2020. április 11.
Hajnal Tamás: „Az a derbi az egyik kedvenc meccsem”
Sportmenedzserünk számára szép emlék, hogy játékosként betalált élete első derbijén.

Mint arról korábban beszámoltunk, az IDE kattintva elérhető Facebook-oldalunkon Húsvétvasárnap 16 órától újra megnézhetik a 2015. április 12-én lejátszott, 2-0-s FTC-sikerrel befejeződő Fradi–Újpest rangadót. Ennek kapcsán vezetőgólunk szerzőjét, a csapatunkhoz közel két évtizednyi külföldi pályafutása után 2015 telén visszatérő Hajnal Tamást kérdeztük az akkori csapatról és derbiről is.

- Tizennyolc évnyi légióskodás után 2015 tavaszán szerepeltél újra a Fradiban. Milyen erősségű csapathoz csatlakoztál akkor?

- Komoly célokkal, nagy várakozásokkal tértem haza. Remek csapathoz csatlakozhattam, csupa jó játékos közé csöppentem: Gera Zoltán, Roland Lamah, Cristian Ramírez, Varga Roli, Böde Dani, Dibusz Dénes és még sorolhatnám… A felkészülési időszak jól sikerült, mindenki nagyon profin és keményen küzdött a csapatba kerülésért, ez pedig meg is látszott a teljesítményünkön. Jól kezdtük a tavaszi szezont, amelynek hatodik mérkőzése az Újpest elleni hazai derbi volt – én külön is nagyon vártam azt a meccset, hiszen pályafutásom első derbijére készülhettem.

- Az a mérkőzés volt a Groupama Aréna első derbije is, melyet telt ház előtt rendeztek. Ti, futballisták mennyire készültetek a várható felfokozott hangulatra?

- A hazatérésemben is fontos szerepet játszott, hogy a Fradi-szurkolók előtt játszhassak, ezért nagyon vártam már, hogy egy Újpest elleni rangadón is megmutathassam magam a híres Fradi-közönség előtt. Nagy élmény volt számomra az a derbi, melyen jó játékkal sikerült 2-0-ra legyőznünk az Újpestet.

- Ha egészen pontosak szeretnék lenni, akkor a jó játék mellett a te vezetőgólod is kellett a sikerhez.

- Valóban sikerült betalálnom, ennél aligha lehetett volna emlékezetesebb pályafutásom első Fradi–Újpestje. Már csak ezért is az a derbi az egyik kedvenc meccsem a teljes pályafutásomból!

- Az Újpest legyőzése egy komoly veretlenségi széria része volt, 2015-ben Magyar Kupát és Ligakupát, 2016-ban pedig MK-t és bajnokságot nyert a Fradi. Aligha bántad meg, hogy hazatértél.

- Amikor visszatértem, már a felkészülés során is látszott, hogy nagyon jó csapat formálódik, a vezetőség remek munkát végzett. Akkoriban hosszú időn keresztül látványos és eredményes focit játszottunk, boldog vagyok, hogy labdarúgóként aktív részese lehettem az akkori sikereknek.

További archív mérkőzésösszefoglalókért és gólokért keresse fel Youtube-csatornánkat vagy a Magyar Labdarúgó Szövetség fiókjait ITT és ITT!

Cikkajánló

Kik voltak még a kezdőben? Új játék indul!

Új játékot indítunk Instagram-oldalunkon! Ki volt még a kezdőben? Emlékeznek még?

Éld át újra a Groupama Aréna első Fradi–Újpestjét!

Húsvétvasárnap érdemes lesz felkeresni az FTC Facebook-oldalát, ahol megmutatjuk az öt évvel ezelőtti derbit!

Videón Varga Roland 10 legnagyobb Fradi-gólja

Derbiken lőtt gólok, hatalmas szabadrúgás-bombák és kupadöntős találatok is felkerültek a toplistára.

Videón Lipcsei Péter 10 legnagyobb Fradi-gólja!

Hatalmas bombagólok, elképesztő egyéni megmozdulások legendánktól – VIDEÓ!

Videón Böde Dani 10 legnagyobb Fradi-gólja!

Rögtön az első nagy gól volt, aztán jött csukafejes, félolló és cipő nélküli találat is!

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin