2019. szeptember 7.
Hibátlan hazai nyitány: tízzel vertük a Kelent
Címvédő női labdarúgócsapatunk első idei hazai meccsén 10-0-ra győzte le az élvonal újoncát, a Kelent.

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes női labdarúgócsapatunk idei második bajnoki mérkőzésén a Jet-Sol Liga Női NB I abszolút újoncát, a Kelen SC-t fogadta az FTC Női Labdarúgó Központban. Bár az ilyen, kötelezőnek titulált mérkőzések sokszor tudnak nagyon nehezen alakulni, Dörnyei Balázs együttese mindenképpen szerette volna magabiztos győzelemmel megörvendeztetni a közönséget a hazai nyitányon.

A keretből ezúttal a Fradi minden légiósa hiányzott, hiszen érintettek voltak hazájuk válogatottjainak Eb-selejtezőin, és míg a magyar nemzeti csapat ebben a válogatott szünetben csak egy meccset játszott, a többieknek kettő jutott, így pihenőt kaptak a vezetőedzőtől. Helyet kapott így a kezdőcsapatban Buzás Kata, Papp Luca, valamint az U19-es válogatott legutóbbi mérkőzésén agyrázkódást szenvedett, most visszatérő Nagy Virág is.

A Ferencváros a meccs elejétől kezdve nem hagyott kétséget afelől, hogy nem szeretne sokáig nyitott kérdéseket hagyni a találkozón. A mieink a kapuja elé szögezték a Kelent, és már a nyolcadik percben megvolt a vezetés: Csiki Anna szögletét a születésnapos Csigi Eszter fejelte a hálóba. A gólpasszos Csiki nyolc perccel később maga is bevette Hermann Antónia hálóját, majd a 29. percben már duplázott, kicselezve a kapust és a teljes védelmet. Csiki és Nagy Virág révén rendkívül aktív volt a jobb szárnyunk, több veszélyes támadás is indult innen, de Kocsán, majd Vágó gyönyörűen visszatett labdája után Pusztai sem tudott a kapuba lőni. A 34. percben Fenyvesi Evelin és Vágó Fanny tanári összjátéka után előbbi lőtt elegáns mozdulattal, magasan a hálóba, majd nem sokkal később Szabó Viktória tekert remek gólt egy húszméteres szabadrúgásból. A végszót a 41. percben Vágó Fanny adta meg, jobbról beindulva megvert mindenkit, és nagy erővel a kapuba vágta a labdát, hattal vezettünk a félidőben!

A szünetben cserélt Dörnyei Balázs: Nagy Virág egyelőre ennyit bírt, Mosdóczi Evelin érkezett a helyére. Ezt a játékrészt is megnyomtuk, hiába a nagy előny: előbb Fenyvesi ziccerénél hárított nagyot a vendégek kapusa, majd Vágó emelt a lécre. Nem sokkal később a betörő Szabó Viktóriát borították fel, a büntetőt pedig a szünetben beállt Mosdóczi magabiztosan értékesítette. A középkezdés utáni akcióból először a meccs során eljutott a kapunkig a Kelen, ám Samu Anna a helyén volt, így szöglet lett a dolog vége. Ezután tovább szakadt a gólzsák, gyors egymásutánban Fenyvesi és Vágó is duplázott, már kilenc volt közte. Továbbra is maradtunk fölényben, de csökkent a nyomás, az utolsó 15-20 percre kicsit le is ült a találkozó. Diószegi Fanni és Fogl Katalin is beálltak, de egyiküknek sem sikerült gólt szerezni, bár megvoltak hozzá a helyzeteik. Sőt, a 70. percben a Kelen nemhogy eljutott kontrából a kapunkig, de gólt is lőtt, igaz, les miatt nem adta meg a játékvezető. Nem maradt el azonban a közönség nagy örömére a meccset lezáró tízedik találat: a 87. percben Szabó remekül verte meg emberét, sebészi pontosságú passzt adott középre, a lendületből, remek ütemben érkező Kocsán Petra pedig kapásból a kapuba belsőzött.

Az FTC-Telekom végül 10-0-ra nyerte meg idei második, első hazai bajnoki mérkőzését, folytatás szerdán 15.00-tól az ETO FC Győr ellen, az elhalasztott második fordulóban, szintén a Bihari úton.

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 3. forduló
FTC-Telekom – Kelen SC 10-0 (6-0)
FTC-Telekom: Samu – Nagy V. (Mosdóczi, a szünetben), Buzás, Csigi, Szabó V. – Papp, Pusztai (Diószegi, 63.) – Csiki, Fenyvesi, Kocsán – Vágó (Fogl, 71.)
Gólszerzők: Csigi (8.), Csiki (16., 29.), Fenyvesi (34., 57.), Szabó V. (36.), Vágó (41., 59.), Mosdóczi (55., 11-esből), Kocsán (87.)

Cikkajánló

Gólzápor az ETO ellen

Női labdarúgócsapatunk 8-0-s győzelmet aratott a Simple Női Liga 20. fordulójában.

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin