2020. szeptember 30.
Veretlenül zártuk az idei BL-selejtezőinket
A Fradi a selejtezőben a Djurgarden, a Celtic, a Dinamo Zagreb és a Molde együttesétől sem kapott ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk kedd este 0-0-s döntetlent játszott vendéglátóként a norvég Moldéval, így az idegenben elért eredménynek köszönhetően megnyerte a párharcot és bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Összesen négy selejtezőkör, öt mérkőzés vezetett a főtáblára, ám a Fradi veretlenül vette az akadályokat és jutott be a BL-be!

Pedig mint tudjuk, nem a legkönnyebb riválisokat sodora csapatunk útjába a sorsolás.

Az 1. selejtezőkörben a svéd aranyérmes Djurgarden a kör második legerősebb csapatának számított az UEFA-együttható alapján, a pályán mindez mégsem jelentett semmit: Tokmac Nguen duplájának köszönhetően 2-0-ra nyertünk és mi jutottunk tovább az egymeccses párharcból.

A kvalifikáció 2. fordulójában az aktuális selejtezőkör legerősebb csapatát, a világhírű Celticet kaptuk, a mieinknek ráadásul idegenben, a Celtic Parkban kellett harcba szállni a továbblépésért. A többi már történelem: Sigér Dávid korai góljára ugyan még érkezett válasz, de a második játékrészben egy remek kontra után eredményes Tokmac Nguen találatára már nem, így 2-1-es sikerünknek köszönhetően készülhettünk a harmadik feladatra.

A BL-selejtező 3. körében ugyanúgy a Dinamo Zagreb volt az ellenfelünk, mint 2019 nyarán. Az előzmények után talán leírni is felesleges, hogy ezúttal is az adott körben kapható legerősebb ellenfél jutott a Fradinak. A sorsolás értelmében a Groupama Arénában rendezték a meccset, amelyen sikerült visszavágni a tavalyi vereségért, Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni góljáival 2-1-re győztünk! A Celtic után egy újabb „nagyhal” kiejtésére kapta fel a fejét az európai futballközvélemény.

A korábbi bravúrok után a norvég bajnok Molde ellen már annak tudatában készülhettünk, hogy biztosított a csoportkörös szereplésünk: siker esetén a BL, vereség után pedig az Európa Liga csoportkörébe vezet az út. A rájátszásban nem a Molde volt a kapható legerősebb rivális, ám itt már oda-visszavágós rendszerben döntöttek a továbbjutásról.

A többi azóta ismert: az idegenbeli 3-3 után Budapesten 0-0 lett a vége, így a vendégként szerzett góloknak köszönhetően a Ferencváros jutott tovább a csoportkörbe – oda, ahol klubunk férfi futballcsapata legutóbb 25 éve, 1995 őszén járt. A bravúr értékét növeli a tény: a 2020-as selejtezőben három győzelem és két döntetlen a mérlegünk, azaz veretlenül zártunk!

Nem ez a Fradi egyetlen remek nemzetközi sorozata, az ugyanis már a Molde elleni első meccs után eldőlt, hogy az egymást követő második selejtezősorozatban sem találtunk legyőzőre idegenben.

Cikkajánló

A Fradi 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligájába!

Labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott, így idegenbeli gólokkal a Moldét is kiverte!

Így éltette Rebrovot a Fradi-tábor - videó!

Sergei Rebrov is kiment a szurkolók elé, hogy megköszönje a fantasztikus buzdítást.

A csapat rátört Rebrovra a sajtótájékoztatón - videó

Labdarúgócsapatunk játékosai alaposan meglepték Sergei Rebrovot.

„Büszke vagyok, hogy Magyarországot képviseljük"

Így értékelte Sergei Rebrov a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást.

„Most nem a tévéből nézzük a BL-csoportkört!”

Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid örömszavai és az ünneplés felejthetetlen pillanatai – VIDEÓ!

Ekkor derülnek ki BL-csoportellenfeleink!

Csütörtökön sorsolják ki a Fradi BL-riválisait.

Komoly csapatokat előztünk meg a főtáblára jutással

A horvát, skót, svájci, portugál és török sztárcsapatnak sem jött össze az, ami a Fradinak igen.

Így fogadta a nemzetközi sajtó a BL-be jutásunkat

Összetört BL-álmok, néhány év alatt ismét Magyarországon buktak a norvégok – nemzetközi lapszemle.

Emlékezetes góllal köszöntötte az UEFA az FTC-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség EZZEL a videóval várta a Twitteren és honlapján a BL-be visszatérő Fradit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin