2023. május 27.
„Az ajtó minden fiatal játékos előtt nyitva van”
Sportigazgatónk, Hajnal Tamás szerint Lisztes Krisztiánék példája remek útmutató lehet a jövő tehetségeinek.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az elmúlt hétvégén a DVSC ellen játszott utoljára hazai pályán bajnoki mérkőzést a 2022/23-as szezonban. 

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a találkozó hajrájában két fiatal saját nevelésű játékosunknak, Tóth Alexnek és Kaján Norbertnek is lehetőség adott, míg az elmúlt hetekben remek formában futballozó, a szezonban nyolc meccsen öt gólt szerző Lisztes Krisztián először volt a kezdőcsapat tagja.

- Palásthy Norbert vezetésével remek munka zajlik az utánpótlásunkban, én is folyamatosan követem a csapatok és a játékosok eredményeit, fejlődését” – kezdte az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás. - Rendkívül szoros így a felnőtt csapat és az utánpótlás együttesek között a kapcsolat. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov szintén mindig a legfrissebb információkkal rendelkezik a fiatalokról, így teljes képet kap arról, hogy mely játékosnak lenne lehetősége a felnőttek között edzeni, ahonnan akár a meccskeretbe is bekerülhet. Nagyon örülünk, hogy ebben a szezonban is számos fiatal tehetségünk is bemutatkozhatott az NB I-ben. Lisztes Krisztián és a többi fiatal játékos példája is önmagáért beszél.

Az NB III Közép-csoportjában a bajnokságot a hatodik helyen záró második számú futballcsapatunkban, az FTC II-ben szereplő játékosaink mellett több fiatalnak is megadatott, hogy már a felnőtt kerettel eddzen, illetve a kispadra is leüljön egy-egy bajnok meccsen.

- Ki kell emelnem a Soroksárral való együttműködésünket is, amelyet ha megnézünk, látható, hogy mennyire gyümölcsöző. Hétről hétre bizonyítjuk, hogy jó úton járunk, hiszen egyre több utánpótláskorú futballistánk kap lehetőséget edzésen a felnőttek között” – mondta Hajnal Tamás, aki kitért arra is, hogy hosszú távon milyen esélyeik vannak a fiataloknak odakerülni az NB I-es együtteshez.

- Folyamatosan keressük a Fradiban azokat a saját nevelésű, tehetséges játékosokat, akik sikerre éhesek, motiváltak, imádják a futballt, hiszen akár belőlük lehetnek a jövő kiemelkedő labdarúgói és a felnőtt csapat meghatározó tagjai. Akik idén pályára léptek, vagy egyáltalán csak a keret tagjai is voltak, remek példái annak, hogy igenis az ajtó minden fiatal előtt nyitva áll!”

Futballcsapatunk május 28-án, vasárnap 17.45-től a Mezőkövesd otthonában zárja a 2022/23-as szezont. Szurkolóinkat a mezőkövesdi meccs előtt, alatt és után is várjuk a budapesti MVM Dome-ba! A meccsjegy.fradi.hu oldalon megváltott ingyenes, úgynevezett regisztrációs jeggyel a 15 órakor kezdődő bajnokavatón 15 órától 20 óráig gyerekprogramok, mini futball aréna, interaktív játékok, a Fradi Kamion és egyéb aktivitás várja a szurkolókat. További részletek ITT talál.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin