2023. szeptember 20.
„Látom, hogy a játékosok nagy akarattal küzdenek”
Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics és középpályásunk, Muhamed Besic sajtótájékoztatón nyilatkozott.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szeptember 21-én, csütörtökön 18.45-től a szerb Csukaricski ellen kezdi meg szereplését az UEFA Európa Konferencia Liga F-csoportjában. A mérkőzést megelőző napon, szerdán vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics és középpályásunk, Muhamed Besic sajtótájékoztatón mondta el várakozásait.

- Jó volt végre visszatérni, külön öröm, hogy a Nagyecsed elleni kupamérkőzésünkön rögtön gólt is tudtam szerezni. A vezetőedzőtől 25 percet kaptam, hálás vagyok ezért, jól éreztem magam a pályán. 31 éves vagyok, jobban tudtam kezelni most a sérülésemet, mint pályafutásom korábbi szakaszában. A hitem segített átvészelni a nehezebb időszakot – kezdte Muhamed Besic, aki kérdésre válaszolva elmondta: nem szeretné összehasonlítani a Ferencváros korábbi vezetőedzőit Dejan Sztankoviccsal. - Dejan nagy név, komoly játékos volt, rengeteg energiát és erőt hozott. Neki külön víziója van, igyekszünk úgy játszani, ahogy ő elmondta.

Muhamed Besic arról is beszélt, hogy jól ismeri a Csukaricskit, amelynek sok fiatal játékosa van, akik biztosan nem illetődnek majd meg Budapesten. Hozzátette: a Fiorentina, a Genk és a Csukaricski társaságában erős csoportban szerepelhet a Ferencváros, ám szerinte a tavalyi UEL-csoport nehezebb volt, mégis sikerült megnyerni.

Futballistánktól a vezetőedző, Dejan Sztankovics vette át a szót.

- Láttuk a Csukaricski legutóbbi, Crvena zvezda ellen 2-1-re megnyert mérkőzését, ellenfelünk tisztelettel játszott, nem félt a riválisától. A Csukaricski keretében vannak fiatalabb és tapasztaltabb játékosok is, ami jó egyveleg – jelentette ki a tréner. - Két hete dolgozom a Ferencvárosnál, jól érzem magam itt, csak azt sajnálom, hogy eleinte több játékosunk a nemzeti csapatoknál volt, Tokmac és Traoré pedig sérült. Kihasználtam ezt a két hetet, hogy megismerjem a játékosokat, nemcsak szakmailag, hanem személyesen is. Elégedett vagyok a csapatommal, látom, hogy a játékosok nagy akarattal küzdenek, van fejlődési lehetőség csapatként és egyénenként is.

A szakembert a keret kialakításáról is megkérdezték.

- Miután megérkeztem, mindösszesen egy órám volt arra, hogy változtassak. Nehéz döntés volt, komoly kihívást jelentett, hiszen mint elmondtam, Tokmac és Traoré sérült. Próbáltuk a lehető legjobb döntéseket hozni. Minden játékos megérdemelte volna, hogy szerepeljen a keretben, de sajnos nem tudtunk mindenkit rátenni a listára, ilyenek a szabályok.

A sajtótájékoztató végén Dejan Sztankovics fontosnak tartotta kiemelni, hogy nagyon szívélyesen fogadták őt a klubnál, Kubatov Gábor személyében egy bátor, erős karakterű elnököt ismert meg. A tréner megköszönte a bizalmat.

A Groupama Aréna kapui a 18.45-kor kezdődő meccs előtt két órával, 16.45-től nyitnak – a meccsnapi programokról ITT tájékozódhatnak! IDE kattintva korlátozott számban még kaphatók az UEKL-csoportkörre érvényes bérletek, sőt, ezzel párhuzamosan továbbra is zajlik a bajnoki bérletek értékesítése is.

Cikkajánló

RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás duplázott

Csatárunk az NB I gólkirálya és legjobb játékosa lett.

Így repült a virtuális sas a bajnokavatón

Megmutatjuk, hogy a hétvégi derbin – Igor helyett – hogyan repült egy virtuális sas a stadionban.

Számokban a bajnoki szezon Fradi-legjei

Varga lett a gólkirály, Abu Fani gólpasszokban volt legyőzhetetlen, idegenben mi lőttük a legtöbb gólt.

Köszönünk mindent!

Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián is távozik labdarúgócsapatunktól.

„Megyünk tovább, mennek tovább, én is megyek tovább”

A derbi-sikerrel felvezetett bajnoki fiesztán Varga Barnabás, Lisztes Krisztián és Tóth Alex értékelt –VIDEÓ!

Indul a licit a dedikált győztes meccslabdákért

A meccslabdák megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

"Szerintem most már tudok majd aludni"

Az Újpest elleni győzelem után megbízott vezetőedzőnk, Leandro de Almeida értékelt.

Derbi-győzelemmel zártuk a szezont!

Marquinhos és Lisztes góljával 2-0-ra nyertünk az Újpest elleni szezonzárón.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin