2019. augusztus 22.
Nagy fölény, de gól nélküli döntetlen Litvániában
Gól nélküli döntetlent játszottunk a Suduva otthonában az Európa Liga playoffjának első meccsén.

I. félidő

Sergei Rebrov felhívta a figyelmet rá a találkozó előtt, hogy az európai kupaporondnak ebben a fázisában már hiba lenne, ha bármelyik csapat esélyesként tekintene magára a párharca előtt. Nem volt ez másként a Suduva esetében sem, hiszen a litvánok a közel- és a kicsit távolabbi múltban is nagyon szép eredményeket értek el. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy oda szeretnénk eljutni a párharc végére, ahová az Arsenal, a Porto, a Manchester United, a Roma, vagy éppen a Sevilla már biztosította a helyét…

Óriási veszéllyel kezdődött a meccs, ellenfelünk legeredményesebb játékosa, Mihret Topcagic került ziccerbe, ám a mi 33-asunk gyönyörű mozdulattal szerelte az övéket. A mi első nagy helyzetünk a 19. percben volt, amikor egy szögletett követően kifejelt labdát Sigér Dávid húzott kapásból gyönyörű mozdulattal kapu felé, és kevéssel tévesztett.

A félidő felénél Oleksandr Zubkov maradt szabadon, szélsőnk jobbról középre tolta a labdát, majd 25 méterről lőtt, nem sokkal tévesztett. Fél óra elteltével Miha Blazic indította kiválóan Tokmac Nguent, aki kapásból lőtt, Ivan Kardum azonban védett. Mi irányítottuk a játékot, de az előnyt nem sikerült megszereznünk.

II. félidő

Veszélyes Heister- és Tokmac-lövéssel indult a második félidő, majd Michal Skvarka is kevéssel tévesztett. A 74. percben Tokmac beadását követően az egyik Suduva-védő kezére pattant a labda, de nem kaptunk tizenegyest.

Egy perccel később jött a szokásos megoldás norvég szélsőnktől, balról középre tolta a labdát, majd a hosszút vette célba, Kardum azonban bele tudott érni, így centikkel ugyan, de kapu mellé ment a lövés, ez a forgatókönyv pedig a 80. perc elején szinte egy az egyben megismétlődött.

Rebrov Priskin Tamást (Franck Boli helyére) és Varga Rolandot küldte be a padról, utóbbi Skvarkát váltotta, így Tokmac középre húzódott, és még támadóbbak lettünk. A végére még Bőle Lukács is beállt, valamint Heister járt még közel a gólhoz, de egyik kapu sem zörrent meg végül, így hiába a nagy mezőnyfölényünk, 0-0-ról várhatjuk a jövő csütörtöki visszavágót.

EURÓPA LIGA, PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
FTC - SUDUVA 0-0
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Sigér, Haratin - Zubkov, Skvarka (Varga, 76.), Tokmac (Bőle, 87.) - Boli (Priskin, 66.)
SUDUVA: Kardum  - Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic - Renan (E. Jankauskas, 78.), Matulevicius, Verbickas - Topcagic (Vezevicius, 92.), Tadic (Gotal, 69.)

Cikkajánló

Interjú az évfordulóhoz érő klubelnökkel!

Megjelent az FTC életmód és sportkultúra magazinjának legújabb, márciusi száma!

Rebrov: „Az MTK jó úton jár, nem lesz könnyű dolgunk”

Vezetőedzőnk kemény mérkőzésre számít szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hétvégi program

Örökrangadó az MTK otthonában, pályán az NB III, de játszanak férfi pólósaink és női kéziseink is.

Sergei Rebrov: „Gólok nélkül nem lehet nyerni”

Vezetőedzőnk értékelt a MOL Fehérvár elleni kupamérkőzés után.

Harcos meccsen kiestünk a MOL Magyar Kupából

Egy furcsa 11-es és egy szöglet okozta a Fehérvár elleni vereségünket.

„A cél mindig az, hogy továbbfejlesszük a csapatot”

Sportmenedzserünkkel, Hajnal Tamással elemeztük ki labdarúgócsapatunk öt új erősítését – VIDEÓ!

Fradi–MOL Fehérvár: online meccsfüzet a kupameccsre!

A szerdai kupamérkőzésre készített kiadványunkban interjút olvashat Sergei Rebrovval és Samy Mmaee-val is.

Tóth Potya István, az FTC hőse – A TELJES KISFILM!

Kisfilmmel tisztelgünk a mártírhalált halt legendás játékos és edző, Tóth Potya István emléke előtt – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most