2019. december 13.
Magyar rekordot döntöttünk az UEFA-pontok terén
Labdarúgócsapatunk jövőre jó eséllyel kiemelt lehet a BL-selejtezők első fordulójában.

Mint arról már beszámoltunk, labdarúgócsapatunk csütörtök este Razgradban 1-1-es döntetlent játszott a Ludogorec ellen az UEFA Europa League csoportkörének utolsó fordulójában. A folyamatos remek szereplés ellenére a továbbjutás sajnos nem sikerült, azonban csapatunk értékes koefficiens-pontokkal lett gazdagabb, amelyek a jövőben nagy hasznunkra válhatnak.

A Ferencváros 3,5-es együtthatóval rendelkezett a nemzetközi kupaselejtező sorozat elején. Ezzel a mutatóval a nem kiemelt csapatok közé tartozott a Bajnokok Ligája-kvalifikáció során, így kaphatott meg az első fordulóban olyan erős ellenfelet, mint a többszörös BL-résztvevő Ludogorec.

A Fradi idei, remek UEL-menetelése sok koefficiens-pontot eredményezett. A főtáblára való bejutásért már alapból garantált 3 pont járt. Ha ezt a 3 pontos fix határt meghaladjuk, akkor gyűjthetünk még plusz pontokat. Az Espanyol elleni idegenbeli 1-1 (a döntetlen egy koefficiens pontot eredményez), majd a moszkvai győzelmünk (amely után kettő járt) után már megvolt a 3 pontunk, ezt követően játszottunk még három döntetlent, amelyek 3 plusz pontot eredményeztek. A főtáblán elért 6 pontunk magyar rekordnak számít – eddig a Fehérvár rendelkezett a legjobb eredménnyel, 5 ponttal. A koefficiens pontok meghatározása mindig az elmúlt öt év nemzetközi szerepléseit alapján történik. Az elmúlt évekből 3-at hoztunk, ehhez jön hozzá a mostani hat, így már 9 UEFA-pontunk van.

Ez a 9 egység azt jelenti, hogy a Ferencváros a bajnoki cím megszerzése esetén jó eséllyel pályázna arra a következő szezonban, hogy adott esetben kiemelt csapat legyen a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában! Természetesen ez egyelőre nem garantált, sok európai bajnokság fut még, azonban az idei nyári adatok azt mutatják, hogy a több mint 5,5 ponttal álló csapatok kiemelteknek számítottak. 2019 nyarán összesen hét együttes jutott be a BL-kvalifikáció kiemelt csapatai közé a mi aktuális pontszámunknál kevesebbel.

Koefficiens pontokat nemcsak a csapatok, de az egyes országok bajnokságai is szereznek. Magyarország 4,5 pontot szerzett 2019-ben, ezzel 12,875 ponttal áll összesen. A 4,5 pont úgy jön ki, hogy a négy nemzetközi induló magyar csapat átlagát kell venni, amely alkalmával a Fradi 11,5 pontot adott a közösbe, a Fehérvár és a Honvéd 2,5-2,5-et, míg a Debrecen 1,5-et. Azonban itt másképpen működik a pontszámítás: egy selejtezős győzelem 1 pontot, egy döntetlen 0,5-et ér, a főtáblás győzelem 2 pont, illetve a döntetlen 1.

Az általunk elért 11,5 pont szinten magyar rekordnak számít.

A Ludogorec elleni mérkőzés után Sigér Dávid és Dibusz Dénes ÍGY értékelt, illetve Sergei Rebrov sajtótájékoztatóját ITT lehet megtekinteni. A meccs összefoglalóját ITT találják.

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin