2024. május 26.
BAJNOKCSAPAT!
Női labdarúgócsapatunk megvédte bajnoki címét, miután 4-0-ra nyert a Győr ellen a Groupama Arénában.

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata a két győzelemig tartó bajnoki döntő párharcának első mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett hazai környezetben, majd három nappal később visszavágott Győrben, és Nagy Viktória góljával nyerni tudott, ezzel kiegyenlítette az állást a fináléban. A mindent eldöntő találkozót a Groupama Arénában rendezték, csakúgy, mint az előző szezon döntőjének első mérkőzését. Annak a párharcnak a végén a mieink a hatodik bajnoki elsőségüket szerezték meg.

Albert Flórián vezetőedző a Kosztics -  Ott, Demeter, Gődér, Sztanovics - Fenyvesi - Nagy V., Kubassova, Papp L., Edwards - Diószegi összeállítású kezdőcsapatot küldte pályára az ETO FC Győr ellen.

I. félidő

Az első veszélyes szituáció a mi kapunk előtt alakult ki a 9. percben, de Kosztics megszerezte a labdát Süle elől. Egy perccel később Edwards kapott labdát a tizenhatos vonalán, majd lőtt, és egy gyönyörű góllal előnyhöz juttatta csapatunkat (1-0)! A 18. percben Nagy Viktória is messziről próbálkozott, először nem tudta megfogni a kapus a labdát, de később megszerezte. Ígéretes lehetőségig ritkán jutottak el a csapatok, a mezőnyben folyt a játék, sok ütközés és labdaszerzés jellemezte az első félidő második felét. A 45. percben Nagy kereste Kubassovát, egy pillanatra veszélyesnek is tűnt az akció, de tisztáztak a győriek. Ezután már a hosszabbításban jártunk, Amikor Edwards ugratta ki Diószegit, akinek a lövése kipattant a kapufáról, ám Edwards érkezett, és meglőtte második gólját (2-0)!



II. félidő

A folytatásra egyet változtattunk, Túróczy érkezett Nagy helyére. A második félidő első lövését kapusunknak, Koszticsnak kellett védenie. Az 57. percben Túróczy adott lapos keresztlabdát, ami remekül találta meg a tizenhatoson belül Edwardsot, aki ezúttal sem hibázott, és mesterhármast szerzett (3-0)! A 61. percben Vachter lövése elkerülte a kapunkat, majd Bozsik vette át Demeter helyét együttesünkben. A 73. percben Bozsik lőtt kapura, a kivetődő hálóőrről visszapattant a labda a győriek védőjére, így Savanya öngólja jelentette a negyedik találatunkat (4-0). Albert Flórián újra cserélt, Gégény jött, Diószegi ment le. Kubassova sérülése miatt Czellér váltotta, valamint Hubbard is pályára lépett. A biztos előny tudatában nem kockáztattunk, a győriek járatták a labdát az utolsó percekben, de már nem történt változás.

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata tehát meg tudta fordítani a párharcot, és a döntő harmadik, utolsó mérkőzésén győzelmet aratott, ezzel pedig megszerezte 7. magyar bajnoki elsőségét. Albert Flórián csapata készülhet a Bajnokok Ligája selejtezőjére!

Női labdarúgás, Simple Női Liga, döntő, 3. mérkőzés
Groupama Aréna, v.: Káprály Mihály, nézőszám: 1471
FTC-Telekom – ETO FC Győr 4-0 (2-0)
FTC-Telekom: Kosztics -  Ott (Hubbard, 88.), Demeter (Bozsik, 62.), Gődér, Sztanovics - Fenyvesi - Nagy V. (Túróczy, a szünetben), Kubassova (Czellér, 88.), Papp L., Edwards - Diószegi (Gégény, 82.)
ETO FC Győr: Borok - Öreg, Zágonyi, Kovács (Horváthová, 80.), Savanya - Süle (Sali, 66.), Nagy F., Kocsán - Vachter, White (Vida, 66.), Ladhani (McCarty, 53.)
Gólok: Edwards (10., 45+2., 57.), Savanya (öngól, 73.)

Cikkajánló

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

Távozik Papp Luca

Magyar válogatott játékosunk a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német Wolfsburgnál folytatja pályafutását.

„Most már edzőként is bajnok vagyok, ami óriási dolog!”

Nehézségekkel tarkított út a bajnoki címig – nagyinterjú női labdarúgóink vezetőedzőjével, Albert Flóriánnal.

Női válogatott: győzelem Svájc ellen

Női labdarúgó-válogatottunk hazai pályán 1-0-ra verte Svájcot Európa-bajnoki selejtezőn.

Vereség Svájcban

Női labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

RangAdó-díjátadó: Papp Luca az év legjobbja!

Női labdarúgócsapatunk középpályása lett a Simple Női Liga legjobbja a Magyar Labdarúgó Szövetség gáláján.

„Ezekért a pillanatokért kezdtünk focizni”

Fenyvesi Evelin könnyes szemmel, boldogan értékelte női labdarúgóink hetedik bajnoki címét – VIDEÓ!

Vasárnap női bajnoki döntő a Groupama Arénában!

Címvédő női labdarúgóink este negyed kilenctől lépnek pályára. A belépés ingyenes!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin