2024. január 25.
Fordított a Plzen, vereséggel zártuk az edzőtábort
Férfi labdarúgócsapatunk 3-1-re kikapott a Viktoria Plzen ellen.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk utolsó edzőmérkőzését játszotta a spanyolországi edzőtáborban a cseh Viktoria Plzen ellen. Második téli edzőtáborunkban eddig a lengyel Piast Gliwice és az ukrán Krivbassz ellen mérkőztünk meg, de mivel a Molde-meccs elmaradt, így játékosaink egymás ellen is játszottak egy felkészülési találkozót. Utolsó mérkőzésünkre vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics a Dibusz - Makreckis, Cissé, Aaneba, Ramírez - Loncar, Maiga, Abu Fani - Marquinhos, Pesics, Zachariassen kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

A 7. percben Zachariassen indult meg a jobb oldalon, majd passzolt a középen érkező Marqiunhosnak, akinek a lövésébe belelépett a cseh védelem, de rosszul, a labda a kapuban kötött ki (1-0). A 13. percben Zachariassen lépett ki, egy az egyben támadta a kapust, de nem tudott élni a lehetőséggel, maradt az egygólos Fradi-vezetés.

A 26. percben Zachariassen ütközött a Plzen kapusával, norvég szélsőnk nem tudta folytatni, Szevikjan érkezett a helyére. Norvég játékosunknak szerencsére nem történt komoly baja, később a pálya széléről nézte a mérkőzést. Tíz perccel később két beadással próbálkozott a Viktoria Plzen, de nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani a kapunk előtt. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Loncar tüzelt a tizenhatoson kívülről, de védett a kapus.

II. félidő

A szünetben cseréltünk, Tóth Alex érkezett Maiga helyett.

A csehek kezdték dinamikusabban a második félidőt, az 51. percben Dibusz bravúrral tolta szögletre a léc alá tartó fejest, szöglet következett. A sarokrúgás után Chory emelkedett a legmagasabbra, de csúsztatása elkerülte kapunkat. A 70. percben Chory tolta el Dibusz mellett a labdát, majd a kapuba passzolt (1-1).

Két perccel később Loncar a tizenhatos előteréből lőtt kapura egy felpattanó labdát, de beleértek a cseh védők, szöglettel folytatódott a játék. A 74. percben jött az újabb Plzen-gól, Sulc volt eredményeses (1-2). A hajrára Alekszandar Pesicset Varga Zétény, Mohammed Abu Fanit pedig Sigér Dávid váltotta. A 90. percben Varga Zétény próbálkozott, de könnyedén védett a kapus. A védés után ellentámadást indított a Plzen, egy beadás után Kalvach lőtte a harmadikat (1-3).

Férfi labdarúgócsapatunk számára ezzel véget a téli edzőtáborozás. Játékosaink egközelebb február 3-án, szombaton a Kisvárda vendégeként lépnek pályára, akkor már az OTP Bank Ligában.

Férfi labdarúgás,
felkészülési mérkőzés

FTC - Viktoria Plzen 1-3 (1-0)
La Nucia, Spanyolország

FTC: Dibusz - Makreckis, Cissé, Aaneba, Ramírez - Loncar, Maiga (Tóth A., a szünetben), Abu Fani (Sigér, 87.) - Marquinhos, Pesics (Varga Z., 84.), Zachariassen (Szevikjan, 30.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Ramírez (30.)

Gólok: Ibrahim Traoré (7. - öngól), illetve Chory (70.), Sulc (74.), Kalvach (90.)

Cikkajánló

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

„A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell!”

Dejan Sztankovics és Mohammed Abu Fani mondta el várakozásait a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőről.

Indul a jegyértékesítés a szezonzáró derbire

Május 19-én, vasárnap 20.15-től fogadjuk az Újpestet, majd sor kerül az ünnepélyes bajnokavatásra.

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 17., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

Megvan a szezonzáró bajnokavató időpontja

Május 19-én, vasárnap este lesz az Újpest elleni derbi.

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin