2019. szeptember 30.
Iskolásoknak segített az FTC és a MÖS
A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet iskolaszerekkel támogatta a rászorulókat.

Az FTC és stratégiai partnere, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) augusztusban jótékonysági programot hirdetett, amelynek célja a rászoruló gyermekek iskolakezdésének támogatása volt. Az augusztus 15-31. között zajló akció egyik csúcspontjaként a Ferencváros–DVTK élvonalbeli futballmérkőzés előtt a Groupama Aréna lelátóján is feltűntek a segélyszervezet 1353-as adományvonalának számai.

A gyűjtés időtartama alatt a Fradi Shopban leadott vagy a webshop.fradi.hu-n keresztül megvásárolt és felajánlott termékekkel együtt összesen 585 darab iskolaszert gyűjtött össze a Fradi-család. Mindezt Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke adta át Gáncs Kristófnak, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának. A felajánlásokat nyolcan személyesen kapták meg a Groupama Arénában szeptember 29-én lejátszott FTC–Kisvárda futballmérkőzés előtt, a további adományokat a segélyszervezet juttatja el a rászorulóknak.

- Hálásak vagyunk a szurkolóknak, hiszen együtt összesen 585 Fradi-iskolaszert gyűjtöttünk össze. Ez egy első együttműködés volt ebből a típusból, örömmel tapasztaltuk, hogy nyitottak voltak rá a drukkerek. Ez egy szuper történet, akár egy jó hagyománynak is lehet a kezdete – kezdte Gáncs Kristóf. – A vasárnap átvett adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a különböző intézményein keresztül adja át a rászorulóknak. Fontos, hogy mi nem csak iskolakezdéskor támogatjuk a családokat, hanem egész évben, úgyhogy nagyon jó helyre kerültek a szurkolói felajánlások.

A Ferencvárosi Torna Club részéről Nyíri Zoltán értékelte az együttműködés eredményeit.

 - Szerintünk egy olyan klubnak, mint a Ferencvárosi Torna Club kötelessége segíteni az olyan családoknak, amelyek számára a tanévkezdéskor nagy terhet jelent az iskolaszerek beszerzése. Korábban volt egy szlogenünk: „Fradistának lenni felelősség”. Azt gondoljuk, hogy ez az igazi felelősség, amikor az FTC olyan emberek mellé áll, akik támogatásra szorulnak. Az ökumenikusokkal évek óta szoros kapcsolatban vagyunk, mindig nagy örömmel segítünk. Ameddig erre lehetőségünk van, ígérem, hogy továbbra is fogunk – nyilatkozta Nyíri Zoltán.

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet partnersége 2014 óta él. Korábban többek között 300 rászoruló részére osztottunk meleg ebédet, gyümölcsöt, édességet és forró teát, gyűjtöttünk meleg ruhákat rászorulók részére, de a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára is gyűjtöttek hokisaink, és az öregfiúk labdarúgócsapatunk.

Cikkajánló

Emberhátrányban is legyőztük a Diósgyőrt

Címvédő futballcsapatunknak vendéglátóként Mikalai Sihnevich góljával 1-0-ra nyert vasárnap az NB I-ben.

Töltsük meg együtt 1000 gyermek iskolatáskáját!

A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekeknek gyűjt az iskolakezdéshez.

Videón Böde Dani 10 legnagyobb Fradi-gólja!

Rögtön az első nagy gól volt, aztán jött csukafejes, félolló és cipő nélküli találat is!

A Fradi gólkirályai – XIII+I. rész

Az FTC gólkirályait bemutató sorozatunk zárásaként klubunk kizárásáról és 39 gól szerzőjéről olvashatnak.

Búcsúzunk mindenki Tóni bácsijától

35 évig árulta a jegyeket a Fradi meccseire, ott volt 1992-ben, Diósgyőrben és a BL-meccsek előtt is.

A Fradi gólkirályai - XIII. rész

Sorozatunk 13. részében legutóbbi gólkirályunkat, Davide Lanzafamét mutatjuk be önöknek.

A Fradi gólkirályai - XII. rész

Folytatjuk sorozatunkat, a mai részben Böde Dániel fradista pályafutását elevenítjük fel!

Emlékszel rá? Interjú Kardos Ernővel!

A pécsi gyerekkor, a 2000-es évek Fradija, Csank legendás edzései, Gera Zoli és a lelki megpróbáltatások.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most