2020. szeptember 17.
Sikerült! - hetedik nekifutásra győztük le a Dinamót
Az FTC férfi labdarúgócsapata szerdáig nyeretlen volt a regnáló horvát bajnokcsapattal szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnok férfi futballcsapatunk szerda este 2-1 arányban legyőzte a horvát bajnok Dinamo Zagreb együttesét, így bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásába, ahol a norvég Molde lesz az ellenfele. A párharc győztese a BL, a vesztese pedig az Európa Liga főtábláján szerepelhet majd. Sikerünkkel azon túl, hogy tavalyhoz hasonlóan az idén is kivívtuk a csoportkörös szereplés jogát, egy 1962 óta tartó rossz szériát is megtörtünk – lássuk, pontosan miről is van szó!

 

Hat meccsen egy döntetlent játszottunk a Dinamo ellen

Ki ne emlékezne vissza szívesen a tavaly nyári, zágrábi BL-selejtezőnkre? Az akkor már Sergei Rebrov által felkészített csapatunk az előzetesen esélyesebbnek vélt Ludogorec majd a máltai Valletta kiejtése után utazott a horvát bajnokcsapat otthonába, ahol a második játékrészben Sigér Dávid góljával egyenlített. A vendégként elért 1-1 kecsegtető eredménynek tűnt a visszavágó előtt, amelyen aztán vereséget szenvedtünk.

E párharcot megelőzően négy meccset vívtunk az akkor még jugoszláv zászló alatt versenyző Dinamo ellen. 1962-ben a Közép-európai Kupában az idegenbeli 2-0-s vereség után Budapesten gyenge teljesítményt nyújtva 5-1-re kaptunk ki olyan futballistákkal, mint Száger György, Novák Dezső, Dalnoki Jenő, Varga Zoltán vagy éppen Orosz Pál, egy évvel később pedig 3-1-es összesítéssel, ám ugyancsak kettős vereséggel maradt alul a Fenyvesi Mátéval, Albert Flóriánnal és Rákosi Gyulával a soraiban kiálló FTC a Dinamóval szemben a VVK-ban. Hat meccsen mindössze egy döntetlent értünk el a zágrábiak ellen – ezt a negatív szériát zártuk le szerdán, amikor hetedik nekifutásra legyőztük a Dinamót.

 

Vereség vendégként? Legutóbb kilenc éve történt ilyen a zágrábi csapattal

A Dinamót minden további nélkül nevezhetjük az európai kupaküzdelmek rendszeres résztvevőjének, a horvát gárda ugyanis 2010 óta csupán egyszer, 2017-ben nem kvalifikálta magát a BL vagy az Európa Liga főtáblájára. Ehhez párosul még egy elképesztő adat: a zágrábi csapat szerdán kilenc év után, azaz 2011 óta először szenvedett vereséget idegenben valamelyik kupasorozat kvalifikációs szakaszában! Pedig mások mellett próbálkozott vendéglátóként a Dinamo legyőzésével a Ludogorec, a Maribor, az Austria Wien, az Aalborg, a Red Bull Salzburg, a Young Boys és a Rosenborg is, csak hogy az ismertebb együtteseket említsük.

 

Megtört a horvát átok

Nemcsak a Dinamo Zagreb elleni mérlegünkön sikerült javítani a szerdai sikerrel, hanem úgy általában a horvátok elleni eddigi szereplésen is, hiszen a közelmúltban egyszer sem mi jöttünk ki jól abból, ha Horvátországból érkező riválist kaptunk a nemzetközi porondon. Hat éve, 2014 júliusában a Rijeka elleni kettős vereség jelentette a végállomást az Európa Ligában (a kinti 1-0 után a régi Puskás-stadionban 2-1-re kaptunk ki, az akkoriak közül ma már csak Dibusz Dénes és Somália erősíti a Fradit), 2001 nyarán pedig a hazai és a spliti 0-0-t követően büntetőrúgások döntöttek – nem a Szűcs Lajos, Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Gera Zoltán fémjelezte Fradi javára. Az idén ez a negatív sorozat is megszakadt, a Dinamo Zagreb 2-1-es legyőzése után mi a BL-ben, a Dinamo pedig az EL-ben folytathatja.

Mint arról korábban beszámoltunk, a mieink a norvég aranyérmes Molde csapatával játszanak a BL főtáblájáért. A meccsek időpontja is ismert már: IDE kattintva megtudhatja, hogy mikor folytatódik a Ferencváros idei BL-szereplése.

Cikkajánló

A Dinamót is kiütöttük, egy lépésre a BL-csoportkör!

Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni góljával 2-1-re legyőztük a Dinamo Zagreb csapatát!

A Dinamo elleni gólszerzők: köszönet a szurkolóknak!

Videón az újabb csoda, valamint Lovrencsics és Uzuni nyilatkozata.

Sergei Rebrov: „A három legjobb csapatot ejtettük ki”

Így értékelt vezetőedzőnk, miután férfi labdarúgóink 2-1-es győzelmet arattak a Dinamo Zagreb ellen.

Tokmac megállíthatatlan: 6 tétmeccs, 8 kanadai pont

Norvég támadónk kirobbanó formában szerepel a 2020/2021-es idényben.

A legnehezebb út vezetett a nemzetközi porondra

A Fradi a BL-selejtezők során szinte mindig a lehető legnehezebb csapatot kapta, de eddig mindet legyőzte.

Megvan a playoff mindkét meccsének időpontja!

Férfi labdarúgóink a Bajnokok Ligája rájátszásában, a norvég Molde ellen mérkőznek a csoportkörért.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin