2022. szeptember 30.
"Erőltetett menet jön, nagy kihívás előtt állunk”
Sportigazgatónk a válogatott játékosaink szerepléséről és a csapat előtt álló sűrű programról is beszélt.

A bajnoki és kupacímvédő férfi labdarúgócsapatunkból a közelmúltban 12 játékos szerepelt hazája válogatottjában. Többen nagy sikereket éltek meg, de voltak, akik nem léptek pályára. Közülük hárman (Ryan és Samy Mmaee Marokkóval, Aissa Laidouni Tunéziával) a közelgő katari világbajnokságon is pályára léphetnek, de addig még heti két meccs vár klubunkra. Ezekről a témákról beszélgettünk Hajnal Tamás sportigazgatóval.

„Nagy megtiszteltetés a klubnak és a játékosnak egyaránt, amikor válogatott meghívó érkezik és a labdarúgó a hazáját képviselheti. Szakmai szempontból a nemzetközi porondon tovább tudnak fejlődni, illetve növelni tudják értéküket a címeres mezben lejátszott meccsekkel is és az ott elért sikerekkel, mint például bosnyák játékosaink, akik a következő kiírásban a magyar válogatotthoz hasonlóan a Nemzetek Ligája A-divíziójában szerepelhetnek – mondta sportigazgatónk. – Ugyanakkor nagy terhelésnek vannak kitéve, akik klubjuk után a nemzeti csapatnál szerepelnek, nő a rizikófaktora a sérüléseknek. Ugyanakkor én is voltam válogatott játékos, tudom milyen érzés a hazámért játszani, úgyhogy a klub maximálisan partner ebben, nem tartja vissza a játékosait.”


Labdarúgóink közül volt, aki többet, volt, aki kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszott, s a mérkőzések tétjében és iramában is volt eltérés. Aissa Laidouni például Brazília elleni is játszhatott barátságos meccset, bosnyák légiósaink kivívták az NL A-ligában jutást, Kristoffer Zachariassen viszont nem lépett pályára a norvég válogatottban, Adama Traoré pedig a rossz időjárás miatt csak egy találkozón tudott szerepelni Malival.


„A játékosok hangulatára nagy hatással van a válogatottbeli szereplés. A kulcsjátékosok fejben gyorsan tudnak váltani, erre szükség is van, mert más környezetbe, más edzőhöz kerülnek, mások lehetnek a taktikai elvárások. A válogatottban szerzett pozitív energiákat fontos, hogy hozzák magukkal, amely a klub számára hasznos. A Fradiban viszont vissza kell váltani, s az itteni elvárásoknak megfelelni – tette hozzá Hajnal. – Igyekeztem minél több labdarúgónk válogatott meccsébe belenézni, ha nem is 90 percekre, de figyelemmel követtem a teljesítményüket.”


November 20-án Katarban megkezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, addig csapatunk 42 nap alatt 13 mérkőzést játszik az NB I-ben, a MOL Magyar Kupában és az UEFA Európa Ligában, vagyis erőltetett menet vár rá.


„Örülünk, hogy három focistánknak is reális esélye van a vb-szereplésre. Ez a klubnak és a játékosnak is nagy dolog. Reméljük, mindhárman ott lesznek – jelentette ki a sportvezető, aki azonban egyelőre a klub előtt álló nehéz feladatokra koncentrál. – Fontos a mentális frissesség. Meccsről meccsre haladunk tovább. A terhelés adagolásának megfelelőnek kell lennie. A segédeszközök, adatok felhasználásával, orvosi stábunk véleményének figyelembe vételével igyekszünk a mentális és a fizikális állapotot is a legjobb szinten tartani. Erőltetett menet jön, 42 nap alatt 13 meccs rengeteg, nagy kihívás előtt állunk.” 


 

Cikkajánló

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága

Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

Aissa Laidouni: „Minden más lett volna, ha…”

Középpályásunk vegyes érzésekkel nyilatkozott a franciák legyőzése után, sajnálja az ausztrál meccset.

A vb-címvédő legyőzésével búcsúztak Laidouniék

Játékosunk gólpasszt adott a franciák ellen 1-0-ra megnyert, de tunéziai búcsúval végződő...

Készüljön a karácsonyra a Fradi adventi naptárral!

December 1-től egészen szentestéig minden nap különleges nyereményekért játszhat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin