2023. július 3.
„Befordultunk a célegyenesbe”
Hajnal Tamás szerint az edzőtábor jól szolgálta a felkészülést, de az apró részleteken még lehet csiszolni.

A Botosani elleni 3-0-ra megnyert utolsó nyári felkészülési meccsünk után 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk sportigazgatójával, Hajnal Tamással beszélgettünk, aki elmondta, mire helyezte a fő hangsúlyt a szakmai stáb a felkészülés során, de emellett a román csapat ellen debütáló és gólt szerző Cebrail Makreckis teljesítményéről is szó esett.

- Önbizalom növelő siker a Botosani ellen. Egyetértesz?

- Látszott, hogy most sokkal frissebb volt a társaság, az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, agresszívek voltunk letámadásban, remek labdaszerzéseink voltak, helyzeteket dolgoztunk ki. Látszott, hogy a csapat egyre jobban ráérzett erre a játékra. A második félidőben aztán a labdaszerzések után túl gyorsan el is vesztettük azokat, mivel túl gyorsan akartunk mélységbe játszani, ott voltak hiányosságok, de összességében egy nagyon jó teszt volt. A csapat biztos, hogy önbizalmat tud meríteni ebből a meccsből, most már nagyon közel vagyunk az első fontos mérkőzéshez.

- Fontos egy játékos számára, hogy megszerezze az első gólját új csapatában. Cebrail Makreckisnek ez most sikerült.

- Különösen örülök, hogy eredményes volt. Ő egy öt-hathetes sérülés után tért vissza. Pont mielőtt leigazoltuk volna, volt egy mérkőzés, ahol megsérült. Ennek ellenére tisztában voltunk vele, hogy mikorra várható a visszatérése. Ő egy nagyon dinamikus, mozgékony belső középpályás, aki bejátssza az egész területet a két tizenhatos között. A gólszerzés eddig nem volt az erénye, reméljük, hogy itt, nálunk még többször fogja ezt mutatni! Ez volt az első mérkőzése a csapatban, látszott, hogy milyen képességei vannak, mennyire jól fel tudja gyorsítani a játékunkat. Taktikailag még be kell majd illeszkednie, abban, hogy a két hatos pozícióban lévő játékos együtt mozogjon, de összeségében egy nagyon jó kezdés volt tőle, nagyon örültünk neki.

Cebrail Makreckis góllal debütált csapatunkban.

- Az edzőtáborunk kedden ér véget, ezt követően hogyan zajlik tovább a felkészülés a jövő heti BL-selejtezőre?

- Három jó ellenféllel tudtuk itt játszani, három különböző stílust képviselő csapattal mérkőzhettünk meg. A Salzburg elleni találkozó nagyon tanulságos volt, hogy egy ilyen agresszív letámadással szemben, egy ilyen intenzív játék ellen nem mindig kell belemenni túl kockázatos dolgokba. Taktikai oldalról nézve is sokat tudtunk gyakorolni, főleg a labdakihozatalokban, hogy a két hatosunknak, a középpályásainknak hogyan kell mozognia. Ezt kell majd még tovább tökéletesítenünk. A labda elleni játék ma sokkal jobban működött, a különböző csapatrészek sokkal jobban dolgoztak együtt, sokkal intenzívebben tudtunk játszani. Bízom benne, hogy amikor hazamegyünk, akkor egy szabadnap után most már tényleg a célegyenesbe fordulva az apró részleteken még tudunk dolgozni, hogy a feröeri bajnokra jól felkészüljünk a BL-selejtező első körére.

Rekordbajnok férfi labdarúgócsapatunk kedden délután hazatér Budapestre, majd a Népligetben folytatja felkészülését a jövő keddi, KÍ Klaksvík elleni BL-selejtezőre.

Cikkajánló

Bajnokavató: Fantasztikus show-val készülünk a derbire

Kiterjesztett valóság, speciális, interaktív fényshow, csak pár érdekesség, amivel felvezetjük az idényzárót.

FTC-Újpest: parkolási lehetőség

Az Újpest elleni meccsre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

Leandro: Készen kell állnunk a derbire!

Harmincötszörös bajnok férfi focicsapatunk május 19-én, vasárnap az Újpest ellen lép pályára az NB I-ben.

„Leandróval hosszú távon tervezünk”

Hajnal Tamás szerint Leandro megérdemli a lehetőséget, hogy egy derbin irányítsa a Fradit – INTERJÚ

Csapat- és Streetwear-fotózáson jártak focistáink

Labdarúgócsapatunk tagjai bizonyították, a kamerák és a fényképezőgépek előtt is megállják a helyüket.

Fradi Kamion a szezonzáró bajnokavatón

Május 19-én, vasárnap 17.15 és 20.15 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin