2020. július 17.
Válogatott szélsőt szerződtettünk!
A 25 éves Myrto Uzuni a horvát élvonal jelenlegi harmadikjától, a kupadöntős Lokomotivától érkezik.

Myrto Uzuni személyében nyolcszoros albán válogatott balszélső csatlakozik a 31-szeres magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának keretéhez. A 25 éves Uzuni ebben a szezonban eddig 9 góllal és 7 gólpasszal segítette a Lokomotivát, amellyel - többek között a Rijekát és a Hajduk Splitet is megelőzve - két meccsel a vége előtt a 3. helyen áll a horvát bajnokságban és az augusztus eleji kupadöntőben is érdekelt.

Friss szerzeményünk azután csatlakozhat az NB I-re és a Bajnokok Ligájára készülő Fradihoz, hogy augusztus 1-jén lejátszotta utolsó tétmeccsét (a kupadöntőt) a Lokomotivában. Ismerkedjünk meg legújabb labdarúgónkkal!

 

Bemutatás

Myrto Uzuni 1995. május 31-én született Beratban, Albániában, de nem ott, hanem Görögországban nőtt fel, családjával csak később tért vissza szülővárosába. Ott 2012-ben csatlakozott a helyi FK Tomori Berat utánpótlásához, ahol előbb az U17-es, majd az U19-es együttesben szerepelt. A felnőttcsapat vezetőedzője hamar felismerte a benne rejlő potenciált, 2013-ban fel is vitte az első kerethez.

Uzuni a Tomori színeiben másfél év alatt meghatározó játékos lett, 2014-es teljesítménye alapján kiérdemelte az Év Játékosa-díjat is a klubnál. A következő év (2015) elején elérkezett az első váltás ideje, Uzuni az albán élvonalbeli KF Apolonia Fier együtteséhez igazolt. Az Apolonia játékosaként szerepelt először az albán korosztályos válogatottban, az U21-es csapatban összesen hétszer kapott lehetőséget, egy gólt szerzett.

Az Apoloniával az élvonalban és a második ligában is játszott. A 2016/17-es szezonban, a másodosztályban 17 gólt rúgott, így az idény végén le is igazolta őt az első osztályú KF Laci.

Új csapatában azonnal berobbant, egy év alatt 48 meccsen 13 gól és négy gólpassz volt az albán szélső eredménysora, mindez pedig felkeltette a horvát élvonalbeli Lokomotiva Zagreb érdeklődését is – az első országváltás következett Uzuni karrierjében. Az első öt horvátországi meccsén két gólt lőtt és négy gólpasszt is kiosztott, az idény végére pedig a vasutascsapat alapembere lett. Közben bemutatkozhatott az albán A-válogatottban is, legutóbb tavaly nyáron a világbajnok franciák ellen viselhette a nemzeti címeres mezt, 2018 óta összesen nyolcszor.

A jelenleg is zajló 2019/2020-as szezonban ugyancsak alapembere a bajnoki ezüstéremre hajtó, pillanatnyilag harmadik helyezett Lokomotivának, melyben megérkezése óta 66 tétmérkőzésen 20 gól és 15 gólpassz volt a mérlege. Uzuni tehát nemcsak a gólszerzésben, hanem a gólpasszok adásában is hatékony: ebben az idényben 9+7 a mutatója. Csapatával bejutott a Horvát Kupa fináléjába is, melyet augusztus 1-jén rendeznek.

Amint a bajnokságból még hátralévő két találkozón, úgy a Rijeka elleni fináléban is játszhat a Lokomotivában Uzuni, aki a horvát futballszezon befejezését követően csatlakozik Sergei Rebrov csapatához.

Uzuni elsődleges posztja balszélső, de több pozícióban, például jobbszélsőként, a pálya közepén támadó középpályásként és csatárként is bevethető.

Az albán futballista eddig mindenhol alapembere volt klubjának, ahol rendre az egész szezont végigjátszotta: a 2014/15-ös szezontól kezdve 18, 25, 25, 35, 29 és 30 bajnokit játszott az előző években.

Csapatunk eddig a magyar válogatott kapussal, Bogdán Ádámmal, valamint Oleksandr Zubkov végleges megszerzésével erősített, őket követi most az albán szélső, aki a 2020/2021-es szezont már a Ferencváros játékosaként kezdi.

Gólok és cselek Myrto Uzunitól

Névjegy

Név: Myrto Uzuni

Születési hely, idő: Berat (Albánia), 1995.05.31.

Nemzetisége: albán

Posztja: szélső

Eddigi profi klubjai: Tomori Berat (2013-2015), KF Apolonia (2015-2017), KF Laci (2017-2018), Lokomotiva Zagreb (2018-2020), FTC (2020-)

Válogatottság: Albánia (8 mérkőzés)

Cikkajánló

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

„Mindent beleadok, hogy visszakerüljek a válogatottba”

Botka Endre, labdarúgócsapatunk hátvédjének célja, hogy részt vehessen az Európa-bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin