2019. szeptember 11.
Nyögvenyelősen, de megvan az újabb győzelem
Női labdarúgócsapatunk nagy küzdelem árán, gól nélküli első félidő után 2-0-ra győzte le az ETO-t.

Azt előre tudhatta mindenki, hogy az ETO FC Győr ellen sokkal nehezebb dolga lesz bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes női labdarúgócsapatunknak, mint az abszolút ligaújonc Kelen elleni szombati, 10-0-s győzelemmel véget ért bajnokin. Ahogy azt a mérkőzés felvezetőjében is írtuk, a győriek ellen az elmúlt időszakban hagyományosan szoros, nyögvenyelős meccseket játszottunk, ráadásul játékoskeretük ereje bőven alkalmas rá, hogy nehézzé tegyen egy mérkőzést akár a mieink számára is. Még akkor is, ha a Kelen ellen a hosszú válogatott elfoglaltság után pihenőt kapó légiósaink a második fordulóból elhalasztott ETO-meccsre már visszatértek a keretbe, sőt, Inna Zlidnis, Melisa Hasanbegovic, Kristina Erman, Marija Aleksic és Selma Kapetanovic is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A Fradi kezdte aktívabban a találkozót, a meccs legelejétől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, birtokoltuk a labdát, és járattuk a fehér mezes győriek kapuja előtt. Sőt, a 13. percben sikerült a kapuba juttatni a labdát - Aleksic szöglete után a lecsorgót bosnyák középpályásunk emelte vissza a kapu elé, a remekül érkező Kristina Erman pedig szépen bólintott a bal alsóba, les miatt azonban nem adta meg a találatot a játékvezető. A következő percekben is maradt a Fradi-fölény mezőnyben, de az ETO remekül, zártan védekezett, kemény párharcokra kényszerítette a mieinket, jól rombolt, zavart, így az utolsó passzok rendre hiányoztak a kapu előtt, és talán támadásaink sem voltak kellően ötletesek. Még így is majdnem megvolt a vezető gól ismét, ám a 29. percben egy szöglet utáni lövésnél Csontos Zsanett nagyot védett, majd a visszahulló labda a kapufát érintve érkezett meg a győri kapus kezébe. Egy perccel később Kapetanovic nyert futóversenyt védőjével szemben a jobb oldalon, befelé cselezett, majd az érkező Fenyvesi elé tálalt, aki azonban mellé lőtt. Végre megérkeztek legalább a helyzetek, érett a vezető gól. Megérkezni azonban nem akart, Vágó forintos labdája után egy befelé cselt követően a bal oldalon feltűnő Pusztai Sára a kapus kezébe lőtt. A 38. percben egy ötletes akció során Vágó-Fenyvesi-Kapetanovic volt a labda útja, a középre tett labdát pedig Pusztai Sára lőtte a kapuba, ám ezúttal is emelkedett az asszisztens zászlaja - újabb lesgólt szereztünk.

Hiába tehát a folyamatos fölény, a vezető gólt nem sikerült megszerezni az első játékrészben. A második félidőre frissített Dörnyei Balázs: Nagy Virág helyére Mosdóczi Evelin érkezett a pályára. Maradt a Fradi-fölény, a helyzetek viszont kissé elfogytak, az ETO megúszott egy nagyon nehéz periódust kapott gól nélkül. Érezte trénerünk is, hogy kell a frissítés, az ötlet elöl, így a 60. percben Czellér Dorottya érkezett a pályára, és ez jó ötletnek bizonyult, szinte rögtön remekül tört be, viszont a kiváló ütemben érkező passzt Csontosba lőtte, a kipattanó pedig mellé ment. Három perccel később már az ETO kapusának sem volt válasza, ismét Czellér volt akcióban, Csontos megint bravúrt mutatott be, a kipattanót viszont a jobb oldalon érkező Vágó Fanny az üres kapuba passzolta - megvolt a nagyon fontos vezetés! Az előnyünk kissé letörte a győriek lelkesedését, fölényben maradtunk, és bár Vágó, Pusztai és Czellér révén is veszélyeztettünk, a megnyugtató második találat csak nem akart megérkezni. Végül azonban egy remek mélységi indítással Pusztai Sára tökéletes ütemben lépett ki, és laposan a hálóba passzolt - ha szenvedve, ha nagy küzdelem árán, ha sok hiba után is, de ott volt a második gól! Ez láthatóan elvette a vendégek kedvét, a hátralévő időben már csak a mieink veszélyeztettek. Így eldőlt a mérkőzés, akkor is, ha gólt már nem szereztünk újabbat, mivel Czellér Dorottya és Pusztai Sára is kihagyták a helyzeteiket. Sőt, majdnem a győriek szépítettek, a ráadás perceiben ugyanis fenn ragadtunk, egy kontrával pedig egyedül törhetett kapura a vendégek válogatott támadója, Süle Dóra. A kapujából kilépő Samu Annán is átperdült a labda, Süle az üres kapura passzolt, ám a visszaérkező Inna Zlidnis bevetődve hatalmasat mentett.

Így maradt a 2-0-s előnyünk, ami azt jelenti, hogy ha nem is könnyen, de magabiztosan behúztuk idei harmadik bajnokinkon a második győzelmet. Folytatás vasárnap, egy várhatóan sokkal nehezebb meccsen, a DVTK elleni idegenbeli rangadón.

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 2. forduló
FTC-Telekom - ETO FC Győr 2-0 (0-0)
FTC-Telekom: Samu – Nagy V. (Mosdóczi, a szünetben) – Zlidnis, Hasanbegovic, Erman – Pusztai, Aleksic (Róth, 73.) – Kapetanovic (Czellér, 61.), Fenyvesi, Diószegi – Vágó.
Gólszerzőink: Vágó (64.), Pusztai (75.)

Cikkajánló

Aleksic-dupla és győzelem Pozsonyban

Női labdarúgócsapatunk 4-2-re győzte le a házigazda Slovant a vasárnap Pozsonyban lejátszott edzőmérkőzésen.

Ilyen volt a törökországi edzőtábor!

Női labdarúgóink nemrég véget ért antalyai edzőbárora néhány percben - VIDEÓ!

Mesterségük címere: kanadai Fradi-sportolók!

A hokis pontkirály Brett Switzer volt női focistáink új igazolása, Nkem Ezurike idegenvezetője – VIDEÓ!

Kanadai középpályással erősítettünk!

Női labdarúgócsapatunkban folytatja a korábbi utánpótlás-válogatott kanadai középpályás, Sarah Kinzner.

Csigi: „Nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak!”

Búcsúbeszélgetés női labdarúgócsapatunk Svájcba igazolt fiatal védőjével – INTERJÚ!

A svájci élvonalban folytatja fiatal védőnk

Csigi Eszter háromszoros bajnokként és ötszörös kupagyőztesként igazol a Baselhez.

Finn játékossal erősített az FTC bajnokcsapata!

Az FTC-Telekomban női futballcsapatában folytatja pályafutását a Finnországból érkező Sini Emilia Laaksonen.

Újabb érkező: kiváló felépítésű támadót igazoltunk!

Női labdarúgócsapatunk szerződést kötött a kanadai válogatott támadóval, Nkem Ezurikével.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most