2022. június 11.
Újabb bravúr: döntetlen Németország ellen!
A magyar válogatott újabb nagy bravúrt végrehajtva 1-1-t játszott a németekkel az NL-ben.


Az angolok elleni egy héttel ezelőtti 1-0-s történelmi győzelem, valamint az Olaszország elleni idegenbeli szoros, 2-1-es vereség után újabb bravúrt kísérelt meg végrehajtani a magyar férfi labdarúgó-válogatott, ezúttal ismét hazai pályán. A nemzeti csapat a 2014-es világbajnok Németországot fogadta a Puskás Arénában az UEFA Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A találkozóra már napokkal korábban elkelt minden jegy, így telt ház, 67.000 néző várta a csapatokat. A magyar együttes ferencvárosi tagjai közül Vécsei Bálint és Dibusz Dénes is a kispadon kezdte a mérkőzést. Ami az előzményeket illeti, 18 éve egy felkészülési meccsen sikerült győznünk utoljára a németek ellen (arról a mérkőzésről korábbi játékosunknak, Rósa Dénesnek is éles emlékei vannak).

Első félidő

Álomszerűen kezdődött a találkozó: a 6. percben Fiola kapott remek labdát a jobb szélen, majd a középre adását Sallai fejelte kapura, ezt még Neuer védte, de a kipattanót Nagy Zsolt egy remek átvétel után gyilkos erővel vágta a léc alá. (1-0) Nem tartott ki sokáig azonban a magyar vezetés, a kilencedik percben Hofmann kihasználta a magyar védelem megingását és a kapujából kilépő Gulácsi mellet eltolva a labdát kiegyenlített. (1-1) Nem sokkal később Werner lövését védte Gulácsi, de már les volt, mi jöhettünk szabadrúgással. Érezhetően felébredt a német válogatott az egyenlítés után, nem tudtuk huzamosabb ideig megtartani a labdát. A 17. percben ellenfelünk jó helyről végezhetett el szabadrúgást a szélről, a beadásba Havertz tette bele a fejét, de irányítani már nem tudta a labdát. A 22. percben egy kontra végén Sallai kiszorított helyzetből lőtt, de a labda levágódott egy német védőről. Négy perccel később Szoboszlai indította Fiolát, aki két remek csel után középre tette a labdát, ám Neuer megfogta a beadást. A 30. percben egy jobb oldalról érkező lapos beadás után Orbán az utolsó pillanatban mentett a túloldalon érkező Werner elöl szögletre. A 36. percben mi is szabadrúgáshoz jutottunk, méghozzá kiváló pozícióból, nagyjából 25 méterre a német kaputól. Szoboszlai állt a labda mögé, a lövés a sorfalról pattant szögletre. A 40. percben Raum lövése éppenhogy elkerülte Gulácsi kapuját, majd nem sokkal később Werner is fölé lőtt. A másik oldalon Fiola lőtt kapásból, éles szögből, de Neuer védeni tudott, így 1-1-el vonultak a csapatok szünetre.

Második félidő

Német sarokrúgásokkal folytatódott az összecsapás a második játékrész elején, de nem alakult ki komoly veszély a kapunk előtt egyik után sem. A másik kapunál Nagy Zsolt alig maradt le Szoboszlai beadásáról. A  mérkőzésnek ebben a szakaszában a németek egyre inkább átvették az irányítást, kezdtünk fáradni. Hofmann ziccerben vihette a labdát a kapunkra, de lövés helyett a passzt választotta, így a remek ütemben visszazáró Orbán tisztázni tudott. Jöttek az első cserék, beszállt Nego Loic és Ádám Martin is. Nem sokkal később Sallai volt leleményes egy labdaszerzés után, de Neuer megint védett, majd Ádám Martin fejesét is hárította a német kapus.  A 79. percben Gazdag Dániel is pályára lépett, majd három perccel később távolról rá is lőtte, de Neuer a helyén volt, majd Ádám fejese is nála kötött ki. Érezhető volt, hogy a cserékkel fellendült a játékunk. A 86. percben Vécsei Bálint állt be Styles helyére. A 90. percben jó helyről kapott szabadrúgást Németország, de nem lett belőle helyzet.

Végül maradt az 1-1, így a magyar válogatott újabb nagy bravúrt végehajtva ismét pontot szerzett klasszis ellenféllel szemben és a második helyen áll csoportjában.

Folytatás jövő héten kedden, este 20.45-től Anglia ellen, idegenben.

UEFA Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport
Magyarország-Németország 1-1 (1-1)
Budapest, Puskás Aréna. Játékvezető: José María Sánchez (spanyol)
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 87.), Nagy Zs. (Nego, 69.) – Sallai (Gazdag, 75.), Szalai Á. (Ádám, 68.), Szoboszlai.  Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Németország: Neuer – Kehrer, Süle, Schlotterbeck – Hofmann (Nmecha, 84.), Goretzka (Gündogan, 68.) Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 86.), Werner (Müller, 78.), Musiala (Brandt, 77.). Szövetségi kapitány: Hansi Flick
Sárga lap: Sallai (17.), Gulácsi (86.), illetve Schlotterback (36.)
Gólszerzők: Nagy Zs. (6.), illetve Hofmann (9.)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin