2022. július 28.
„Örülök, hogy revansot tudtunk venni”
Sztanyiszlav Csercseszov elégedetten értékelt a pozsonyi Slovan búcsúztatását követően.

Amint arról beszámoltunk, magyar bajnok és kupagyőztes férfi futballcsapatunk szerda este 4-1-re legyőzte a pozsonyi Slovant, így 5-3-as összesítéssel továbbjutott az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 3. fordulójába. Következő ellenfelünk az azeri aranyérmes Qarabag lesz. A szlovákok kiejtését követően vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov sajtótájékoztatón értékelt.

- Ami 30 éve történt, az történelem. Örülök, hogy revansot tudtunk venni és a magyar szurkolókkal együtt örülhetünk ennek az eredménynek – kezdte értékelését vezetőedzőnk, aki elmondta, mire volt szükség a továbbjutás eléréséhez. - Megfelelő felkészülésre és elemzésre, illetve arra, hogy Pozsonyban mindent végrehajtottunk a pályán, amit megbeszéltünk. Tudtam, hogy jó csapatot irányítok és bíztam benne, hogy képesek leszünk megfordítani a párharc állását.

Magyar futballklub korábban sosem volt képes az elveszített első mérkőzés után fordítani a BEK-/BL-selejtezőben – jegyezte meg a következő kérdező. Erre válaszul Sztanyiszlav Csercseszov elmondta, hogy erről nem volt tudomása, majd viccesen hozzátette, reméli, hogy ezentúl mindig így lesz. Később arról is beszélt, hogy mit jelent számára ez a siker.

- Nem lehet különválasztani, hogy mit jelent ez a siker a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak vagy éppen az edzőnek. Az első, elveszített mérkőzés után nem voltunk boldogok, utána minden játékossal egyenként beszéltem. Pozsonyban sem minden sikerült úgy a pályán, ahogy szerettük volna, de nagyrészt az zajlott, amit elterveztünk, ennek pedig nagy jelentősége volt a továbbjutás kiharcolása szempontjából.

A tréner szerint még nincs itt az ünneplés ideje.

- A lefújás után volt néhány percünk közösen ünnepelni, viszont úgy gondolom, hogy ennek még nincs itt az ideje. A szerdai győzelem még csak az egyik első lépés volt a csoportkör felé, egy meghatározó siker, de hamarosan újabb fontos mérkőzés következik, amelyre koncentrálnunk kell.

Csercseszov elárulta azt is, hogy a szünetben nyugalomra intette a korán sárga lapos figyelmeztetésben részesített Aissa Laidounit, aki a végén megérdemelten talált a kapuba. Végezetül szóba került következő ellenfelünk is, Azerbajdzsán bajnokcsapata, a Qarabag is.

- Egy megfigyelőnk ott is volt a Qarabag szerdai mérkőzésén Zürichben, segít majd a kielemezni az ellenfelet. Egyelőre azonban, a hazai bajnokság rajtjára gondolok, fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk az idény első bajnokiján.

Együttesünk legközelebb július 31-én, vasárnap a Groupama Arénában lép pályára a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének 1. fordulójában, a jövő héten pedig idegenbeli BL-selejtezővel folytatja szereplését.

Cikkajánló

FTC–MOL Fehérvár FC: ezekkel a programokkal várjuk!

A vasárnapi bajnoki a fenntarthatóság jegyében telik, ennek megfelelően több tematikus programmal készültünk.

„Nem lesz könnyű dolgunk”

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov jó csapatnak tartja a Fehérvárt.

Sajtóakkreditáció a Shamrock Rovers elleni EL-meccsre

A média munkatársai teljes kapacitással használhatják a Groupama Aréna sajtóközpontját.

„Kris egy fizikailag tökéletesen felépített játékos”

Zachariassen jobboldali elfutása sportigazgatónk, erőnléti edzőnk, és maga az érintett szemszögéből – VIDEÓ!

Fradi–Fehérvár: a statisztika nekünk kedvez

A 2021/2022-es idényben 9 pontot gyűjtöttünk a vasárnapi rivális MOL Fehérvár ellen.

FTC-MOL Fehérvár: íme, a meccsnapi ajánlatunk!

Stílusos kiegészítőinket nagy kedvezménnyel vásárolhatja meg a MOL Fehérvár elleni hazai bajnokink...

Kölcsönbe távozik a Ferencváros támadója

Csatárunk visszatér a cseh ligába.

Paksi FC–FTC: elhalasztva!

A pótlás időpontjáról később határoz majd az MLSZ Versenybizottsága.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin