra?

- Sok sztárjátékos játszott akkoriban Törökországban, például a brazil Alex, vagy mondhatom John Carew-t, aki a Besiktast erősítette, Nicolas Anelka pedig a Fenerbahcét. Akkoriban kiemelkedtek az isztambuli csapatok, mint a Fener, a Galatasaray, de persze a Besiktas is nagyerőt képviselt. Mára az erőviszonyok átalakultak, a Trabzonspor azóta bajnoki címet is nyert, de a magyarországi erőviszonyok is teljesen átalakultak 2005-höz képest.

- Mit vársz a csütörtöki mérkőzéstől? Milyen ellenfélre kell készülnünk?

- A magyar bajnok olyan változásokon ment keresztül az elmúlt években, hogy ma már nemcsak itthon, hanem Európában is meghatározó klubbá nőtte ki magát. Nyilván, más lenne a helyzet, ha az első meccsre idegenben, a fanatikus törökök előtt kerülne sor, de az ellenfeleink szurkolói is igazi katlanba érkeznek majd a Fradi stadionjába. Jó csapat a Trabzonspor, csütörtökön nüanszok dönthetnek majd, de jó csapatnak tartom a Fradit is, s remélem nyerni tud. Motiválni biztos nem kell külön majd a srácokat. 

- 2021-es visszavonulásod óta milyen szerepet tölt be a labdarúgás az életedben? A civil életedben mivel foglalkozol?

- A labdarúgástól nem szakadtam el, erőnléti edzőként a Paks alkalmazásában vagyok. Labdába nem is tudom mikor rúgtam utoljára, szabadidőben szívesen edzek, futok, illetve kerékpározok. A csütörtöki mérkőzést pedig tévén keresztül fogom nézni, szurkolok a Fradinak.

Cikkajánló

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin