2021. szeptember 26.
Peter Stöger: Lenyűgöző volt az atmoszféra, köszönjük!
Vezetőedzőnk az Újpest elleni mérkőzésről és az eddigi tapasztalatairól is beszélt.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk vasárnap este vendéglátóként Ryan Mmaee, Tokmac Nguen és Myrto Uzuni egy-egy góljával 3-1-re legyőzte az Újpest FC-t az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelt.

- A vasárnapi egy nagyon fontos győzelem volt számunkra, boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Lenyűgöző volt az atmoszféra, köszönjük ezt a hangulatot a szurkolóinknak. Jól kezdtük a mérkőzést, de az első 20-25 perc után nem úgy folytattuk, ahogy a kezdeti lendület diktálta. Bizonyos helyzetekben nem voltunk elég gyorsak, máskor pedig másképpen szerettük volna megjátszani a labdákat. Az ellenfél elég jól helytállt emberhátrányban is – kezdte Peter Stöger. – Nem számítottam arra, hogy a meccs végéig izgulnunk kell majd, hiszen jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, sőt, ezt követően emberelőnybe is kerültünk. Később az Újpest összeszedte magát, mi pedig nem játszottunk elég tisztán, sokkal több helyzet kialakítására törekedtünk. 2-1-nél tudjuk, hogy bármi megtörténhet, jöhet bármi, ami megváltozathatja a mérkőzés kimenetelét, de a mi hibánk, hogy az első 20 perc után így alakult a derbi. Szerettünk volna 90 percig úgy játszani, mint a meccs elején.

Peter Stöger kinevezése óta a Ferencváros kvalifikálta magát az UEFA Európa Liga főtáblájára, szerdán legyőzte a MOL Fehérvárt, vasárnap pedig az Újpestet. Miként éli meg az eddigi sikereket? – hangzott el az újságírói kérdés.

- Az elmúlt időszak rendben volt. Vasárnap nem volt minden tökéletes, de úgy gondolom, hogy a fejlődéshez mindenképpen idő kell. A derbivel kapcsolatban azért nem vagyok elégedett, mert az első 20 percben azt a stílust képviseltük, amit a jövőben is látni szeretnék, utána viszont nem. A mérkőzés elején azt gondoltam, hogy nagyobb fölénnyel tudunk majd nyerni. Mindenesetre örülök, hogy egyre több játékos tért vissza a sérülésből és egyre bővebb kerettel tudunk dolgozni – válaszolta az osztrák tréner, majd a következő felvetésre reagálva elmondta: a derbi más volt, mint a többi eddigi bajnoki. - Belülről is érezhető volt, hogy ez egy különleges mérkőzés, az utóbbi három napban mindenki erről beszélt. Hihetetlenül jó volt a hangulat, néha azt éreztem, hogy jobban élvezem a stadion atmoszféráját, mint a pályán mutatott játékot.

Együttesünk legközelebb szeptember 30-án, csütörtökön lép pályára, akkor a Groupama Arénában a Real Betis lesz az FTC ellenfele az EL G-csoportjának 2. fordulójában. Nemzetközi csoportmeccseinkre IDE kattintva bérletek, ITT pedig a Betis elleni belépők kaphatóak!

Cikkajánló

Magabiztos játékkal nyertük az idény első derbijét!

Ryan Mmaee, Tokmac Nguen és Myrto Uzuni góljával 3-1-re győztük le az Újpest együttesét.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin