2021. november 13.
„Voltak, akik már le akartak beszélni a válogatottról"
Pénteken Vécsei Bálint és Szánthó Regő is első gólját szerezte válogatott mezben.

Sűrű napokat élnek meg szerte a világban a különböző labdarúgó válogatottak tagjai, köztük természetesen a Ferencváros magyar játékosai is, ugyanis a felnőttek világbajnoki selejtezői mellett korosztályos csapataink is mérkőzéseket játszanak.

A Marco Rossi irányította nemzeti tizenegy pénteken San Marinót fogadta a Puskás Arénában a 2022-es katari világbajnokság selejtezőinek utolsó hazai találkozóján, ahol a mieink többek között a pályafutása első válogatott gólját szerző Vécsei Bálint hathatós közreműködésével 4-0-ra győztek. Középpályásunk a 88. percben, csapatunk utolsó találatát jegyezte, és elmondása szerint ezt elsősorban a családjának ajánlotta, akik mindig kitartottak mellette.

- Mi futott át az agyán miután a labda a hálóban kötött ki?

- Nagyon örültem neki természetesen. A találkozón többször is próbálkoztam távolról, de nem jött össze a gól, ám a 88. percben jól pattant ki a labda elém és sikerült is jól eltalálnom. Amikor a labda a hálóba került hirtelen átfutott az agyamon az, hogy milyen messziről is indultam el és mostanra sikerült újra eljutnom arra a szintre, hogy kezdőként léphettem pályára a magyar válogatottban a Puskás Arénában. Ez felemelő érzés volt.

- Kik gratuláltak elsőként a góljához?

- A Fradiból a csapatmenedzser, Kökény Antal azonnal írt nekem, de több csapattársam is szinte rögtön gratulált, ami igazán jól esett. 

Az öröm pillanatai. Vécsei Bálint (23) első gólja válogatott mezben.

- Az édesapja a helyszínről nézhette a mérkőzést és a gólját. Tudtak a meccs végén találkozni?

- Rögtön a lefújás után még nem, de utána természetesen ő is gratulált, láttam rajta mennyire boldog. Úgy gondolom, hogy ő is igazán megélte ezt a pillanatot és ezt az estét, mert pontosan tudja, hogy mennyi mindenen mentem keresztül és hogy honnan küzdöttem vissza magam a Fradi kezdőjébe, majd a válogatottba.

- A családja nyilván mindig is megadta a stabil hátországot, nekik is szólt ez a gól?

- Egyértelműen igen, hiszen ők azok, akik mindig mellettem voltak, különösen a párom, aki mindig tartotta bennem a lelket. Még akkor is, amikor nem ment a játék. Szerencsére mindig is ott volt bennem a „kisördög”, ami abba az irányba terelte gondolataimat, hogy egészen egyszerűen nem adhatom fel a válogatottságot, és túl makacs is voltam hozzá. Persze utólag bevallhatom, voltak akik le akartak beszélni a válogatottságról, de most örülök, hogy bizonyítani tudtam, kicsit magamnak is, hogy végre újra eljött az én időm.

- Igazi sportemberi példakép lehet sokak számára. Mi adott erőt, amikor mellőzve volt, hogyan tudott ezen túllépni és felépíteni a mai Vécsei Bálintot?

- Nehéz időszakot tudhatok magam mögött valóban, hiszen ugyan a múltban is mindig mindent megtettem, hogy lehetőséget kapjak, de mégis mellőzve voltam. Ilyenkor elbizonytalanodik az ember és elveszti a saját magába vetett hitét. A nyáron elkezdtem mentáltrénerrel is dolgozni, a vele végzett munkának is köszönhető, hogy visszatért az önbizalmam.

Vécsei Bálint a családjának ajánlotta gólját

- A kislánya is büszke lehet az apukájára, hiszen a válogatott mellett jó ideje a Fradiban is rendszeresen lehetőséget kap. Ha picit nagyobb lesz, mit mesél majd neki erről a gólról, erről az estéről?

- Ő még valóban nagyon pici, még nem igazán fogja fel a körülöttünk történő dolgokat. Ha nagyobb lesz, örömmel mesélek majd neki ezekről a meccsekről és a gólomról is. Ma még csak annyit fog fel ezekből az eseményekből, hogy benne vagyok a tévében és az újságokban, hogy beszélnek rólam, de már ezek a dolgok is feldobják őt.

- Jön még egy utolsó, már tétnélküli meccs a lengyelek ellen a magyar válogatott számára. Mit vár ettől a találkozótól? 

- Nyilván ez egy más típusú mérkőzés lesz. San Marino ellen nekünk kellett kezdeményezni, míg a varsói mérkőzés szerintem hasonló lesz az angol meccshez. Nyilván kevesebbet lesz nálunk a labda, így fontosabb szerepe lesz a kontráknak. Ha pályára lépek, természetesen újra megpróbálok majd betalálni, de az a lényeg, hogy kellő önbizalommal, bátran játsszunk, és akkor emelt fővel jövünk majd le a pályáról. 

Nem Vécsei Bálint volt az egyetlen válogatott gólszerzőnk pénteken, ugyanis a korábbi kiváló játékosunk, Gera Zoltán által irányított U21-es nemzeti csapatunk Szánthó Regő góljával 1-0-ra legyőzte Lettországot Eb-selejtezőn, így még maradt esélye arra, hogy kivívja a korosztályos kontinenstornán való szereplés jogát. Fiatal labdarúgónk – aki nemrég a Celtic ellen az UEFA Európa Ligában is bemutatkozhatott - természetesen boldogan idézte fel a lettek elleni meccset.

- Örültem, hogy betaláltam és ezzel megszületett az első gólom a magyar válogatottban, de ami még fontosabb, hogy ezzel a csapat is fontos győzelmet aratott. Boldog vagyok, hogy a Celtic elleni UEL-csoportkörös debütálásom után, most az első válogatott találatom is megszületett, ráadásul ilyen rövid időn belül. Ezt azt jelzi, hogy jó úton járok – mondta Szánthó Regő a FradiMédiának. – A lett válogatott kemény ellenfél volt, nem volt könnyű ellenük játszani, nagy melót tettünk bele ebbe a meccsbe. A találkozó végén figyelnünk kellett a vendégek támadásaira, mert mindent egy lapra feltéve jöttek előre, de végül meglett a győzelem.

Szánthó Regő remek időszakot él meg a pályafutásában

Újabb sikerével az U21-es válogatottnak még van esélye kijutni a korosztályos Európa-bajnokságra. A mieink legközelebb kedden Izrael ellen, idegenben lépnek pályára.

- A lefújás után remek volt a hangulat az öltözőben, hiszen ismét nyertünk, és még megvan a lehetőségünk, hogy kijussunk az Eb-re, éppen ezért gyűjtenünk kell tovább a pontokat – tette hozzá Szánthó Regő, akinek az első válogatott góljához többen is gratuláltak. - A meccs végén Gera Zoltán, a csapatunk szövetségi edzője is gratulált, illetve a Fradiból Vécsei Bálint írt nekem, akinek természetesen én is gratuláltam a San Marinónak lőtt góljához. 

A magyar felnőtt válogatott november 15-én, hétfőn 20.45-től Varsóban a lengyelek ellen zárja a vb-selejtezőket, míg az U21-es csapatunk egy nappal később, kedden 18.40-től játszik Izrael ellen.

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin