2021. február 15.
Hajnal: „Jobb télen megkezdeni a játékosok beépítését”
A téli átigazolási időszak zárultával csapatunk sportmenedzsere, Hajnal Tamás beszélt új játékosainkról.


Férfi labdarúgócsapatunkhoz a tél folyamán öt új játékos – Gera Dániel, Katona Máté, Henry Wingo, Samy Mmaee és Giorgi Kharaishvili - csatlakozott. Elsőként két magyar labdarúgót - Gera Dánielt (képünkön alul, jobbra) és Katona Mátét - szerződtettünk az MTK-tól. Azóta előbbi már több alkalommal pályára lépett csapatunkban, míg Katona Máté korábbi térdműtétjét követően végzi rehabilitációját.

- Katona Máté és Gera Dániel olyan labdarúgók, akik már korábban bizonyították a bajnokságban, hogy komoly potenciállal rendelkeznek – kezdte Hajnal Tamás a fradi.hu-nak. - A Fradiban mindig keressük azokat a fiatal magyar játékosokat, akik középtávon erősítést jelenthetnek számunkra. Varga Rolandot szerette volna az MTK megszerezni tőlünk, mi pedig két olyan fiatal játékost tudtunk szerződtetni tőlük, akik a magyar mezőny legjobbjai közé tartoznak. Szakmai szempontból mind a ketten remek adottságokkal rendelkeznek, nagy munkabírású, technikás játékosok, akik több poszton bevethetők. Gera Dani már több alkalommal pályára lépett csapatunkban és biztató jeleket mutatott, míg Katona Máté jelenleg a műtétje utáni rehabilitációját végzi, ő majd a nyári felkészülésre kerülhet újra 100 százalékos állapotba. 

A két magyar labdarúgó mellett egy szintén „ismerős” külföldi játékos is úgy döntött, hogy nálunk folytatja pályafutását. Ő az amerikai Henry Wingo, aki az őszi Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában általunk búcsúztatott norvég Moldétól érkezett. Hajnal Tamás szerint, a  jobbhátvéd személyében olyan labdarúgót igazoltunk, aki a támadások építésében is aktívan részt tud venni.


- Szerettünk volna a szélső védő poszton tovább erősíteni, Henry Wingo személyében pedig egy nemzetközi szinten is kiemelkedő labdarúgót igazoltunk erre a posztra. Bátran kapcsolódik be a támadásokba, ugyanis korábban támadóként játszott, innen került hátra a védelembe. Bízunk benne, hogy a támadójátékunkat nagyban fogja tudni segíteni.

A vezetőség fontosnak tartotta, hogy a távozó Abraham Frimpong helyén minőségi középhátvéddel erősítsük a védelmünket.

- Frimpong távozása után szükségünk volt egy jó középhátvédre – folytatta Hajnal. - Frim remekül teljesített nálunk a pályán és a pályán kívül is, de kapott egy számára kiváló ajánlatot és sikerült is megegyeznünk a kérőjével, így elengedtük. A belső védők piacát folyamatosan nyomon követjük. Fontos, hogy ezen a poszton olyan játékosokkal rendelkezzünk, akik a labdakihozatalokban tudnak segíteni, ugyanakkor gyorsak és nagy végsebességgel rendelkeznek. Samy Mmaee pontosan ilyen, őt már régóta figyeltük és úgy gondoljuk, hogy nagy potenciál van benne. A képességeit jól mutatja, hogy a tavalyi évben bekerült a jó nevekből álló marokkói válogatottba. 

Samy Mmaee a Dorog elleni kupamérkőzésen

Az átigazolási időszak zárása utolsó napjaiban még egy játékos érkezését jelentettük be. A hatszoros georgiai válogatott Giorgi Kharaishvili a svédországi Göteborgból a Népligetbe szerződött.

- Giorgi egy több poszton bevethető labdarúgó, aki 10-es poszton, támadó felfogású 8-asként és a balszélen is bevethető. Az érkezésével tovább bővíthetjük a lehetőségeinket a támadójátékban. Kiváló a rúgótechnikája, jól végzi a pontrúgásokat, nagy munkabírású, illetve az utolsó passzokban is jeleskedik. Az érkezésével Sergei Rebrov számára tovább nőttek a variációs lehetőségek - mondta Hajnal Tamás.

Sportmenedzserünk az érkezők értékelése mellett fontosnak tartotta kiemelni, hogy miért jobb már a tél folyamán elkezdeni beépíteni az új játékosokat.

- Az új labdarúgóknak minden szempontból időre van szükségük a beilleszkedésre. Meg kell szokniuk az új kultúrát, az új játékfilozófiát, az új közeget. Éppen ezért tartom nagyon fontosnak, hogy már most sikerült ezeket a játékosokat leigazolnunk és nem a nyáron kell elkezdeni beépíteni őket a csapatba, amikor már a nemzetközi kupa selejtezőire készülünk – zárta gondolatait Hajnal Tamás.

Cikkajánló

Sergei Rebrov: „A csapat megmutatta a karakterét”

Vezetőedzőnk sajtótájékoztatón értékelt a Honvéd elleni fordítást követően.

Győzelem! Pontrekorddal zártuk a szezont

Bajnokcsapatunk egygólos hátrányból felállva 2-1-re győzött a Honvéd ellen, így 78 ponttal zárta a szezont.

Sigér Dávid ollózós találata lehet az év gólja

A szurkolók kezében a döntés az év góljáról – SZAVAZÁS!

Így zajlott a szezon utolsó edzése - riport

Hangulatjelentés férfi labdarúgócsapatunk szezonbeli utolsó edzésnapjáról.

Rebrov: „Szeretnénk jól zárni”

Vezetőedzőnk felszabadult, de kiélezett játékra számít a Honvéd-FTC mérkőzésen.

Így juthat hozzá a bajnokcsapat hivatalos csapatképéhez

Ha még nem tette, iratkozzon fel hírlevelünkre és megkapja a legújabb csapatfotót.

Hétvégi program

Szombaton és vasárnap négy mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

Minden Fradi Shop termék 20 %-kal olcsóbban!

Kizárólag most szombaton, csak a Fradi Shopban, és mindössze 19 és 22 óra között él a bajnoki akció!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most