2024. május 20.
Köszönünk mindent!
Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián is távozik labdarúgócsapatunktól.

Mint ismert, magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra legyőzte az Újpest együttesét az OTP Bank Liga zárófordulójában, így klubunk sorozatban a 16. derbi-sikerét ünnepelhette. A találkozó után játékosaink szurkolóink előtt vehették át a bajnoki címért járó aranyérmeket és a trófeát.

A találkozó előtt négy játékosunktól, Henry Wingotól, Samy Mmaee-tól, Muhamed Besictől és Lisztes Krisztiántól is búcsúzott a Groupama Aréna közönsége, ugyanis a szezon befejeztével távoznak az FTC-től. Labdarúgónk a Ferencvárosi Torna Club elnökétől, Kubatov Gábortól vehettek át egy különleges fotómontázst a kezdősípszó előtt.

A 28 éves amerikai védő, Henry Wingo 2021 januárjában érkezett a Ferencvároshoz a norvég Moldétól. A Fradiban töltött három és fél éve alatt négy bajnoki címet, valamint egy Magyar Kupát nyert. Megjárta kétszer az Európa Liga csoportkörét, tagja a volt 48 év után ismét kupatavaszt játszó együttesünknek az UEL-ben, valamint pályára lépett az Olympiakosz ellen az EKL tavaszi rájátszásában is. A Ferencváros játékosaként két gólt szerzett: betalált a svájci Young Boys ellen a Bajnokok Ligája-rájátszásában, valamint az MTK ellen az OTP Bank Liga 2023/24-es kiírásában.

Samy Mmaee 2021 februárjában csatlakozott a Fradihoz. Első félszezonjában kilenc NB I-es bajnokin kapta meg a lehetőséget, ezeken egy gólpassz szerepelt a neve mellett. Első teljes idényében stabil alapembere lett labdarúgócsapatunknak: 23 bajnokin, 4 MMK-meccsen, 5 BL-selejtezőn és 6 UEL-találkozón játszott, összesen 3175 percet töltött a pályán. A 2022/23-as szezonban 16 bajnokin két gólt szerzett, míg az Európa Ligában mind a hat csoportmeccsen játszott, ráadásul a Crvena zvezda ellen győztes gólt fejelt, ezzel hozzásegítve csapatunkat a történelmi kupatavasz eléréséhez. Samy Mmaee a Fradiban eltöltött három és fél éve alatt négy magyar bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert.

Muhamed Besic 2014-es távozása után 2021-ben tért vissza labdarúgócsapatunkhoz. Közönségkedvenc játékosunk igazi vezére volt az FTC-nek a pályán belül és azon kívül is. A 2021/22-es szezonban 20 bajnokin kapott lehetőséget. A Paks elleni április végi találkozón az ő góljával nyertünk 2-1-re. A 2022/23-as idényben az őszi UEL-csoportkörben nagyszerű, ellentmondást nem tűrő csupaszív játékával segítette az FTC-t a csoportgyőzelemig és a kupatavaszig. 2023 őszén egy hosszú sérülés után a Nagyecsed elleni kupameccsen egy szép góllal tette emlékezetessé visszatérését. A Fradival három magyar bajnoki címet és egy MK-t nyert.

Lisztes Krisztián 2023. április 2-án valósággal berobbant a Ferencvárosba. A Fehérvár elleni hazai bajnokin egygólos vendég vezetésnél a szünetben lépett pályára, majd 11 perc alatt két gyors góllal juttatta előnyhöz a Fradit, ezzel pedig azonnal belopta magát a fradisták szívébe. Április végén a Vasas elleni idegenbeli bajnokin 22 perc jutott neki a pályán, de ez is elég volt ahhoz, hogy egy mesteri villanással eldöntse a találkozót és a három pont sorsát. Egy körrel később az Újpest elleni 3-2-re megnyert derbin beírta magát a halhatatlanok közé, hiszen betalált az ősi rivális ellen, majd a Kisvárda ellen sem kegyelmezett. A 2023/24-es szezonban húsz bajnokin nyolc gólt rúgott, ezzel ő lett a második az FTC házi góllövőlistáján. Lisztes Krisztián stílusosan búcsúzott az FTC-től, hiszen május 19-én az Újpest ellen Varga Barnabás átadta neki a megítélt büntetőt, ő pedig magabiztosan értékesítette azt. Lisztes Krisztián kétszeres magyar bajnokként távozik az FTC-től.

Henry Wingónak, Samy Mmaee-nak, Muhamed Besicnek és Lisztes Krisztiánnak köszönjük az FTC-ért végzett munkájukat, pályafutásuk további részéhez sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

„A vereség miatt kevésbé érdekel, hogy betaláltam”

Az Eb-n Svájc ellen góllal bemutatkozó Varga Barna szerint a németek ellen is lehet keresnivalónk.

Rossi: Svájc váratlant húzott ellenünk

A szövetségi kapitány szerint az első félidő ráment a svájciak trükkjére, 2-3 jó teljesítményt látott csak.

Varga gólt fejelt, de kikaptunk Svájctól

Gólkirályunk találata csak a szépítésre volt elég a szünetben már kettővel vezető Svájc ellen az Eb-n.

Varga Barna: három ki-ki meccs vár ránk

A FradiMedia exkluzív tartalmakkal jelentkezik az Európa-bajnokság alatt Németországból.

Panenka a Groupama Arénában panenkázott

Különleges vendéget köszönthettünk 35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk otthonában, a Groupama Arénában.

„A támadóink egyéni képessége dönthet Svájc ellen”

A Fradi korábbi BL-hőse, a Svájcot is megjáró Vincze Ottó szakértett a szombati Eb-csoportmeccs előtt.

Eb2024: "Varga és Szoboszlai góljával győzünk"

Kölnben 15 órától rendezik első Eb-csoportmeccsünket Svájc ellen, drukkerekkel beszélgettünk - VIDEÓ

Rossi: most főszereplők szeretnénk lenni az Eb-n

A magyar labdarúgó-válogatott megtartotta a Svájc elleni Eb-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatóját Kölnben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin