2019. július 12.
Máté Csaba: „Zubkov kiemelkedő teljesítményt nyújtott”
Másodedzőnk szerint öngyilkossággal felérő taktika volna 0-0-ra játszani a bolgárok elleni második mérkőzésen.

A FradiMédiának nyilatkozó szakember úgy véli, ellenfelünk támadóbban lép majd fel a jövő szerdai visszavágón, ám kiemelten fontos, hogy a mieink elhiggyék: képesek lehetnek gólt szerezni. Érdeklődésünkre Máté Csaba beszélt a hosszú hónapok óta sérüléssel bajlódó Stefan Spirovski állapotáról is.

- Szerdán a Ludogorec elleni selejtezőn, csütörtökön pedig edzőmeccsen léptek pályára labdarúgóink. Hogy alakul a csapat további programja a BL-visszavágó előtt?

- A csütörtöki edzőmeccs azt a célt szolgálta, hogy azok is megkapják a terhelést, akik nem kaptak olyan nagy szerepet a BL-meccsen, ezt követően pedig a keret péntekre szabadnapot kapott. Szombaton, vasárnap és hétfőn itthon edzünk, kedden viszont elutazunk, aznap már a szerda esti visszavágó helyszínén tréningezünk majd.

- Ha már a csütörtöki edzőmérkőzés szóba került, ott pályára lépett Stefan Spirovski is, aki tétmeccsen legutóbb tavaly októberben szerepelt. Hol tart az ő rehabilitációja?

- Elég hosszú ideje bajlódott sérüléssel, volt, hogy úgy nézett ki, hogy már javul az állapota, aztán mégsem úgy alakult. Most úgy néz ki, hogy újra hadra fogható, a Siófok ellen ráadásul parádés gólt is szerzett, gondolom, ez lelkileg is sokat jelentett neki. Fokozatosan kell neki adagolni a terhelést, csütörtökön 35-40 percet kapott. Újra fel kell őt építenünk, de ez egy hosszabb folyamat. Az mindenesetre már az utolsó fázis a visszatérése előtt, hogy edzőmérkőzéseken pályára tud lépni.

- A Ludogorec elleni hazai selejtezőn „élesben” is bemutatkoztak új igazolásaink közül hárman (Danylo Ihnatenko, Michal Skvarka, Oleksandr Zubkov), valamint pályára lépett a kölcsönből visszatérő Priskin Tamás is. Hogy láttad az ő játékukat?

- Azért Priskát nem sorolnám teljesen az újoncok közé, hiszen korábban mind a Groupama Arénában, mint a Fradiban pályára lépett már. Nem volt egyszerű feladata neki sem, hiszen mint minden játékos, ő is egy jó ellenféllel találta szemben magát. Mindegyik játékos tette a dolgát a maga posztján, de talán Zubkov teljesített a legjobban – nemcsak azért, mert gólt szerzett, hanem azért is, mert tényleg mondhatjuk, hogy abszolút az ellenfele fölé nőtt, kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A többieknek a mérkőzésen belül voltak jó és kevésbé jó periódusaik, de valamennyien hasznos tagjai voltak a csapatnak. Bízunk benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

- A Ludogorec ellen szerzett tapasztalatok alapján mennyiben változik meg a csapat felkészülési programja?

- Nagyon fontos, hogy ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban leszűrjük a megfelelő tapasztalatokat. Vezetünk, de 90 perc még hátravan, ezért azt gondolom, hogy az ellenfél nagy valószínűséggel többet fog vállalni támadásban, mint amit ellenünk Budapesten mutatott. Lehet, hogy a Ludogorec számíthat újabb játékosokra is, hiszen az Afrika Kupán Madagaszkár kiesett, ott is volt válogatott játékosa Anicet személyében. Az látható, hogy túl sok hibát nem szabad elkövetnünk, hiszen ezen a szinten az ellenfelek elég jól kihasználják azokat.

- Miben kell fejlődnünk a visszavágó előtt?

- A legfontosabb, hogy higgyünk abban, hogy tudunk gólt szerezni, fontos, hogy elhiggyék a játékosok, hogy képesek erre. Ezen kívül a védekezésünknek nagyon zártnak kell lennie, és itt most nem is csak a védőkre gondolok, az egész csapatnak a támadóktól a kapusig bezárólag jó egységet kell alkotnia, hogy a Ludogorec támadójátéka ne találjon réseket rajtunk. Akár egy pontrúgás, egy egyéni hiba is döntő lehet, ezért nagyon fontos lesz a visszavágón, hogy adott esetben az ellenfél hibáiból mi is tudjunk majd profitálni.

- Akár egy döntetlen is elég lehet Razgradban…

- Öngyilkosság lenne, ha 0-0-ra játszanánk, de azt gondolom, hogy a mi csapatunk nem is alkalmas erre, a keretünket nem olyan típusú játékosok alkotják, akik türelemmel várják azt az egy esélyt, ami esetleg adódik, közben pedig 90 percen keresztül védekezünk. Természetesen előfordulhat, hogy az ellenfél beszorít minket a kapunk elé és ott védekeznünk kell, de az alapszándék nem az, hogy megszálljuk a kapunkat és arra játsszunk, hogy kihúzzuk 0-0-val.

Hatos Szabolcs

Cikkajánló

Óriási fordítás, a hosszabbításban győztünk!

Bajnoki címvédő együttesünk hátrányba került Zalaegerszegen, de fordított és nyert!

Kilencgólos győzelmet aratott a kis Fradi

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában 9-0-s győzelmet aratott a Soroksár.

Íme, a Fradi legújabb igazolásai!

Klubunk újabb kezdeményezést indított azért, hogy a jövő generációját nevelje és közelebb hozza a Fradihoz.

„Kocka” hazatért: felavatták a csatárlegenda szobrát

Mától a ferencvárosi nevelésű egykori zseniális labdarúgó szobra is őrzi a Groupama Arénát – VIDEÓ!

Rebrov: „Telt ház előtt kell a legjobbunkat nyújtani”

Ukrán vezetőedzőnk szerint a csütörtöki UEL-meccs után is a legjobb formánkat fogjuk nyújtani a ZTE ellen.

Miénk az első magyar pont Barcelonában

A Ferencváros az első magyar csapat, amely pontot szerzett a katalán városban.

Új rekordot állítottunk be csütörtöki gólunkkal

Egy pontot és egy új rekordot jelentett számunkra a csütörtök esti gól az Espanyol ellen.

Sajtóakkreditáció

Szeptember 27-e, péntek délig lehet akkreditálni labdarúgócsapatunk Ludogorec elleni hazai UEL-meccsére.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most