2021. december 18.
Máté Csaba: „Motivált csapatot láthattunk a pályán”
Megbízott vezetőedzőnk egy stábtagnak külön is köszönetet mondott a heti munkájáért.

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szombaton vendéglátóként 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd együttesét az OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójában. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzést követően az FTC megbízott vezetőedzője, Máté Csaba sajtótájékoztatón értékelt.

- Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Honvéd szervezetten játszó csapat, amely ezúttal nagyon motivált volt. Fontos volt, hogy türelmesek legyünk, de a mérkőzés előtt azt kértem, hogy látszódjon, győzni szeretnénk, azt gondolom, hogy ezt meg is oldottuk. A játéknak nem igazán volt ritmusa, de fontos volt, hogy a játékosok végig hittek a győzelemben. Az ilyen mérkőzésekre jellemző tipikus góllal tudtunk nyerni – kezdte értékelését a szakember, aki elmondta: noha korábban is előfordult már vele, hogy megbízott edzőként dolgott, az eheti helyzet annyiban más volt, hogy ezúttal teljes egészében ő felelt a csapat felkészítéséért, ő hozta a döntéseket. - Szerintem szombaton motivált csapatot láttunk a pályán, de voltak hibáink, néha görcsösek voltunk, nem volt egyszerű dolgunk. Fontos volt, hogy végig hittünk abban, hogy nyerhetünk.

Máté Csaba a mérkőzés közben

Újságírói kérdésre válaszolva Máté Csaba a gólpasszt adó Szánthó Regő és a győztes találatot szerző Myrto Uzuni teljesítményét is értékelte.

- Regő egy tehetséges játékos, akitől mindenki joggal vár el többet, hiszen az előző idényben jól teljesített a ZTE-ben. Neki is látnia kell, hogy a Fradi egy más szint, itt válogatott játékosok ellen kell felvennie a versenyt. Meg kell ragadnia minden egyes pillanatot, szombaton ez sikerült neki. Uzuni az ősszel is jó teljesítményt nyújtott, a hozzáállását sosem érhette kritika, lőtte a gólokat, bízunk benne, hogy tartja a formáját, esetleg jobb lesz. Nehéz féléven van túl a csapat, sok mérkőzést játszott, de szerintem olyan helyzetből várjuk a tavaszt, hogy joggal bízhatunk abban: mi leszünk a bajnokok.

Máté Csaba sérülés miatt két belső védőt, Lasha Dvalit és Samy Mmaee-t jelölt szélső hátvédként a kezdőcsapatában.

- Lasha Dvali számára nem volt szokatlan ez a felállás, Samy Mmaee viszont kissé meglepődött, amikor megtudta, hogy ezen a poszton kell játszania – árulta el a megbízott vezetőedző. - Elégedett vagyok mindkettejük teljesítményével, amit kértünk tőlük, azt megoldották. Fontos volt, hogy jól játsszák be a labdákat a következő zónákba, emellett a védekezést is megoldották, fejpárbajokat nyertek, elégedett vagyok.

Végezetül Máté Csaba mindenkinek megköszönte az egész heti segítségét, egy stábtagot azonban külön is kiemelt.

- Leo azért nem utazott haza már most Brazíliába, hogy a csapat mellett maradhasson és segítse a munkánkat, ezért hálásak vagyunk neki. Példaértékű cselekedet volt.

Máté Csaba és Leandro a Honvéd elleni mérkőzés közben

Együttesünk számára a Honvéd legyőzésével ért véget az év, amely már nem tartogat több edzést és mérkőzést. Folytatás januárban az edzőtáborral, majd az élvonalbeli bajnokság újabb mérkőzéseivel!

Cikkajánló

Uzuni gólja döntött, győzelemmel zártuk az évet!

2021 utolsó tétmeccsén férfi labdarúgócsapatunk 1-0-ra győzött a Budapest Honvéd ellen.

Vonulás, megbotlás, költözés, készülés

Svájciakat dicsérő német lapok, bulizó szurkolók, hibaelemző válogatott - készülünk a németek ellen.

„A mester tudja, mire vagyok képes”

Botka Endre a svájci és német meccsről, pályára lépési és a válogatott továbbjutási esélyéről beszélt.

A szurkolók bevették Kölnt, folytatás Stuttgartban

Óriási buli és hagyományos közös vonulás a kölni stadionig, a magyar szurkolók ismét megmutatták - VIDEO

„A vereség miatt kevésbé érdekel, hogy betaláltam”

Az Eb-n Svájc ellen góllal bemutatkozó Varga Barna szerint a németek ellen is lehet keresnivalónk.

Rossi: Svájc váratlant húzott ellenünk

A szövetségi kapitány szerint az első félidő ráment a svájciak trükkjére, 2-3 jó teljesítményt látott csak.

Varga gólt fejelt, de kikaptunk Svájctól

Gólkirályunk találata csak a szépítésre volt elég a szünetben már kettővel vezető Svájc ellen az Eb-n.

Varga Barna: három ki-ki meccs vár ránk

A FradiMedia exkluzív tartalmakkal jelentkezik az Európa-bajnokság alatt Németországból.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin