2021. február 15.
Hajnal: „Jobb télen megkezdeni a játékosok beépítését”
A téli átigazolási időszak zárultával csapatunk sportmenedzsere, Hajnal Tamás beszélt új játékosainkról.


Férfi labdarúgócsapatunkhoz a tél folyamán öt új játékos – Gera Dániel, Katona Máté, Henry Wingo, Samy Mmaee és Giorgi Kharaishvili - csatlakozott. Elsőként két magyar labdarúgót - Gera Dánielt (képünkön alul, jobbra) és Katona Mátét - szerződtettünk az MTK-tól. Azóta előbbi már több alkalommal pályára lépett csapatunkban, míg Katona Máté korábbi térdműtétjét követően végzi rehabilitációját.

- Katona Máté és Gera Dániel olyan labdarúgók, akik már korábban bizonyították a bajnokságban, hogy komoly potenciállal rendelkeznek – kezdte Hajnal Tamás a fradi.hu-nak. - A Fradiban mindig keressük azokat a fiatal magyar játékosokat, akik középtávon erősítést jelenthetnek számunkra. Varga Rolandot szerette volna az MTK megszerezni tőlünk, mi pedig két olyan fiatal játékost tudtunk szerződtetni tőlük, akik a magyar mezőny legjobbjai közé tartoznak. Szakmai szempontból mind a ketten remek adottságokkal rendelkeznek, nagy munkabírású, technikás játékosok, akik több poszton bevethetők. Gera Dani már több alkalommal pályára lépett csapatunkban és biztató jeleket mutatott, míg Katona Máté jelenleg a műtétje utáni rehabilitációját végzi, ő majd a nyári felkészülésre kerülhet újra 100 százalékos állapotba. 

A két magyar labdarúgó mellett egy szintén „ismerős” külföldi játékos is úgy döntött, hogy nálunk folytatja pályafutását. Ő az amerikai Henry Wingo, aki az őszi Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában általunk búcsúztatott norvég Moldétól érkezett. Hajnal Tamás szerint, a  jobbhátvéd személyében olyan labdarúgót igazoltunk, aki a támadások építésében is aktívan részt tud venni.


- Szerettünk volna a szélső védő poszton tovább erősíteni, Henry Wingo személyében pedig egy nemzetközi szinten is kiemelkedő labdarúgót igazoltunk erre a posztra. Bátran kapcsolódik be a támadásokba, ugyanis korábban támadóként játszott, innen került hátra a védelembe. Bízunk benne, hogy a támadójátékunkat nagyban fogja tudni segíteni.

A vezetőség fontosnak tartotta, hogy a távozó Abraham Frimpong helyén minőségi középhátvéddel erősítsük a védelmünket.

- Frimpong távozása után szükségünk volt egy jó középhátvédre – folytatta Hajnal. - Frim remekül teljesített nálunk a pályán és a pályán kívül is, de kapott egy számára kiváló ajánlatot és sikerült is megegyeznünk a kérőjével, így elengedtük. A belső védők piacát folyamatosan nyomon követjük. Fontos, hogy ezen a poszton olyan játékosokkal rendelkezzünk, akik a labdakihozatalokban tudnak segíteni, ugyanakkor gyorsak és nagy végsebességgel rendelkeznek. Samy Mmaee pontosan ilyen, őt már régóta figyeltük és úgy gondoljuk, hogy nagy potenciál van benne. A képességeit jól mutatja, hogy a tavalyi évben bekerült a jó nevekből álló marokkói válogatottba. 

Samy Mmaee a Dorog elleni kupamérkőzésen

Az átigazolási időszak zárása utolsó napjaiban még egy játékos érkezését jelentettük be. A hatszoros georgiai válogatott Giorgi Kharaishvili a svédországi Göteborgból a Népligetbe szerződött.

- Giorgi egy több poszton bevethető labdarúgó, aki 10-es poszton, támadó felfogású 8-asként és a balszélen is bevethető. Az érkezésével tovább bővíthetjük a lehetőségeinket a támadójátékban. Kiváló a rúgótechnikája, jól végzi a pontrúgásokat, nagy munkabírású, illetve az utolsó passzokban is jeleskedik. Az érkezésével Sergei Rebrov számára tovább nőttek a variációs lehetőségek - mondta Hajnal Tamás.

Sportmenedzserünk az érkezők értékelése mellett fontosnak tartotta kiemelni, hogy miért jobb már a tél folyamán elkezdeni beépíteni az új játékosokat.

- Az új labdarúgóknak minden szempontból időre van szükségük a beilleszkedésre. Meg kell szokniuk az új kultúrát, az új játékfilozófiát, az új közeget. Éppen ezért tartom nagyon fontosnak, hogy már most sikerült ezeket a játékosokat leigazolnunk és nem a nyáron kell elkezdeni beépíteni őket a csapatba, amikor már a nemzetközi kupa selejtezőire készülünk – zárta gondolatait Hajnal Tamás.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin